Dodaj do ulubionych

carrera 2006 juz w Polsce

23.05.06, 11:50
czesc! juz wlasciwie bylam zdecydowana na zakup calego zestawu carrera pro z
gondola i fotelikiem rebel w kolorystyce z 2005 r. bo z inf.na forum i w
innych sklepach wynikalo, ze kolorystyka 2006 bedzie dostepna w polsce
dopiero w przyszlym roku. jakiez bylo moje zdziwienie gdy przy zamawiniu w
sklepie wozka z kolekcji 2005 okazalo sie, ze dystrybutor wprowadzil juz do
sprzedazy nowe kolory. wiem,ze jest dosc duze zainteresownie tymi wozkami,
dlatego pisze na forum bo moze wam sie przydac ta informacja. juz lada dzien
w sklepach powinny byc dostepne, w internecie znalazlam tu
www.desen.com.pl/wozki_dzieciece.php?wozek=95
cena wlasciwie nie rozni sie od ceny zestawu z 2005, ale sam wozek jest
troszke inny, w spacerowce inna budka, gondolka tez ma taki nowoczesniejszy
wyglad. ja juz z niecierpliwoscia czekam, w czerwcu zamawiam dla mojego
malenstwa caly zestaw w kolorze g77 www.ebabycom.it/product_info.php?
products_id=2181&language=it&from=kelkoo&from=kelkoo
co o nim myslicie?
pozdrawiam ewa
Obserwuj wątek
    • eva123 Re: carrera 2006 juz w Polsce 23.05.06, 11:55
      www.ebabycom.it/product_info.php?products_id=2181&language=it&from=kelkoo&from=kelkoo
      cos zle wkleilam link wink
      mysle, ze kolor dosc uniwersalny, dla dziewczynki moze byc, prawda?
      zastanawialm sie nad czerwonym ale dla synka mialam peg perego pliko p3 w
      kolorze cherry cola (czerwono bezowy) i teraz chce inny, poradzcie cos wink
      --

KACPER
      ZOSIA
      • monika_wroclaw Re: carrera 2006 juz w Polsce 23.05.06, 12:07
        Hej

To ja pisałam, że kolorystyka 2006 w carrera pro ma być dostępna najwcześniej
        pod koniec tego roku, bo dzwoniłam do dystrybutora i taką właśnie informację
        otrzymałam, zresztą moja znajoma też dzwoniła i tak samo jej powiedzieli.
        No ale jak widać postarali się i przyspieszyli... pewnie więcej takich
        telefonów mieli....

Jeżeli chodzi o sam wózek to jest rewelacyjny ( choć nie jest bez wad... ale
        idealnych wózków nie ma ), ja mam wersję spacerową w kolorze fucsia.
        Ja tego szarego nie widziałam na żywo, ale czytałam na forum, że ktoś widział
        Energy w tym kolorze i że tapicerka była taka sztuczna... Ja na żywo oprócz
        fucsia widziałam również ten czerwony, oba mają bardzo fajną tapicerkę.
        • eva123 Re: carrera 2006 juz w Polsce 23.05.06, 12:22
          hej moniko! twoje posty o carrerze sledzilam z wielka ciekawoscia, widzialam
          wozek jaki kupilas na zdjeciach w ktoryms watku... przede wszystkim masz
          sliczna corcie, a sam wozek to tylko ladny dodatek do niej smile
          wiem, ze nie ma wozka bez wad ale ten w 90 % spelnia moje oczekiwania. ja w
          swojej karierze wozkowej mialm juz bebe conforta ze stelarzem trophy 6, gondola
          prelude, spacerowka opera i fotelokiem, pozniej ze wzgledu na beznadziejna
          wlasnie opere (i siedzisko w formie kubelka)kupilam pliko p3, teraz okazyjnie
          moj trzylatek jezdzi chicco ct 0.5 (nie bylo niestety jeszcze w tamtym roku
          jane energy) ale dla mnie jest to wozek typowo przewozowy, jak kacprowi nie
          chce sie ruszac nogami wink
          oszalalam na punkcie carrery pro bo ma wszystko czego potrzebuje, spacerowka
          taka jak pliko, gondola jak gondola (musi byc bo nie wyobrazam sobie przewozic
          niemowlaka w czyms innym), mozliwosc zamontownia fotelika no i przede wszystkim
          sklada sie jak parasolka, wszedzie sie zmiesci a przy tym spacerowka jest dosc
          obszerna. moniko ty jako forumowa specjalistka od wozkow jane pewnei
          porownywalas carrere z 2005 z 2006, siedzisko jest tak samo szerokie prawda? i
          buda nie ma tego dziwnego wybicia mterialowego?
          pozdrawiam ewa
          • monika_wroclaw Re: carrera 2006 juz w Polsce 23.05.06, 12:48
            Ewo różnic jest sporo między carrerą 2005 a 2006:
            1. inna budka, bez pałąka na wierzchu i bez materiałowego podbicia, z tyłu jest
            wstawka taka półprzezroczysta.
            2. zmieniony wygląd siedziska, dodatkowo jest dopinana poduszeczka pod główkę
            3. inny podnóżek i pałąk
            4. zamykany kosz

Siedzisko jest bardzo szerokie i naprawdę komfortowe dla dziecka, moja mała,
            która wcześniej nie mogła wysiedzieć w wózku dłużej niż 10min, teraz może
            siedzieć nawet 2 godziny...
            wózek łatwo prowadzi się jedną ręką

Jak dla mnie jest to wózek taki pomiędzy peg perego atlantico a plico, bo wózek
            jest naprawdę duży i komfortowy jak atlantico, a po złożeniu jest nawet
            mniejszy od pliko, tzn krótszy o 10cm, pozostałe wymiary po złożeniu ma podobne.

Zaletą jest to że gondolę i fotelik wpina się bez żadnych dodatkowych łączników.

teraz o wadach:
            1.amortyzacja tylnych kół mogłaby być lepsza, bo przednich jest rewelacyjna,
            tylnich niestety gorsza, ale siedzisko jest tak komfortowe i amortyzacja
            przednich kół jest super, że dziecko raczej nie odczuwa dyskomfortu z powodu
            twardszego tylnego zawieszenia.
            2. Pewnie gdyby była lepsza amortyzacja tylnich kół to wózek łatwiej by się
            podbijał na krawężnik ( podbijanie jest porównywalne z pliko p3 ), ale do Jane
            Energy dużo mu brakuje, bo Energy podbija się bezkonkurencyjnie...
            3. po bokach na raczkach są dźwignie do składania wózka i one terkoczą na
            kostce brukowej, na afalcie jest ok

I teraz mój patent na zniwelowanie dwóch ostatnich wad jest bardzo prosty,
            wystarczy dokupić torbę do wózka, po zamontowaniu jej na rączkach pasek torby
            przyciska te dźwignie do rurek i już nic nie terkocze i jak się nawrzuca trochę
            rzeczy do torby to podbijanie na krawężnik staje się pestką...smile

Podsumowyjąć, gdybym jeszcze raz miała kupować wózek, byłby to Jane Carrera Pro
            2006 smile

pozdrawiam
            • eva123 Re: carrera 2006 juz w Polsce 23.05.06, 13:11
              moniko dzieki za odpowiedz, o tych wszystkich roznicach juz wiem bo jak
              wspominalam sledzilam bardzo dokladnie twoje posty i na biezaco porownywalam
              zdjecia nowej carrery pro ze stara wink. ciesze sie, ze siedzisko jest tak samo
              szerokie (a wlasciwie szersze), no i ze budka nie ma tego wyscielania
              przescieradlowego/pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.
              ewa
    • benita30 Re: carrera 2006 juz w Polsce 25.05.06, 16:30
      Te wózki składają się jak parasolka tzn jak inglesina max, bo mają pełną
      raczkę. Nigdzie nie znalazłam zdjęcia jak wózek wygląda po złożeniu.
      • monika_wroclaw Re: carrera 2006 juz w Polsce 25.05.06, 16:54
        wózek składa się jak parasolka
        www.jane.es/archivos/construye/fitxes/medidas_carrerapro.jpg
      • eva123 Re: carrera 2006 juz w Polsce 26.05.06, 16:06
        tak i to jeden z icj plusow wink
        • madzialena11 Energy i amortyzatory - do moniki 26.05.06, 16:55
          Model 2005 miał rzeczywiście rewelacyjne amortyzatory, ale w 2006 są słabo
          wyczuwalne. gdybym wcześniej widziała ten wózio i mogła porównac z modelem 2006
          to pewnie kupiłabym 2005 ze względu na amortyzatory. Kolorystyka ładniejsza w
          nowych modelach... ale amortyzatory znikome... już wiem dlaczego ten nowy model
          ma poduszeczkę pod głowę dla dziecka...
          • monika_wroclaw Re: Energy i amortyzatory - do madzialena11 29.05.06, 11:51
            To mnie zmartwiłaś, bo myslałam, że za jakiś czas znowu kupię Energy, tylko tym
            razem z nowej kolekcji...
            Ciekawe jak z amortyzacją w Jane Rocket, jeśli jest lepsza, to może za rok bym
            taki kupiła...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka