Dodaj do ulubionych

szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Slalom?

28.08.06, 10:02
czy ktoś wie, jakie są wymiary siedziska i oparcia w wózku Quinny Freestyle
Comfort z 2006 roku, Quinny Speedy i Jane Slalom?
Widziałam na żywo Speedy i chciałabym mieć jakiś odnośnik, czy w ogóle warto
jechać do sklepu oddalonego o X km,obejrzec te wózki.
Bardzo proszę o rzeczywiste wymiary, a nie z dokumentacji, czy instrukcji, bo
te z tego co piszecie, znacznie różnią się od siebie.
Czy ktoś mółby po prostu zmierzyć swój wózeczek?
Pozdrawiam,
Kinga
Obserwuj wątek
    • berta333 Speedi 28.08.06, 13:27
      Quinny Speedi SX: szer. siedziska: 39,5 cm, oparcia: 36, ale są miękkie boczki,
      więc praktycznie wychodzi więcej. Wysokość oparcia: 44cm, dł. siedziska: 21cm,
      z podniesionym podnóżkiem: 41cm. Pozdrawiam!
    • sylwia169 Re: szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Sl 28.08.06, 14:08
      Podtrzymuję. Też interesują mnie wymiary siedziska i oparcia quinny freestyle
      3xl comfort z 2006r. Wcześniejsze modele mają podobno inne wymiary...
    • kcr2 Re: szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Sl 28.08.06, 20:00
      podciągam
    • kcr2 Re: szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Sl 29.08.06, 12:03
      Haloooooo, dziewczyny, please, piszcie, jakie są wymiary tych wózeczków.Muszę
      zmienić maluchowi wózek, bo do mojego się już dawno nie mieści.Widziałam na
      żywo Jane Slalom i Quinny Speedi, więc chciałam sobie porównać Freestyle'a.
      Szkopuł w tym, że już kilka osób podaje różne wymiary Speediego.
      To może ktoś ma Slaloma i poda wymiary - zobaczymy jak to się ma do Speediego,
      itd.
      Jeśli ktoś będzie podawał wymiary, proszę o:
      - szerokość siedziska w najwęższym miejscu
      - szerokość siedziska w najszerszym miejscu
      - głębokość siedziska
      - głębokość siedziska z rozłożonym na płasko podnóżkiem
      - szerokość oparcia w najwęższym miejscu
      - szerokość oparcia w najszerszym miejscu
      - wysokośc oparcia
      Dzięki za pomoc,
      Pozdrawiam,
      Kinga
    • kcr2 Re: szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Sl 29.08.06, 21:47
      up
      • sylwia169 Re: szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Sl 29.08.06, 23:11
        Freestyle 3xl Comfort - faktyczne wymiary są właściwie zgodne ze specyfikacją
        producenta, czyli:
        szerokość siedziska - 27-28cm
        głębokość siedziska - 29cm (plus 16cm podnóżek)
        wysokość oparcia - 49cm
        szerokość oparcia może 1cm mniej od szerokości siedziska, z powodu miękko
        wyściełanych boczków - dane od użytkowniczki tego wózka
        Speedy - szerokość siedziska - ok. 40cm
        - głębokość ok. 24cm - dziś go oglądałam w sklepie
        JANE Slalom jest też dość szeroki - nie wiem dokładnie bo mam Powertracka ale
        myślę, że ma ok. 34/36cm szerokości.

• kcr2 Re: szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Sl 30.08.06, 06:54
      no, to wielka szkoda.Byłam strasznie napalona na tego Freestyle'a, przede
      wszystkim ze względu na możliwość prowadzenia wózka przodem i tyłem do kierunku
      jazdy.Teraz cała moja koncepcja upadła.........
      Wracam znów do punktu wyjścia, czyli:jaki wózek wybrać........
      Już naprawdę nie mam siły i nawet ochoty, bo cały czas siedze w necie i staram
      się trafić na coś odpowiedniego i za każdym razem coś sie potem okazuje.No, to
      by było na tyle, jeśli chodzi o narzekanie.
      Dzięki wszystkim za pomoc,
      Pozdrawiam
      • sylwia169 Re: szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Sl 30.08.06, 10:21
        Ja się chyba zdecyduję na Freestyle+gondola, na poczatek bedzie OK, a potem mam
        JANE Powertrack spacerówkę po starszej córce, miałam go sprzedać ale w tej
        sytuacji zostawię. Mogę polecić JANE, spacerówki są super, Slalom to bogatsza
        wersja, gdyby komplet był nieco tańszy już bym go miała. Trzeba tylko popytać w
        sklepie, który model polecają, jedna z nowszych wersji - nie wiem czy Slalom,
        czy Powertrack 360 mają jakiś problem z przednim, obrotowym kołem ale moze to
        sporadyczne przypadki. Można popytać jeszcze na forum. Powodzenia!
      • bluestarfish Re: szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Sl 30.08.06, 10:30
        Szkoda, że się zraziłaś do Freestyle'a. Można wiedzieć, dlaczego? Piszesz, że
        Twoja koncepcja upadła. Jaka koncepcja? Pewnie, nie ma wózków idealnych, ale ja
        bym jednak mojego kompletu (spacerówka + oryg. śpiworek + oryg. folia) nie
        zamieniła na nic innego, co jest obecnie dostępne na rynku, a sama sporo się
        naszukałam przed zakupem.
        • kcr2 Re: szer. oparcia i siedziskaFreestyle, Speedy,Sl 30.08.06, 10:52
          zraziłam sie dlatego, że wymiary mi nie odpowiadają, mam duże dziecko (11 kg,
          80 cm), które nie mieści się do spacerówki bebecara, który ma szerokość oparcia
          32 cm.To znaczy mieści się, ale na ścisk, czyli ramionka ma od końca do
          końca.Dziecko jeszcze samodzielnie nie siedzi i chciałam, aby wózek można było
          prowadzić tyłem do kierunku jazdy, a potem z czasem, kiedy dziecko podrośnie,
          zmienić siedzisko w druga stronę.Chciałam, że by koła były pompowane, oparcie
          rozkładane do pozycji leżącej, regulowany podnóżek.
          Jeśli oparcie jest szerokie na 28 cm, to znaczy, że dziecko będzie ściśnięte,
          nie mówiąc już jak to będzie wyglądało zimą.
          Cały czas miałam nadzieję, że opacie będzie wymiarami zbliżone do Speediego, a
          ten widziałam na żywo (i taka szerokośc najbardziej by mi odpowiadała, też
          szerokość Jane Slalom.Dlatego chciałam porównać Freestyle'a do tych właśnie
          wózeczków), niestety freestyle'a nigdzie nie posiadają w ofercie, jedynie mogą
          sprowadzić na zamówienie.Dlatego tak wałkuję ostatnio temat tych wymiarów.
          No właśnie,chyba dochodzę do wniosku, że nie znajdę wózka idealnego dla mnie i
          będę musiała z czegoś zrezygnować, tylko że cały czas zastanawiam się co jest
          dla dziecka ważniejsze: szerokośc oparcia i siedziska, koła, czy też może
          kierunek jazdy, i cały czas dochodze do wniosku, że wszystko jest tak samo
          ważne..................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka