Dodaj do ulubionych

najlepsze dla dzieci

• Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 19.03.01, 13:31
      Z mojego doswidczenia wiem,że najlepsze są pieluszki Huggies bawełniane, natomiast nie polecam Helen Harper - przeciekają.\nZ kosmetyków używamy Bambino - najlepsze, a Johnson faktycznie uczula. Jesli chodzi o pierwsze kroczki, to moja córeczka stawiała je w skarpetkach antyposlizgowych. Są też rajstopki antyposlizgowe. Jednak dzękuję producentom za body. Zamiast koszulek używam ich od 14 miesięcy - rewelacja.\npozdrowienia\nMariola
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 25.06.01, 16:07
        fajnie jest ze mozemy sie dowiedziec co dobre a czego raczej unikacjednak czytajac te wszystkie posty zauwazylam ze dla jednych dobre jest to dla inncyh co innego, jednych uczula to a innym to pasujegeneralnie i tak przetestujemy wszystko metoda prob i bledow choc stare porzekadlo mowi:madry ten kto uczy sie na bledach innych:)
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 19.03.01, 14:25
      Drogie moje (i drodzy). Cieszę się, że rozpoczęty przeze mnie temat przypadł wam do gustu. Chciałabym dorzucić coś od siebie. W temacie "nie polecam", ale w kontekście pozytywnym, pojawił się post o body (niektórzy mówią nawet "o bodach"). Chciałabym to z całą mocą podkreślić: chwała producentom (i przede wszystkim wynalazcy).\nWażne dla przyszłych mam: zignorujcie te wszystkie porady, które mówią, że do szpitala trzeba zabrać koszulki i kaftaniki. Nie ma jak body!!! Koszulki i kaftaniki są be (chyba napiszę do "nie polecam"). \nI jeszcze przypominam się, prosiłam o porady w sprawie wózka spacerowego - jakie firmy, jakie funkcje są ważne. Co polecacie?\nAgata
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 20.03.01, 00:23
      Kochani, warto byłoby usystematyzować te informacje (co na to webredaktor?). Moje hity to:\n1. wózek tylko spacerowy (wbrew pozorom na każdą porę roku)- latem 2000 kupiliśmy z mężem CHICCO PICK UP AIR 4 dla naszej najmłodszej (teraz ma 7 m-cy); kolory wprawdzie AWANGARDOWE (tj. wściekły pomarańcz + granat), ale dzięki temu jest widoczny; koła duże, pojedyncze i pompowane średnica ok. 35 cm, tu: pompka w komplecie)- dzięki temu jak terenówką pokonuję wszelkie krawężniki, teraz nie wiem co to znaczy znosić/wnosić po schodach taki wehikuł, pokonać jakiekolwiek nierówności (np. wyjazd w góry czy nad morze, czyt. PIASKOWNICA), a dzięki tym kołom "baby" jest dość wysoko nad ziemią (co ma moim zdaniem kolosalne znaczenie); jest śpiworek, koszyk na drobiazgi... jest cudny...gorąco polecam. Sprawdziłam dotąd aż 6 wózków. Mam 3,5 letnią Agatkę, z którą testowałam przez 2 lata wózki - teraz jedno wiem na pewno: MAŁE KÓŁKA (w dodatku skręcane) TO HORROR. Jedyna wada jaką widzę to to, że nie schowam go do kieszeni, niestety nie jest to parasolka ALE NIC TO...\n2. jeśli pieluchy to HUGGIES RASH PROTECTION ANTI-IRRITATION (bawełniane, żółto-granatowe opakowania). Mam dwie dziewczynki i kilka lat doświadczenia z pieluchami, gdy stosowałam w/w ani razu pupcia nie była odparzona; ale z różnych powodów czasami stosowałam inne i wtedy bywało zdarzał się problem z suchą pupką...ale to już przeszłość, teraz mam zapasy;\n3. SUDOCREM przegrał z MAŚCIĄ BEPANTHEN - dobra na wszystko, od pupć zacząwszy na krwawiących sutkach skończywszy...\n4. z kosmetyków zadowolona jestem z serii BUBCHEN...\n5. butelki to AVENT - świetnie się je MYJE\n6. na ciemieniuchę sprawdziłam XERIAL CAPILLAIRE\n7. i zgadzam się z poprzednikami - BODY jest najlepsze, produkcji koszulek i kaftaników powinno się zakazać! (trochę przesadziłam)\n ... POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH GORĄCO! DOBRANOC
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 21.03.01, 13:18
      Cześć,\nTeż dołączam się do pochwał o body. Mój synek ma już 2,5 roku a teraz przede wszystkim mu służą: cały czas gania, wygina się i przy zwykłych podkoszulkach zawsze ma plecki i brzuszek goły. Zwracam tylko uwagę na jedno: brak wyboru body dla dzieci większych tj. powyżej 92 cm. Druga sprawa: szczególnie polscy producenci szyją body za krótkie!!! Nie biorą pod uwagę, że tam ma wejść jeszcze pieluszka! Do wszystkich mam: kupując bierzcie pod uwagę długość body aby dziecko nie miało ściśniętego siusiaka / cipci (przepraszam za słownictwo, ale chyba ujdzie?). Najlepsze są Schissera: długie z doskonałej bawełny ale koszmarnie drogie. Są też tańsze, piękne i b.dobre polskie ale nie znam nazwy producenta i bardzo rzadko bywają w sklepach (DLACZEGO???). Moim zdaniem warto jest mieć takie trzy szt., które wytrzymają 500 prań nie zmieniając ani fasonu ani się nie rwąc, zamiast innych z bawełny, która po 1 praniu się kurczy o 2 rozmiary albo rozciąga (zazwyczaj brzydko przy szyi) i nadaje się na ścierę. \nZ innych rzeczy polecam krem przeciw odparzeniom i leczący odparzenia J&J (tak tak, mają coś dobrego!) w białej tubce z granatową zakrętką. B.b. dobre!\nIdealną pomocą dla mnie był też parowy sterylizator do butelek AVENT. IDEAŁ. Tak wygodny, że przesadziliśmy z mężem stosując go aż 2 lata i chyba trochę wyjałowiliśmy naszego synka (bo teraz ma dosyć często infekcje układu pokarmowego).\nJa miałam wózek wielofunkcyjny Baby Welt (nie pamiętam modelu), rozkładany na płasko. Ładny ale mało funkcjonalny: okropnie ciężki i niewygodny w prowadzeniu (ile ja się nasłuchałam od babć i niani za ten wybór!). Przypadkiem kupiliśmy małą, tanią spacerówkę-parasolkę z rozkładanym do spania oparciem polskiego producenta: miała być na 1 wyjazd zagraniczny i miała się zmieścić w samolocie. Od tamtej pory używamy tylko jej: bardzo trwała (ile ona przeszła!!!) i choć teraz wygląda okropnie jest niezastąpiona. Dokupiliśmy do niej siatkę na zakupy, budkę i przypinaną na suwak do budki osłonkę przeciwdeszczową. W sumie BW używaliśmy raptem 10 miesięcy. \nJeśli chodzi o foteliki powyżej 9 kg - doskonałe są Chicco (na "skorupie" a nie na stelarzu) umożliwiające zmianę pozycji do pół-leżącej (dzieci lubią spać w podróży). Niestety, przydatny raptem 1,5 roku do wagi 18 kg (teoretycznie; praktycznie max.15 kg).\nNa pierwsze truchtanie dobre są też buciko-tenisówko-kapciuszki Lemigo: tanie i z symbolem "zdrowa nóżka". \nPieluszki koniecznie te przepuszczające powietrze: najlepsze Huggies (fioletowo-żółte) ale ja kupuję nowe pampersy bo są tańsze (w dużych opakowaniach), też miękkie. Ostatnio odkryłam majteczki pieluszkowe (w Polsce są chyba tylko Libero) idealne dla dzieci uczących się korzystać z nocniczka: mięciutkie, śliczne i b.praktyczne. \nPozdrawiam\nEWA
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 21.03.01, 13:54
      Mam wózek Inglesina Jet - parasolka , z małymi skrętnymi kólkami , z budką , ze śpiworkiem na nogi - lekki.\nIdealny - ale na równe podłoże. Kiedy przychodzi mi pokonać "polskie drogi" to marzę o wózku na dużych kołach ; ale kiedy widzę mamy tachające wózki", a ja bez problemu dzwigam po schodach wózek razem z dzieckiem to jestem zadowolona. Mieści sie w maluchu!!! Problem z parasolką - np: kiedy kupię sobie lody, bo nie da sie jechać jedną ręką.\nSumując ; najlepiej mieć dwa wózki ?\nco Wy na to?\nCelina
    • Gość: guest Avent IP: *.* 21.03.01, 16:56
      Polecam produkty firmy Avent, są naprawdę dobre, ale niestety nie najtańsze. Smoczki szczególnie dobre, gdy karmi się piersią i butelką, bo mają kształt zbliżony do brodawki. Jeżeli macie mikrofalówkę to warto kupić sterylizator - tańszy od elktrycznego ale bardzo dobry.\nCo do body, warto czasmi zajrzeć do drogich sklepów, bo gdy mają promocje lub wyprzedaże, można tanio coś dla dziecka kupić. Ja kupiłam tak właśnie komplet 3 body w BHS"ie za naprawdę nieduże pieniądze, a są świetnej jakości, mają piękne kolory i są chyba nie do zdarcia. W dodatku rosną razem z dzieckiem!
      • Gość: guest Re: Avent IP: *.* 28.05.01, 21:25
        Ja również polecam produkty firmy Avent, sterylizator mikrofalowy jest rewelacyjny, nie wyobrażam sobie gotowania wszystkiego w garnku.
        • Gość: guest Re: Avent IP: *.* 29.05.01, 10:33
          Nie boisz się, że maluch będzie bardzo wyjałowiony?
          • Gość: guest Re: Avent IP: *.* 01.06.01, 22:27
            Nie. Są pewne granice nie będę przecież oblizywać smoczka, a poza tym staram się zachować jakąś równowage, mój synek bierze takie cuda do buzi, że przynajmniej smoczki ma czyste.
            • Gość: guest Re: Avent IP: *.* 12.06.01, 19:48
              Avent jest super, Używamy tylko takich butelek i smoczków, z tych wąskich smoczkow Kubie się bokami wylewa, tak się przyzwyczaił. Niestety trochę żal mi było kupić sterylizator, gotowałam butelki i to było straszne bo przecież musiałam kupować wodę destylowaną. Jak użyłam zwykłej nawet z pieluszką i przegotowanej to butelki miały okropny osad. Czy do tego sterylizatora używa się wody, jak on działa? Dodek
              • Gość: guest Re: Avent IP: *.* 13.06.01, 09:17
                Do sterylizatora mikrofalowego używa się niewielkiej ilości wody, zapewniam Cię że nie pozostaje żaden osad, butelki są super czyste i sterylizator sporo tańszy od elektrycznego.
      • Gość: guest Re: Avent IP: *.* 25.06.01, 13:43
        moj pierwszy kontakt z Aventem do dokonale wyprofilowane lyzeczki dla malenstwa, moja Olka nie chciala tknac smoczka wiec wioslowalysmy wszystko lyzeczka; do pierwszych karmien lyzeczka nie zastapiona; mialam lyzeczke bebe-comfort ale nie byla nawet w polowie tak dobra; polecam kubek avent z miekkim ustnikiem -genialny do nauki picia z kubeczka
        • Gość: guest Re: Avent IP: *.* 25.06.01, 16:00
          a ja chwale sobie laktator aven ze specjalna butelka na woreczki do przechowywania pokarmukiedy miewam gwaltowny przyplyw mleka lub mam ochote na wypadzik poza dom bez dzidziusia sciagam bezposrednio do sterylnych woreczkow i wrzucam do zamrazarki badz do lodowkiw komplecie jest 1 specjalna butelka, 20 woreczkow (mozna dopukic same woreczki 40 szt za 28 zlotych w mathercare w galerii), 10 klipsow do zamykania woreczkow, 4 specjalne postawki do butelek, naklejki na woreczki gdzie mozna wpisac date zamrozenia mleka, smoczek i wkladki laktacyjnenaprawde polecam! zwlaszcza przyszlym pracujacym mamom
    • Gość: guest Re:Najlepsze dla dzieci IP: *.* 22.03.01, 13:41
      Ja w sprawie body.\nOd początku kupuję mojemu Szymkowi body i pajacyki do spania firmy Mothercare (sklepy w Warszawie: na Marszałkowskiej naprzeciwko Baty i w Galerii Mokotów). Są zwykle w kompletach po 3 sztuki. Komplet body z krótkim rękawem kosztuje od 45 złotych, body z długim od 55 zł, pajace od 90 zł za 3 sztuki. Może to nie tanio, ale jakość gwarantowana i piękne wzory i kolory. Za każdym razem, gdy Szymek zaczyna wyrastać pędzimy do Mothercare i kupujemy nowe kompleciki. Byłam też dość zadowolona z kolekcji Tup Tup: body w kolorze błękitnym, błękitne w białe paski, takież różowe. Na ramieniu lub pod szyją na guziczki, jak dla dorosłego faceta (uwielbiam takie ciuszki mini-dorosłe). To nosiliśmy jako wierzchni ciuszek, poprzednie raczej jako bieliznę (latem też na wierzch).
    • Gość: guest Re:Najlepsze dla dzieci IP: *.* 22.03.01, 16:25
      Podzielam zachwyt Malgosi na temat emulsji do kompieli firmy Oilatum. Mamy 13-miesieczne dziecko i od poczatku kapiemy je w tej emulsji. Jest rzeczywiscie znakomita, troche drogawa, ale co tam, liczy sie jakosc produktu i dobro malucha, czyz nie?\n\nTomek
    • Gość: guest Re:Najlepsze dla dzieci IP: *.* 22.03.01, 16:26
      Podzielam zachwyt Malgosi na temat emulsji do kompieli firmy Oilatum. Mamy 13-miesieczne dziecko i od poczatku kapiemy je w tej emulsji. Jest rzeczywiscie znakomita, troche drogawa, ale co tam, liczy sie jakosc produktu i dobro malucha, czyz nie?\n\nTomek
    • Gość: guest Re:Najlepsze dla dzieci IP: *.* 23.03.01, 16:23
      Bardzo podoba mi się ten temat ale wydaje mi się, że ile mam tyle zdań. Każde dziecko co innego lubi i na rożne produkty różnie reaguje choć rzeczywiście jeśli wiele osób pisze, że J&J uczula to chyba coś w tym musi być i warto to wziąć pod uwagę robiąc zakupy. Ja ze swej krótkiej kariery mamy siedmiomisięcznej Zuzi mogę polecić co następuje:\n1. Pieluszki Pampers Air Care - świetne, żadnych odparzeń a w megapaczkach bardzo niedrogie (moim zdaniem również chusteczki tej firmy są najlepsze)\n2. Kosmetyki Bambino - tanie, dobre i nieuczulające\n3. Akcesoria Avent - fantastyczny laktator, bardzo dobre smoczki i butelki oraz sterylizator (ja mam parowy, odkupiony od koleżanki, bo nowy jest rzeczywiście drogi), szczególnie polecam smoczki uspokajające - wszystkie mają zatyczki więc smoczek się nie brudzi gdy dziecko go nie ssie.\nOczywiście przyłączam się do pochwały body, koszulki wiązane to koszmar, który zlikwidowałam po kilku dniach użytkowania.
    • Gość: guest Re:Najlepsze dla dzieci IP: *.* 23.03.01, 16:25
      Na odparzenia najlepszy jest sudocrem.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 19.05.01, 16:55
      Chciałabym polecić chusteczki nasączane Nivea. Są chyba nowe na rynku, bo tanie (10 zl za 72 szt). Sa bardziej miękkie niż inne i ładnie, delikatnie pachną.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci- łyżeczka IP: *.* 19.05.01, 20:57
      Ja polecam łyzeczkę z melaminy firmy Canpol. Po prostu ma idealny rozmiar dla buzi dwulatka - wieksza niż łyżeczka do herbaty (ktora stała się za mała), a mniejsza niż normalna łyżka. Lekka. No, po prostu jest w sam raz :)Sprzedawana jest w komplecie z małą łyzeczką, więc można je kupić wcześniej, małej używać, a srednią mieć w szufladzie na chwilę, kiedy mała buzia urośnie.
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 28.05.01, 13:38
      A ja na odparzenia i profilaktycznie szczerze polecam polskiej produkcji mąkę ziemniaczaną... Naprawdę nie ma nic lepszego. Kąpiel w krochmalu też od czasu do czasu może przynieść zbawienne skutki.Polecam również bulelki AVENT - nie do zużycia. Smoczki trzeba zmieniać częściej (higiena), ale i tak wydatek się opłaca...Za dwa tygodnie rodzę - body sprawdzę przy drugim dziecku. Adusi zakładałam wiązane koszulki - koszmar...
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 12.06.01, 20:46
      Polecam:!. wózek Baby Welt z pompowanymi kołami, można zjeżdżać po schodach, ja mam taki sam model z mniejszymi kołami (też dosyć duże)i też zjeżdżam. Wózek jest super2. pieluchy Pampers zielone i Libero up&go. Huggies Freedom przeciekają Kubie po 2 godzinach, w dzień nie problem ale ajk w nocy, ale z Huggies New born byliśmy zadowoleni3. Kosmetyki Bubchen uczulają Kubę, a Johnsona nie, za to mnie uczula ich szampon i mydło w kostce4. Avent jest super5. Body najlepszy wynalazek, ja polecam francuskie kupuję w hipermarkecie Auchan, są elastyczne, nie rozciągają się pod szyjką, kolorowe na białym i 100% bawełny, nie tak jak polskiePozdrawiamWiele ciekawych rzeczy się od Was dowiedziałam. Dorota
    • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 12.06.01, 21:57
      Witajcie, ja polecam:1. Huggies Freedom (od kiedy pojawiły sie nowe opakowania zielono-niebieskie, te w starych, fioletowo-zółtych są oszukane. Już drugi raz niechcacy mąż mi kupił te "stare" i są fatalne - rzepy o połowe chudsze, nierozciągliwe i kluskują się w środku. Ale te zielono-niebieskie są super - nie miałam nic lepszego - oprócz ogólnie znanych zalet, są też bardzo estetyczne, co ma tez swoje znaczenie w monotonii dnia codziennego.2. sudokrem na pupę profilaktycznie, gdy coś nie tak sprawdza sie tormentiol, wprawdzie wyglada nieciekawie (beżowy kolor) ale w przeciągu nocy leczy odparzenia.3. kubki avent niekapiące są świetne, można je zabrać do torebki czy plecaka, nie przeciekają, a i dziecko jest bardziej samodzielne pijąc z kubka, a nie z butli (nieciekawie wygląda prawie dwulatek ze smokiem pomiędzy zębami!)4. bieliznę polecam z mothercare - niedroga w porównaniu z resztą asortymentu (3 pajacyki do spania za 80 zl, albo 3 body za 45, wszystkie kolory teczy i piekne desenie), choć dziś właśnie kupiłam komplet 4 body za 19 pln (francuskie, w Auchan, w białe z czerwonymi wykończenaimi,w stylu marynarkim, super jakość). Ta cena jest chyba nie do pobicia!5. Johnson wysusza skórę mojej Kai i moją - w aptece kupujemy kosmetyki SVR i uzywamy ich razem - mydło bez mydła w płynie, balsam do ciała i krem do buzi (to tylko dla Kai)na słońce - są nietanie, ale bardzo, bardzo wydajne, no i działają.6. polecam matę do wanny, kupcie, zanim wasze maluch utracą sobie kawałek ząbka o krawędż wanny (Kaja to zrobiła, na szczęście ubytek jest prawie niewidoczny!)papaania z gdyni
    • Gość: Ola Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 13.06.01, 21:22
      Polecam Pampersy, odradzam Huggies"s. Moja 4-miesieczna Ula ma po nich czerwoną pupę. A poza tym gumki na nóżkach wydają mi się zbyt ciasne bo pozostawiają strasznie głębokie odciski. Po kąpieli nie mogę stosować oliwki (Ula ma skłonność do potówek), toteż stosuję mleczko dla niemowląt Baby Delfi. Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 25.06.01, 13:38
        Moja 10-cio miesieczna Ola ma uzculenie na prawie wszystkie Oliwki dostepne na rynku, nawet na te, na ktorych dumnie widnieje naklejka hiperaliergiczna. Po kapieli uzywamy plynnej parafiny a do buzi oliwe z oliwek. Dzieki tej oliwie Ola przez caly rok wyglada na slicznie opalona. Pozdrawiam :)Kasja
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 25.06.01, 16:03
        po tych nowych huggiesach tez??uwazam ze te nowe sa bardziej miekkie niz pampersy i maja swietne szerokie rzepy
    • Gość: jojo Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 20.07.01, 14:53
      to ja dodam :1. penaten - plyn natluszczajacy - jest naprawde genialny, nie uczulil mojego alergika i cudownie nawilzyl skore. przy warszawskiej wodzie nie musze go juz niczym innym smarowac, dodam tylko, ze nadaje sie do mycia glowy i dlka calej rodziny i nie trzeba bardzo dokladnie sspulkiwac2. a jezeli nie to oliva z olivek - stary sposon na natluszczanie3. a do popu oczywiscie (tu sie powtorze) maka ziemniaczanai cos jeszcze, zachecilyscie mnie do mother care wiec tam poszlam i za glowe sie zlapalam. ceny kolosalne a fasony wcale nie za fajne. dlatego bede obstawac przy auchan - jak sie tam zaglada raz na dwa tygodnie to mozna wynalezc super fajne francuskie ciuszki w niebywale przystepnych cenach (zimowy kombinezon dla niechodzika - 39 zl). no i body shisser - drogie jak diabli ale co za jakosc, nie do zdarcia. a i design ciekawy.pozdro. j.....
      • Gość: guest Re: najlepsze dla dzieci IP: *.* 20.07.01, 20:54
        Jo! popieram zakupy w auchan, ceny smieszne a rzeczy fajnecenowo nie ma porownania do MC ani do smyka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka