Dodaj do ulubionych

CIASTOLINA

IP: *.* 11.10.01, 11:02
Mam pytanko, do czego służy ciastolina, dla dzieci w jakim wieku jest przeznaczona, czy dla chłopców byłaby wspaniałą zabawą, czy raczej nie?Wiem ,że jest sprzedawana w takich małych słoiczkach, dużo tego wychodzi z jednego???
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: CIASTOLINA IP: *.* 11.10.01, 21:45
      Ciastolina jest super 100 razy lepsza od plasteliny :nie brudzi łapek , łatwo "schodzi "z dywanu ,kolory po wymieszaniu tworza nowe odcienie no i jest "prawie niejadalna", co sprawdza uparcie mój 16 miesięczny synek , który uwielbia asytować w lepieniu siostrze (6 latek).A moja córcia lepi od zawsze , niektóre dzieła "służą " do dziś (np. wisiorki z błyszczącej ciastoliny). Na pewno znajdziesz coś dla chłopców :np.morski świat(jest tam "prawdziwy " piasek),kraina polarna (z przezroczystym lodem),widzałam też samochodowe ulepianki z firmy ses.Polecam i życzę wspaniałej zabawy Bea
      • Gość: guest Re: CIASTOLINA IP: *.* 12.10.01, 14:57
        Bea,Czy mogłabyś podać namiary gdzie kupiłaś ciastolinę?Pierwszy raz słyszałam o niej latem i do tej pory uporczywie szukam po sklepach papierniczych.Dzięki Mirka
        • Gość: guest Re: CIASTOLINA IP: *.* 12.10.01, 16:16
          Mirko, mieszkam w Warszawie i w każdym większym sklepie zabawkowym ( słynny Smyk) oraz w hipermarketach(Geant , Hit) można kupić ciastolinę .Nawet jeśli nie kupisz jakiś zestawów z "bajerami" to warto zwykłe pudła z 4 kolorami: wspaniale nadają się do odbijania różnych śladów i wzorków (inspiracji szukaj w...kuchni ).Ale uwaga :ciastolina na opakowaniu powinna mieć datę produkcjii-jeśli jest ona bardzo odległa(powyżej roku) to prawdopodobnie w środku będzie twardsza(możesz lekko zamoczyć i dokładnie rozgnieść od nowa-będzie ok. ale im świeższa tym lepsza).Mozna też zrobić własną ciastolinę :mąka+sól+ciut oleju+woda+barwnik spożywczy(np.kapka soku z buraka,szczypta curry , sok ze szpinaku). Hej-Bea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka