Gość: Nataszka IP: *.* 22.11.01, 10:30 Witam, czy ktoś słyszał coś o fotelikach z systemem montowania isofix? Bardzo proszę o opinie i ewentualnie gdzie takie mozna kupić w Warszawie. Pozdrawiam - Natalia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agata Re: fotelik z systemem isofix IP: *.* 23.11.01, 13:15 Sprawdzałam w internecie co to za cudo ten isofix. Zorientowałam się, że system ten musi istnieć w samochodzie, aby móc zamocować na nim fotelik. Nie wiem, na czym to dokładnie polega, ale są w to coś wyposażone samochody niektórych marek. Natomiast czy do tego potrzebny jakis specjalny fotelik, to już się nie doczytałam.W każdym razie, gdy wrzuciłam do przeglądarki słowo "isofix" to dostałam sporo stron. Może też poszukaj w ten sposób.Pozdrawiamagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik z systemem isofix IP: *.* 25.11.01, 14:48 Z tym słowem "isofix" spotkałam się oglądając prospekty samochodów Renaut Laguna i Ford Mondeo. Po prostu są tam takie wysuwane zaczepy , na które się montuje fotelik oprócz pasów. Byliśmy w salonach obejrzeć te auta, ale niestety żaden ze sprzedawców nie orientował się o co chodzi. Może się douczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik z systemem isofix IP: *.* 19.12.01, 10:48 Czesc,moze poradzilas sobie juz z tym problemem, ale dorzuce swoja wiedze na ten temat.Moj maz bardzo chcial kupic samochod z isofixem, podobno jest to specjalny uchwyt na fotelik - nie musisz meczyc sie z pasami i podobno jest to duzo bezpieczniejsze.Niestety zrezygnowal z pomyslu, gdyz, takiego fotelika nie zamontujesz w samochodzie, ktory isofixu nie posiada (a my czasami przesiadamy sie...)Wiem, ze taki fotelik oferowano razem z autem np. w salonie Pegouta.Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik z systemem isofix IP: *.* 19.12.01, 13:10 No właśnie my mamy Renault Megane, w którym mozna założyć taki fotelik, podobno jest to najbardziej bezpieczny system montowania fotelika. Nie kupiliśmy bo... cena (ok.900zł) i nie nadaje się do innego samochodu (o tym już ktoś powyżej pisał)Ania Odpowiedz Link Zgłoś