Dodaj do ulubionych

rowerek dla dwulatka

IP: *.* 22.03.02, 14:51
Hej, hej!Proszę o radę - czy rowerek dla dwulatka ma sens - tzn. czy dziecko jest w stanie pedałować? Widziałam fajne rowerki z "popychaczem" - wydaje się to bardzo wygodne. Czy wiecie, gdzie można kupić taki "sprzęt"? (poza MOTHERCARE - tam kosztuje ok. 200 zł). Pozdrawiam, Kaśka
Obserwuj wątek
    • Gość: monias Re: rowerek dla dwulatka IP: *.* 23.03.02, 16:28
      Mój dwulatek tak się zachwycił rowerkiem, że po dwóch dniach umiał już pedałować. Oczywiście przydatny jest "popychacz", bo dziecko szybko się męczy, no i z kierowaniem bywa różnie. Moim zdaniem warto.
    • Gość: AneczkaG Re: rowerek dla dwulatka IP: *.* 24.03.02, 00:43
      Właśnie w ostatnich dniach przymieżłam moją prawie dwulatkę do rowerków i się okazało, że trójkołowe odpadają - jest za duża, wygląda okropnie, cała pogięta. Przymierzam się wiec do czterokołowego (tz. z dwoma bocznymi kółkami), ale pomysłu gdzie go kupi jeszcze nie mam. Na szczęśce chcę go kupić dopiero na urodziny - w maju.Aneczka
      • Gość: Ania.K Re: rowerek dla dwulatka IP: *.* 25.03.02, 10:44
        Aniu, jesli moge Ci doradzic, to czterokolowe rowerki sa za malo stabilne dla dwulatkow. Ja mojej niecalej (w zeszlym roku) dwulatce, ale b. sprawnej i odwaznej bym takiego nie kupila... Kupilismy rowerek Kettlera z rozsuwana rama i grubymi pompowanymi kolami - sluzy do dzis, a Aska ma juz 100 cm wzrostu. One sa teoretycznie do 110 cm(zobacz na stronie Kettlera). Rowerek jest trzykolowy, z wyjmowanym popychaczem, wolnobiegiem (lub bez zalezy jak sie nastawi) i blokowana kierownica. Jak sie dziecko zmeczy na spacerze to blokujesz kierownice do jazdy do przodu, wlaczasz wolnobieg (pedaly sie nie kreca) i pchasz dziecko - nawet kraweznik mozna pokonac pchajac jedna reka! Wada w zeszlym roku kosztowal ok. 500 zl, ale moze ktos chce sprzedac uzywany? Jesli jestes z W-wy to te rowerki w zeszlym roku byly w Smyku, a Keller jest na Leszczynskiej 1. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka