IP: *.* 15.02.03, 21:04
Oglądałam dziś wózki w sklepie. Najlżeszy i najfajnieszy okazał się Peg Perego Venezia - lekki z przekładaną rączką, pasy pięciopunktowe, rozkłada się do całkwoitego lezenia etc etc.Bardzo bym prosiła o komentarze na temat uzywalności tego wózka. Chcę go kupić dla mającego przyjść na świat w pierwszych dniach sierpnia malucha i ma służyć do końca -tyle ile będzie potrzebny czyli do około 3 - 3,5 roku zycia dziecka. Z tego ci się dowiedzialam kończą produkcję Venezi i nie wiadomo na razie co ją zastąpi. Model Altantico nie rozkłada się całkowicie do leżenia więc odpada bo noworodka nie usadzę do pozycji półleżącej ;)Zalezy mi na opinii o kółkach - czy nie skrzypią i ogólnie nie nawalają? No i wogóle o tym jak się jeździ mamom pchającym i dzieciaczkom uzywającym wózkasmilepozdrawiamKasia_M & fasolka
Obserwuj wątek
    • Gość: zallidia Prezent dla niemowlecia za 300 zł IP: *.* 15.02.03, 21:16
      Drodzy rodzice,możemy kupić dla naszej córeczki prezent z okazji narodzin za 300 zł - dostaniemy refundację z pracy. Co polecacie? Mamy już fotelik samochodowy, leżaczek, nosidełko oraz karuzelkę. Nie bardzo wiem, co jeszcze z "grubszych rzeczy" przyda się w ciągu najbliższych miesięcy... może coś do zabawy. W ramach tych 300 zł możemy kupić jedną, ew. dwie rzeczy. Pozdrowionka,Lidka, mama 2,5 tyg. Zuzanki.
      • Gość: E.T. Re: Prezent dla niemowlecia za 300 zł IP: *.* 16.02.03, 04:52
        Moze krzeselko do karmienia albo elektryczna nianie? Z rozrywkowych polecilabym automatyczna hustawke ale nie wiem czy w Polsce takie sa.
        • Gość: Pianka Re: Prezent dla niemowlecia za 300 zł IP: *.* 16.02.03, 10:55
          Kojec a raczej polecam lóżeczko turystyczne (za jednym razem jest dwa w jednym) my używamy na noc jako łóżeczko na dzien jako kojec-świetna sprawa na wyjazdy -ma pokrowiec Krzesełko do karmienia też konieczne, ale kojec wcześniej się przyda Pozdrawiam Monika
        • Gość: ZuziaZwierzchowska Re: Prezent dla niemowlecia za 300 zł IP: *.* 16.02.03, 13:18
          Cześć! A może zainwestujcie w fajną matę?? Takie naprawdę porządne,duże i z różnościami są właśnie w podobnych cenach. Pozdrawiam Z.
          • Gość: Edyś Re: Prezent dla niemowlecia za 300 zł IP: *.* 17.02.03, 01:14
            Podpisuję sie pod propozycją kupna łóżeczka turystycznego, że względu na wymiary posłuzy wam długo a jeśli macie dzadków daleko, albo lubicie podróże to będzie ono wręcz niezastąpione. Mata była super, ale na chwilę a łóżko mamy 10 miesięcy i służy nam super i pewnie tak pozostanie, aż mała zrobi się za długa, aby w nim spać podczas wyjazdów. :)
            • Gość: zallidia Re: Prezent dla niemowlecia za 300 zł IP: *.* 17.02.03, 09:30
              Jakie łóżeczko turystyczne polecacie? Jest ich kilka, ale ceny to 400-500 zł...Pozdrawiam, Lidka
      • Gość: Habina23 Re: Prezent dla niemowlecia za 300 zł IP: *.* 17.02.03, 09:48
        Polecam nianię elektroniczną, również łóżeczko turystyczne byłoby fajnie mieć. No i jeszcze krzesełko do karmienia - są strasznie drogie.PozdrawiamyKasia mama 10 - miesięcznej Zuzanki
      • Gość: kasiorek Re: Prezent dla niemowlecia za 300 zł IP: *.* 17.02.03, 13:32
        ja bym kupiła krzesełko do jedzenia. To spory wydatek, a tak nawet się nie poczuje. Nawet sie nie obejrzysz jak mała Zuzka będzie w nim siedziec. ja tak zrobiłam
      • Gość: Brenda Re: Prezent dla niemowlecia za 300 zł IP: *.* 17.02.03, 13:41
        Ja proponowałabym kojec albo łóżeczko turystyczne. W końcu jak macie wydać 3 stówki to jepiej kupić coś na co z pewnością nie będzie Was stać w najbliższym czasie no i naciągnąć darczyńców "na maksa" :lol: . Fotelik do karmienia można kupić później taki z niższej półki.Ja np. nie miałam problemu z wyborem bo w ramach prezentu od firmy wybrałam kojec (u nas przeznaczają na to 400 zł), a przyjaciele z pracy zrobili zrzutkę i kupili fotelik do karmienia, który czekał sobie cierpliwie w kącie. I w sumie fanie wyszło :happy:Brenda
    • Gość: E.T. Re: Fr IP: *.* 18.02.03, 04:07
      Gdybym miala wybierac miedzy lozeczkiem tur./kojcem a krzeselkiem to wolalabym krzeselko. Krzeselko na pewno sie przyda a w kojcu nie kazdy maluch chce siedziec (temparament dziecka poznasz dopiero po jakims czasie i nie ma gwaracji ze w kojcu nie bedzie czulo sie ograniczone), poza tym zajmuje duzo miejsca ktorego nawet odlegli dziadkowie moga nie miec. Zreszta jesli macie juz lozeczko to nie widze sensu kupowania kojca. POza tym ktos mial dobry pomysl z mata. U nas byla przebojem przez pierwsze 4 m-ce, teraz mala uczy sie siedziec i mata poszla w kat, ale warto bylo ja miec (bardzo stymuluje malucha).
    • Gość: zallidia Co kupiłam IP: *.* 20.02.03, 12:22
      Bardzo dziękuję za wszystkie rady. Walczył we mnie zmysł praktyczny z estetycznym i wybrałam... matę. Kupiłam matę z pałąkami Tiny Love Zoo i do tego gadającego dużego żółwia Tiny Love (w sklepie internetowym bajama). Ale dzięki Wam wiem, co odpowiadać na ew. pytania o prezent na chrzciny...Dzięki i pozdrawiam, Lidka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka