Dodaj do ulubionych

rowerek dla roczniaka

28.12.06, 23:16
dziewczyny jaki rowerek polecacie dla roczniaka. wlasciwie roczek mamy w
lutym a rowerek bedzie pewno na wiosne, ale babcie czekaja na wytyczne do
prezentow. moj jedyny wymog to gumowe kółka no i cena powiedzmy do 200 zl.
jaka firme polecacie>?? aha zalezy nam zeby mial oparcie na nozki oprocz
pedałów
Obserwuj wątek
    • mamachlopca1 Re: rowerek dla roczniaka 28.12.06, 23:23
      ja kiedys o to pytałam na forum i mi dziewczyny polecały cos takiego
      www.allegro.pl/item151938244_super_rowerek_magic_.html .i taki bede
      kupowac-na wiosne bedzie mial 1,5 roku.mysle,ze takie ulozenie pedałow jest
      bardziej fizjologiczne(co mi potwierdzila kolezanka fizjoterapeutka).a na razie
      mały uczy sie odpychac na jezdziku chicco.
      • kinia117 Re: rowerek dla roczniaka 28.12.06, 23:38
        no wlasnie o magicu juz tez slyszalam ciekawe czemu wszyscy go tak polecaja??
        brakuje mi tu tylko takiej podstawy na nozki bo mała jeszcze długo ni bedzie
        umiała raczej pedałować. a zaleta ze wlasnie ma ogumowane kółka. jutro jade do
        marketu to posprawdzam w sklepach dla dzieci
        • iwek33 Re: rowerek dla roczniaka 29.12.06, 11:01
          Kinia, napisałaś:"brakuje mi tu tylko takiej podstawy na nozki bo mała jeszcze
          długo ni bedzie umiała raczej pedałować"- po co więc na siłę wsadzać roczniaka
          na rowerek? Moj roczniak to ledwie zaczął dobrze chodzić, dużo podróżował
          wygodnie w spacerówce, a na rowerek przyszedł czas po skończeniu półtorej roku.
          Też mamy Magica już starszy mój synek uczył się na takim rowerku, teraz
          młodszy, i uważam,że to bardzo dobry rowerek, stabilny, prosty, bez zbędnych
          niepotrzebnych udziwnień.
          • kinia117 Re: rowerek dla roczniaka 31.12.06, 15:11
            iwek33 napisalam tak dlatego ze mialam mozliwosc wyprobowac te psakudne rowerki
            w hipermarketachsmile wiecie kolorowe z taka barierka jakies kotki pieski, sa
            paskudne ale mała sie w nich rewelyjnie czula. Idąc do carefour'a bierzemy taki
            rowerek z działu dziecięcego i mała jest zachwycona. Mała skonczyła wlasnie 11
            miesiecy i juzbiega ale sadzac po rozmowach z rodzicami dzieci zaczynaja
            pedalowac okolo 2 lat
            • iwek33 Re: rowerek dla roczniaka 31.12.06, 15:24
              Bo te paskudne plastikowe rowerki w hipermarketach ( faktycznie są paskudne i
              tandetne) są dużo mniejsze od np Magika, dlatego roczniak potrafi na nich się
              utrzymać, jeszcze jak ma podstawkę pod nóżkami to w ogóle mu pasuje, tylko jaki
              jest sens wożenia dziecka w czymś takim? Przecież to jak w wózku, tylko mniej
              zdrowo dla dziecka kręgosłupa. Ja Magika polecam, ale nie dla roczniaka. Po
              prostu Magik to jest rowerek, a nie jeździdełko, więc jest przeznaczony dla
              trochę tarszych dzieci, tak od 1,5 roku, a idealny dla 2, 3latków
    • hypnosa Re: rowerek dla roczniaka 29.12.06, 10:27
      Ja proponuje rowerek firmy Hauck, mój synek na takim właśnie jeździ i moge
      szczerze polecić(gumowe kółka, blokada pedałów, wysoki pałąk do pchania, z tyłu
      pojemnik na zabawki, pasy aby maleństwo nie spadło i wiele innych atrakcji).
      W wyszukiwarce allegro wrzuc nazwe na pewno znajdziesz, niestety nie wiem jaka
      cena. Mi się udało kupic nowy za 150 zł też na allegro. pozdrawiam
      • mama.zosi75 Re: rowerek dla roczniaka 30.12.06, 14:42
        Ten hauck wygląda solidnie, tylko w magicu chyba lepsze rozwiązanie z pedałami,
        nie w kole. ?
    • 77iwona Re: rowerek dla roczniaka 30.12.06, 22:13
      My kupilismy dla naszego synka wlasnie rowerek lak magic jak miał rok i dwa m-
      ce. Siadał na niego, pchał, my go plchalismy a jezdzic sam zaczal w
      pazdzierniku. O zakupie zadecydowal wywiad na placu zabaw wsrod rodzicow,
      ktorzy mowili, ze rowerki ktore maja naped w przednim kole ciezko dzicecku
      uruchomic.
      • nunik Re: rowerek dla roczniaka 31.12.06, 16:26
        Rowerek podobny do magica dopadła moja córka na wakacajach i super się jej na
        nim jeździło. Ważne jest żeby koła były szeroko rozstawine to wtedy rowerek nie
        jest wywrotny.Ale to rowerek nie dla roczniaka tylko dla trochę straszego
        dzieciaczka.
    • kanna Re: rowerek dla roczniaka 01.01.07, 15:30
      U nas , niestety, najlepiej s[prawdziło sie bazarowe paskudztwo, z funkcja
      kierowania w rączce do pachania, szerokim relingiem przytrzymujacym dziecko i
      podstawkami pod nóżki. Coś takiego było u Babci, najpierw synek byl tym wozony,
      potem córeczka. Nigdy nie spełniało funkcji rowerka.

Kiedy synek miał 2,4 dostała fajny model Bretchetta, z pedałami w przednim
      kole, ale az piszczał do zwykłych rowerków z przykrecanymi bocznymi kółkami.
      Kupilismy taki w Decathlonie, rewelacyjny, niewywrotny, ma bardzo nisko srodek
      ciężkości (rama jest nizutko nad ziemią). Synek kiedy siadał na rowery kolegów
      czasem sie przewracał, bo był przyzwyczajony do tego z Decathlon,
      niewywrotnego.

Ten Bretchetta posłuzył kolezance do nauki jej synka krecenia pedałami - tam
      ruch koła wymusza ruch pedałów, a wiec i nózek.

Roczniaki sa za małe na rowerki.

pozd. Ania
      • kinia117 Re: rowerek dla roczniaka 01.01.07, 17:22
        no ja domyslam sie ze roczniaki sa za male na rowerki dlatego wlasnie chcialam
        kupic cos z podnozkiem do pchania poki co a jak dorosnie do pedalowania to
        bedzie meic dwa w jednym. Co do obciazenia na kregoslup to zgadzam sie ze na
        pewno bardziej obciaza rowerek niz wozek, ale poniewaz mala i tak w wozku
        rzadko bardzo siedzi oparta to mysle ze dla niej mala roznica. A z rowerka -
        pchacza by sie cieszyla, Zawsze to jakas zmiana na spacerze. Ona generlanie w
        wozku krotko wytrzymuje i trzeba ja oprowadzac lub nosic a wlasnie zauwazalym
        nawet w markecie ze taki chinski rowerek rozwiazuje sprawe. Moze poprostu go
        kupie drogie nie sa a ze badziewne moze nie bedasie nas smiali na ulicysmile)
        zreszta kazdy mowi ze badziewie a na ulicach ich bardzo duzo
        • bella16 Re: rowerek dla roczniaka 02.01.07, 15:56
          mój synek dostał od babci taki właśnie "badziewny" rowerek (model królik), miał
          wtedy 14 miesiecy. Latem bardzo często jeździliśmy nim na spacery, wytrzymywał
          dłuzej niż w wózku (straszny wróg wózków). I jakoś przeżyłam że taki kiczowaty,
          dziecku sie podobał (wydaje różne dzwięki, melodyjki etc.)
    • dakonom wyslalam zdjecie i opis na maila 03.01.07, 22:05
      smile
    • weronka77 Re: rowerek dla roczniaka 03.01.07, 22:12
      Ja kupiłam Smoby z Kubusiem Puchatkiem-znakomita jakośc.Polecam
      • kinia117 Re: rowerek dla roczniaka 03.01.07, 22:22
        ale chyba ma plastikowe kółka i chyba drogawy?? czy nie
        • edytek1 Re: rowerek dla roczniaka 04.01.07, 00:55
          Magic dla trzylatka drogie dziewczyny bez przesady.
          Trzylatki jezdzą już na normalnych 4 kołowych rowerkach ( moja córka dostała 14
          calowy) jej niektórzy koledzy uczyli się jeździć na 2 kółkach. Jeli dziecko ma
          teraz rok to na wiosnę będzie mieć prawie 1,5 roku a na jesieni 1,9 miesiecy
          magic więc będzie idealny. Nie polecam marketowych cudek, bo ich melodyjki mogą
          wykonczyć każdą psychikę w dodatku są szalenie wywrtne widziałam kilka upadków
          z tego typu sprzętu na nieszczęscie ze sprzętem lecącym na dziecko. Z tego co
          kajarzę magic ma cyba możliwośc blokowania koła maluszek sobie siedzi a pedały
          się nie kręcą my mielismy brechta
          www.allegro.pl/item154826837_q_rowerek_dzieciecy_kettler_happy_air.html#p
          hoto mniej więcej taki z pedałami na przednim kole nie polecam dziecim z
          koślawością kolan. Córka przestała z niego korzystać mając 2,8 lat (jest
          wysoka, sprawna fizycznie)
          • iwek33 Re: rowerek dla roczniaka 04.01.07, 14:25
            No mój starszy synek jeździł na Magicu do prawie 4 roku życia, chociaż miał
            już "normalny czterokołowy" ale wolał Magica, bo czuł się na nim bardzo pewnie.
            Jak jeździł sam w ogrodzie to zawsze wybierał magica. Teraz młodszy ma 3,5
            roku i też lubi jeździć na magicu, a czterokołowy 14 calowy jest jeszcze dla
            niego za wysoki i się boi.
            Dzieci są bardzo różne.
            Aha, magic nie ma możliwości zablokowania koła.
          • iwek33 Re: rowerek dla roczniaka 04.01.07, 14:29
            Autorka postu napisała, ze jej dziecko dopiero wiosną będzie miało roczek, a
            nie 1,5 roku, jak to wyliczyłaś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka