Dodaj do ulubionych

Jak to jest a tą wagą Caddy a jane?

04.01.07, 17:24
Wg producenta caddy waży 6,3kg a jane energy 5,6kg czy faktycznie caddy jest
cięższe? Patrząc na nie w internecie powiedziałabym, że raczej jane, nie mam
możliwości pooglądać i podnieść ani jednego dlatego proszę niech się
wypowiedzą użytkowniczki lub mamusie które widziały je w sklepie DZIĘKUJĘ ZA
ODPOWIEDŹ!
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Jak to jest a tą wagą Caddy a jane? 04.01.07, 17:27
      Niektórzy producenci podają wagę samego stelaża, a niektórzy całego wózka z
      budką, tapicerką itp.
      Nie wiem jak jest z energy, bo nie miałam, ale jeśli chodzi o Caddy to mogę
      podać Ci wszystkie informacje.
      Nowe Caddy ( modele z 2006 roku ważą ok.5,5 kg, stare Caddy sprzed dwóch lat i
      wcześniejsze są lżejsze, ważą faktycznie 5 kg.
      • kaktus755 Re: Jak to jest a tą wagą Caddy a jane? 04.01.07, 17:37
        To chyba trochę dużo patrząc na to że wiele tam nie ma. Ciekaew jak jest z tym
        energy??
    • koma.edziecko Re: Jak to jest a tą wagą Caddy a jane? 04.01.07, 17:49
      Energy wazy ok 6,5 kg ze wszystkim a caddy ok 5.
      Dla mnie caddy był leciutki jak piórko,lżejszych wózków z tak dużymi kółkami
      nie widziałam,poza tym fajniejsze głebokie siedzonko ale ja ostatnio jestem
      czuła na tym punkcie żeby nie było zbyt płytkie, za to Jane ma rozkładany
      podnóżek.
      Maclaren Volo wazy weg producenta 3,9kg ale ma siedzonko siateczkowe i
      mikroskopijne kółka,najczęściej jest tak że producenci zaniżają wagę wózka
      podając właśnie wagę samego stelarza itp.
      • iwek33 Re: Jak to jest a tą wagą Caddy a jane? 04.01.07, 20:39
        Dokładnie. W codziennym użytku Caddy jest bardzo leciutkie i dobrze wyważone.
        Ma bardzo głębokie siedzonko, tak, że nawet 3 latek w grubej kurtce nie wygląda
        jakby zaraz miał wypaść. Kółka są dość duże , fajna amortyzacja, dobrze się
        podbija. Dzięki daszkowi można "przedłużyć" wysokość oparcia: przy złóżonym
        daszku zahaczyć pręty daszka o stelaż-krzyżak z tyłu wózka i daszek tworzy
        wtedy fajne przedłużenie oparcia do prawie 60 cm. W ogóle to lekki, sprytny
        wózek, ale ma też wadę ( dla mnie zaletę) ma nisko rączki do prowadzenia, tak,
        że wysokim mamom może źle się go prowadzić, dla niskich mam: miodzio.
    • berta333 Re: Jak to jest a tą wagą Caddy a jane? 04.01.07, 18:52
      Jane Energy z kolekcji 2006 - waga 6,8 kg z budką i koszem.
      • kaktus755 Chicco london może ktoś coś powie o nim? 04.01.07, 23:15
        Przeglądając stronki wpadł mi w oko, który z tych 3 wybrałybyście?
        • iwek33 Re: Chicco london może ktoś coś powie o nim? 05.01.07, 15:04
          To zależy co dla Ciebie i Twojego dziecka jest najważniejsze, bo nie ma wózka
          idealnego. Jeśli Twoje dziecko jest duże ( powyżej 1,5 roku) i wystarczy mu
          pozycja półleżąca do spania, a Tobie zależy, żeby wózek był jak najlżejszy,
          malutki, zwinny, z głębokim i dobrze wyprofilowanym siedzonkiem, bo chcesz nim
          jeżdzić do końca wożenia dziecka, to wybrałabym na 100% Caddy. Jeśli Twoje
          dziecko jest jeszcze małe, albo bardzo dużo śpi na spacerach właśnie i pozycja
          leżąca jest nieodzowna, wtedy wybrałabym któryś z dwóch pozostałych, chociaż
          uważaj na Londona: jeśli zdecydujesz się na Chicco London to kup tylko z
          zeszłorocznej lub tegorocznej kolekcji: sprzed dwóch lat i starsze mają nieco
          inną konstrukcję, fatalne kółka, które szybko trzeba reklamować i zerową
          amortyzację, bardzo ciężko je podbić z dużym dzieckiem na krawężnik. Te nowsze
          mają zmienioną konstrukcję i amortyzację i podobno prowadzą się lepiej ( miałam
          starego Londona, dla mnie był fatalny w użytkowaniu. Trzeciego wymieionego
          wózka nie miałam, więc nie poradzę. Na pewno są cięższe, bo mechanizm i
          konstrukcja oparcia pozwalająca na całkowite rozłożenie waży swoje ( w Caddy
          pochylasz oparcie rozsuwając dwa suwaki) i mają bardziej płytkie siedzonko.
          • kaktus755 iwek33 :) 05.01.07, 17:10
            To własnie miałam na mysli by pojeżdzić niem do konca by był lekki i chyba
            więcej wymagań nie mam Caddy bardzo mi się podoba ale doczytałam że wzrost może
            być problemem mam 174 czy to prawda? Zamawiałabym przez internet. Na wiosnę
            synuś będzie miał 18 miesięcy Dzięki za odpowiedz
            • iwek33 Re: kaktus755 05.01.07, 17:40
              Tak, w Twoim przypadku Caddy może być za niskie. Jest idealne dla niskich mam,
              (w większości parasolek rączki do prowadzenia są za wysoko dla mam-
              krasnoludków, ale w caddy są idealne.) Jednak Ty raczej bardzo wysoka jesteś i
              może być dla Ciebie niewygodne prowadzenie, możesz chodzić pochylona i wchodzić
              na kółka. Radziłabym jednak przymierzyć się "na żywo" do Caddy, zaczekaj
              spokojnie na wiosnę, wtedy caddy będzie pełno, tak było w zeszłym roku i pojawi
              się jeszcze wiele innych wózków-parasolek, będą nowe modele i kolory, na pewno
              łatwiej będzie Ci podjąć decyzję, jak wybór będzie duży.
              • kaktus755 Re: iwek33 05.01.07, 21:27
                Dzięki z tym przymierzaniem może być problem. w moim miescie jest tylko 1 sklep
                dziecinny a wyrwać się gdzieś dalej nie mam szans, na pewno zamówię przez
                internet. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka