krycha79 05.01.07, 12:39 Może znacie jakies stronki z ubraniami na roczek,bo mój szkrab ma w lutym roczek i chciałabym mu kupic cos fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koralik12 Re: Ubranko na roczek 05.01.07, 13:07 www.niebieskiemigdaly.com.pl/ zobacz tutaj, kiedys było sporo takich ubranek właśnie jak na roczek, dawno nie zaglądałam może teraz też mają coś fajnego Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 pomyłka 05.01.07, 13:20 chodziło mi o miniNiebo: www.mininiebo.pl/index1.php?warunek=1&kol=2&kat=-1 w linku co podałam wcześniej (niebieskie migdały) są raczej ubrania codzienne Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Ubranko na roczek 05.01.07, 14:13 a czym sie rozni ubranko na roczek od innych ladnych ubranek? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Ubranko na roczek 05.01.07, 21:09 może wystarczyloby to ładne, codzienne ubranko ubrać dziecku na lewą stronę i już? no, chyba, że się nie znam.... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Ubranko na roczek 05.01.07, 21:11 Nie wiem, nie wiem..uważam, że kryje się w tym jakaś tajemnica... Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: Ubranko na roczek 05.01.07, 15:15 chodzi pewnie o ubranko do Koscioła na roczek, u mnie w gdzie mieszkam jak dziecko konczy roczek to sie zamawai msze w kosciele w intencji roczniaka i dziecko ubiera sie na biało, tak jak do chrztu, Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Ubranko na roczek 05.01.07, 21:04 Ale teraz to chyba w białą kurtkę albo kombinezon więc nie sądzę żeby o to chodziło autorce wątku Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: Ubranko na roczek 05.01.07, 21:54 No to moze autorka nam to wyjasni na jaka okolicznosc jej to ubranko, bo jak bez zadnej okazji to kazde jest dobre, oczywiscie w odpwiednim rozmiarze. no cóz niezbadane sa pomysły kobiet, pozdrawaim. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha79 Re: Ubranko na roczek 06.01.07, 13:08 Już wyjaśniam: mamy msze w kościele,` będzie uroczyście i chce by maluszek ładnie wyglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Ubranko na roczek 06.01.07, 20:22 uroczyscie mam nadzieje ze nie w stylu mini stryjeczek z mini krawacikiem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
alexa-75 Re: Ubranko na roczek 06.01.07, 22:12 Ja dla mojego synka nie mogłam w sklepie znaleźć nic co by mi się spodobało. Też mieliśmy uroczystą mszę (w listopadzie). W naszym małym miasteczku to tradycja, że roczniaki występują w galowych strojach - najlepiej białych. Ja trochę tą tradycję "zmodernizowałam". Kupiłam błękitny polarek i granatową lamówkę i dałam mu uszyć marynarski komplet (spodnie z lamówką na dole, bluzę z dużym kołnierzem i marynarską czapkę). Wyglądał super! Wiele osób mnie pytało gdzie to kupiłam, a szycie kosztowało mnie 20 zł Uszyłam trochę na wyrost (bo nie wiedziałam czy będzie zimno i czy będę musiała go grubo poubierać), więc pochodzi jeszcze w tym komplecie wiosną. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: Ubranko na roczek 07.01.07, 00:42 a ja myslalam ze na urodzinowa impreze. koniecznie jakies zwierzatko tzn "pajacyk" w postaci tygryska, albo klapouchego .... Odpowiedz Link Zgłoś