gagatek194 31.01.07, 10:33 Witam ponownie, za 3 miesiące wracam do pracy i mam duży dylemat, jaki kupić laktator, czy kupić pojemniki na pokarm i podgrzewacz? Bardzo proszę o Wasze opinie i doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulut Re: świat laktatorów... 31.01.07, 10:48 Nie mam dużego rozeznania w świecie laktatorów, ale mam ręczny laktator Avent Isis i uważam, że jest spoko. Cena 125 zł na Allegro, w skład zestawu wchodzą jeszcze 2 butelki 125 ml. i inne utensylia. Co do pojemników, to mamy na forum piszą, że mrożą pokarm w aptecznych kubeczkach na mocz, ale sama nie próbowałam. W supermarketach są plastikowe pojemniczki do mrożenia żywności i ja mam takie. A co do podgrzewacza, to może się przydać ale nie jest konieczny, można bez niego żyć Odpowiedz Link Zgłoś
beatamazurek1 Re: świat laktatorów... 31.01.07, 10:49 ja uzywam canpol i tez jestem zadowolona, cena w sklepie ok 140zl Odpowiedz Link Zgłoś
gosia815 Re: świat laktatorów... 01.02.07, 00:50 no cóż jak chodzi o podgrzewacz to cały czas go używam i według mnie to bardzo duża wygoda a w sprawie laktatora sama mam dylemat Mam już drugi laktator. Pierwszy był najtańszy kupiony na szybko w aptece. Spełniał swoja role ale cieżko i nie był wygodny. Ponieważ muszę ściągać duzo pokarmu kupiłam z canpola za 130 byl super ale nie polecam właśnie wczoraj padł nie ciagnie starły sie jakieś uszczelki. Nie wiem albo ja go używałam za często (ale w koncu służy do sciagania pokarmu)albo nie jest zbyt dobry. Teraz muszę kupić następny. Doradźcie co z tymi na baterie czy nie lepsze albo z aventu czy rzeczywiscie jest wytrzymały Odpowiedz Link Zgłoś
jolantusia1 Re: świat laktatorów... 01.02.07, 08:51 miałam cannpol - nie sprawdził się bo za ciężko i butelki mi pękały, mam i sobie chwalę Avent. Sciągałam pokarmu bardzo duzo bo co 1,5-2 godziny przez ponad 4 miesiace a potem co 3 godziny przez nastepne 3. Teraz sporadycznie. Avent wytrzymał ma w zestawie dodatkowe butelki. Nie uzywam pojemników jednorazowych tylko woreczków Aventu. Wkłada się je do butelki sciąga mleko i do zamrażarki a na bieżąco wystarczały mi butelki. Mam podgrzewacz Avent i też jestem zadowolona słuzy do podgrzewania wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: świat laktatorów... 01.02.07, 06:55 Z laktaorów polecam Medelę, Avent był do niczego a dużo droższy /używany tyle co nowa Medela/, podgrzewacz do takich butelek jak Medela za ok 60 pln kupisz w hipermarkecie a Aventu dużo droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdoska1 Re: świat laktatorów... 01.02.07, 08:27 ja po powrocie do pracy kupiłam Avent isis wcześniej korzystałam z ręcznych i ciężko mi było ściągać a z aventem to super sprawa - szybko i łatwo i butelki w których trzymałam pokarm.ściąganie zajmowało mi około 10-13 minut. Butelkę aventu zamykałam i chowałam do lodówki potem do takiego steropianowego pojemnika za 10zł. i do domu z mleczkiem Odpowiedz Link Zgłoś