Dodaj do ulubionych

świat laktatorów...

31.01.07, 10:33
Witam ponownie, za 3 miesiące wracam do pracy i mam duży dylemat, jaki kupić
laktator, czy kupić pojemniki na pokarm i podgrzewacz? Bardzo proszę o Wasze
opinie i doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • paulut Re: świat laktatorów... 31.01.07, 10:48
      Nie mam dużego rozeznania w świecie laktatorów, ale mam ręczny laktator Avent
      Isis i uważam, że jest spoko. Cena 125 zł na Allegro, w skład zestawu wchodzą
      jeszcze 2 butelki 125 ml. i inne utensylia. Co do pojemników, to mamy na forum
      piszą, że mrożą pokarm w aptecznych kubeczkach na mocz, ale sama nie próbowałam.
      W supermarketach są plastikowe pojemniczki do mrożenia żywności i ja mam takie.
      A co do podgrzewacza, to może się przydać ale nie jest konieczny, można bez
      niego żyćsmile
      • beatamazurek1 Re: świat laktatorów... 31.01.07, 10:49
        ja uzywam canpol i tez jestem zadowolona, cena w sklepie ok 140zl
    • gosia815 Re: świat laktatorów... 01.02.07, 00:50
      no cóż jak chodzi o podgrzewacz to cały czas go używam i według mnie to bardzo
      duża wygoda a w sprawie laktatora sama mam dylemat
      Mam już drugi laktator. Pierwszy był najtańszy kupiony na szybko w aptece.
      Spełniał swoja role ale cieżko i nie był wygodny. Ponieważ muszę ściągać duzo
      pokarmu kupiłam z canpola za 130 byl super ale nie polecam właśnie wczoraj padł
      nie ciagnie starły sie jakieś uszczelki. Nie wiem albo ja go używałam za często
      (ale w koncu służy do sciagania pokarmu)albo nie jest zbyt dobry. Teraz muszę
      kupić następny. Doradźcie co z tymi na baterie czy nie lepsze albo z aventu czy
      rzeczywiscie jest wytrzymały
      • jolantusia1 Re: świat laktatorów... 01.02.07, 08:51
        miałam cannpol - nie sprawdził się bo za ciężko i butelki mi pękały, mam i
        sobie chwalę Avent. Sciągałam pokarmu bardzo duzo bo co 1,5-2 godziny przez
        ponad 4 miesiace a potem co 3 godziny przez nastepne 3. Teraz sporadycznie.
        Avent wytrzymał ma w zestawie dodatkowe butelki. Nie uzywam pojemników
        jednorazowych tylko woreczków Aventu. Wkłada się je do butelki sciąga mleko i
        do zamrażarki a na bieżąco wystarczały mi butelki. Mam podgrzewacz Avent i też
        jestem zadowolona słuzy do podgrzewania wszystkiego
    • lidek0 Re: świat laktatorów... 01.02.07, 06:55
      Z laktaorów polecam Medelę, Avent był do niczego a dużo droższy /używany tyle
      co nowa Medela/, podgrzewacz do takich butelek jak Medela za ok 60 pln kupisz w
      hipermarkecie a Aventu dużo droższy.
      • magdoska1 Re: świat laktatorów... 01.02.07, 08:27
        ja po powrocie do pracy kupiłam Avent isis wcześniej korzystałam z ręcznych i
        ciężko mi było ściągać a z aventem to super sprawa - szybko i łatwo i butelki w
        których trzymałam pokarm.ściąganie zajmowało mi około 10-13 minut. Butelkę
        aventu zamykałam i chowałam do lodówki potem do takiego steropianowego pojemnika
        za 10zł. i do domu z mleczkiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka