Dodaj do ulubionych

Hartan VIP i Racer

02.03.07, 22:49
Jakie są róznice między tymi wózkami (pomijając wygląd oczywiście).
Zastanawiam się nad kupnem Hartana, ale żadnego z tych modeli nie widziałam
na żywo. Wiem, że Hartan jest niedostępny w Polsce, więc mało prawdopodobne
żeby ktoś miał te dwa wózki i mógłby je porównać, ale może jednak? Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Hartan VIP i Racer 02.03.07, 22:50
      hej, ja mam vipa i aktualnie jestem na etapie sprzedawania go (kupiłam bugaboo)
      nie miałam racera
      ale jesli masz pytanie o VIPa, pytaj.
    • coronella Re: Hartan VIP i Racer 02.03.07, 23:08
      obejrzalam Racera na zdjeciach i widze, ze one maja zupelnie rozne stelaze. Inaczej sie skladaja, Racer ma regulowana raczke, VIP wyciagana (genialne), roznia sie rozmiarem, VIP jest mniejszy, a mozna go jeszcze skrocic. VIPa stelaz sklada sie na pol, przednie kola ida pod tylne, mi wchodzil do bagaznika wzdłuż (połowa bagaznika była wolna). Racer jest cięzszy, VIP to leciutki wózek.
      • cortinka Re: Hartan VIP i Racer 05.03.07, 23:02
        Dzieki Coronella. Bugaboo to nawet fajny wózek (z wyglądu, rzekłabym, bardzo
        ekstrawagancki wink, ale mnie zraziło to kubełkowe siedzisko, dlatego myślę nad
        hartanem. A jak wypada porównanie vip - Quinny freestyle 3 xl (bo wiem, że też
        go miałaś)? Chodzi mi szczególnie o komfort jazdy pasażera i stabilność (np
        przy podjeżdżaniu na krawężniki). A tak przy okazji, to czytałam, że miałaś
        Volo i Zappa. Czy Zapp prowadzi się dużo gorzej niż Volo? Bo dla mnie volo to
        ideał, ale szukam czegoś malutkiego i krótkiego po złożeniu i Zapp byłby w sam
        raz.
        • coronella Re: Hartan VIP i Racer 05.03.07, 23:37
          No więc,
          kubełkowe siedzenie w bugaboo jest genialne!!! serio!! jest to jedyny wózek w którym mój syn jezdzi bez płaczu. Jest mu bardzo wygodnie. Ale nie o tym miało byc.

Quinny Freestyle jest dla mnie królem wózków. Zakochałam się w nim, i zawsze będe wychwalac. jedyne co mi w nim przeszkadza, to waga. Niestety, cięzki jak ch... smile i duzy. VIP jest leciuteńki. Jka bedziesz miała okazje go zobaczyc na zywo, z pewnościa bedziesz zaskoczona jego wagą. Jak na ten konfort, to jest ona super. Quinny jedzie... nie, on płynie! ale tez ma 3 duze pompowane koła. Jest rewelacyjnie zwrotny. VIP tez. VIP ma koła na poduszkach powietrznych, komfortem porównywane do pompowanych. Jesli chodzi o komfort jazdy, to oba stoja równo. Czasem zdazylo mi sie, że mi przednie kółka w VIPie wpadły w jakąs dziure, ale to nie problem, lekkie podbicie i wózek jedzie dalej. W quinny natomiast zdażało mi sie, że wózek zachybotał na przednim kole. Szczególnie jak wsiadałam do autobusu, to w quinnym była sztuka smile
          quinny jest duzo dłuższy i troszke szerszy. VIP jest maleńki, krótki, i nieco węższy (przejedzie przez każdą brankę sklepową), ale ani razu nie kopnełam ani nie weszłam na koło.

Podbijanie tu i tu bardzo łatwe. VIP ma regulowaną rączke (wysuwa się) więc kazdy dopasuje odpowiednią dla siebie długość. Quinny ma raczke bardzo długą, regulowana jest góra-dół.
          VIP jest szerszy (siedzisko), nie ma tych zabudowanych boków, więc na dłużej wystarczy.
          W VIPie genialne jest odwracanie siedziska. Ja to robiłam z łatwością z dzieckiem w srodku!!! Nie zajmowało mi to więcej czasu niz przełozenie raczki. I przydawało się mnóstwo razy. w quinny tak sie nie da.
          VIP ma fajny pałąk, mozna go regulowac góra-dół, bardziej przytrzymac dziecko, albo bardziej poluzowac.
          Wiesz co ja jeszcze z nim robiłam? Uzywałam go jako fotelika do karmienia smile siedzisko wypinałam, stawiałam na normalnym krzesle, pasy dziecka zapinałam z tyłu za oparcie krzesła, było wtedy bardzo stabilnie. Wsadzałam Pawła i tak ustawiałam pałąk, ze nie miał mozliwości wyjśc. Suuper praktyczna rzecz! Tak wózek zaliczył z nami 3 wesela, a w kwietniu mam nastepne. Jesli do tego czasu go nie sprzedam, to zabiore go i na to wesele. Bo funkcja fotelika jest super.

tak, mam volo, i będe miec go do końca świata smile miałam zappa i oprócz wyglądu nie widziałam w nim nic fajnego. Funkcje dosłownie te same co w volo, a:
          brak koszyka
          koszmarne składanie!!! (reką, nogą, kolanem i łokciem, brrr)
          cięzki
          moze i krótki, ale za to szeroki po złożeniu!
          bardzo niszczy sie tapicerka, widziałam wiele zappów z bardzo zniszczonytmi tapicerkami tam, gdzie dziecko ma nogi.
          wcakle nie jest wygodny!
          Moja córka miała niecałe 3 lata, jak kupiłam zappa, i już do niego się nie miesciła. Za płytki był. W volo jezdzi nadal, a ma juz skonczone 4 lata.
          Jestem zdecydowanie za volo, on po złozeniu jest jak patyczek, leciutki, ma fajny pasek na ramie. Zapp jest cięzki!!! raczej zapomnij o noszeniu go na ramieniu smile
          • lamatha Re: Hartan VIP i Racer 06.03.07, 07:10
            Collonela wie co pisze, zna sie na wozkach.
            Boogaboo jest genialne, ale ja mam wlasnie Hartana Vipa model 2006.

A hartan to rolls royce posrod wozkow smile

M
    • cortinka Re: Hartan VIP i Racer 06.03.07, 17:39
      Coronella, napisz mi jeszcze czy do Quinny Freestyle 3xl albo do Hartana można
      zamontować dodatkowe siedzisko dla starszego dziecka? Wiem, że w Q 4xl można,
      ale ono pasuje chyba tylko do tego modelu. Mam co prawda dostawkę Buggy Board
      (BTW pasuje do Hartana?), ale po kilku spacerach okazało się, że na dłuższych
      trasach potrzebne jednak będzie siedzisko. Takie siedziska ma Emmaljunga (ale
      już go nie produkują) i Mutsy ( u mnie odpada).
      • cortinka Re: Hartan VIP i Racer 06.03.07, 20:34
        I jak mogłabyś to prześlij na priva zdjęcie złożonego Hartana (ale razem z
        siedziskiem). Z góry dziękuję i przepraszam za upierdliwośc wink
        A tak w ogóle to jak Ci się jeździ bugaboo, lepiej niż Hartanem?
        • coronella Re: Hartan VIP i Racer 06.03.07, 22:08
          podaj mi jakis inny adres, nie gazetowy, albo napisz do mnie na mpprimus@interia.pl to wysle ci zdjęcia i odpisze na pytania. Żadna upierdliwość, lubie pisac o wózkach smile
          Bugaboo jezdzi sie fajnie, ale nie ma wózka idealnego. Kazdy ma wady, nawet bugaboo smile Za to moj syn bardzo lubi w nim jezdzic, a ze jest to dziecko bardzo płaczliwe i bardzo nerwowe, jestem bardzo szczesliwa. Zawsze wychodziłam na spacer w porze jego spania, wystarczy ze sie obudził a już była wielka afera, a w bugaboo jezdzi bez żadnych protestów.

buggy board da sie zamontowac. sama mam. O krzeselkach dla starszego do quinny i hartana nic nie wiem, wiec pewnie nie ma takich.
          • coronella Re: Hartan VIP i Racer 06.03.07, 22:08
            wysle ci wszystkie zdjecia jakie mam, bo wozek mam juz spakowany w pudelku, wie nowych nie zrobie sad
            • cortinka Re: Hartan VIP i Racer 07.03.07, 22:53
              Napisałam na pocztę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka