Dodaj do ulubionych

wózki Quinny, gondola+spacerówka. Warto???????

05.03.07, 15:38
j.w. Będę wdzięczna za wszelkie opinie od użytkowników tychże wózków oraz
osób, które na zakup Speedy czy Freestyle się nie zdecydowali z określonych
powodów. Napiszcie z jakich.
Ogólnie podoba mi się lekka zwrotna forma tych wózków, no ale są opinie że
wózek wielofukcyjny jest w praktyce do bani. Nie wiem, to moja pierwsza
ciąża. Liczę, że podzielicie się ze mną swoim praktycznym doświadczeniemsmile))
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: wózki Quinny, gondola+spacerówka. Warto?????? 05.03.07, 15:42
      ja chcialam quinny zapp jak spacerowke kupic jednak nie rozklada sie ona wcale
      i dziecko w niej spi na siedzaco,moje ma 10 m-cy i dlatego zrezygnowalam.
    • malgosiek2 Re:Forum "Wózki dziecięce"polecam 05.03.07, 17:19
      tam znajdziesz dużo informacji i opinii
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
      • sykol Re:Forum "Wózki dziecięce"polecam 05.03.07, 18:46
        nie polecam w ogole trojkołowców
        miałam wlasnie quinny freestyle i szybko sprzedałam bo
        wywrtoki,bo gondola na tych adapterach nie jest stabilna,bo schody maja wjazdy tylko na 4 kolka
        poza tym to fajne wózki,a koła pompowane są wspaniałe-)
        • crazy310 Re:Forum "Wózki dziecięce"polecam 05.03.07, 19:48
          ja posiadam wozek quiny sx spedi i jestem bardzo zadowolona prowadzi sie bez
          zarzutów skręca bez problemu można prowadzic dosłownie jedna ręką zanim go
          kupiłam rownież przeprowadziłam wywiad koleżnka go miała tzn ma obecnie
          zrobiona spacerówke i jest zadowolona ja woże w gondoli bo moj synek ma
          3miesiace jest lekki polecam
    • adanis Quinny Buzz.... 05.03.07, 19:57
      jestem zadowolona.Lekki,skretne kolo, gondola , siedzonko z roznymi
      wariantami.Jedyny brak to przekladana kierownica ( w Buzz siedzonko sie
      obraca).Radze Ci tylko jesli mozesz jedz do sklepu i sobie go obejrzyj.
      • rowantree Re: Quinny Buzz.... 05.03.07, 22:47
        Również polecam Quinny Buzz. O żadnych wywrotkach nie ma mowy, jest bardzo
        stabilny. Krótko mówiąc: wygoda i funkcjonalność. Polecam.
    • joanna.mialszygrosz Re: wózki Quinny, gondola+spacerówka. Warto?????? 05.03.07, 20:21
      Ja jestem bardzo zadowolona, moja Malusia również, wózek jest lekki, bardzo
      wygodny, ma mozliwość zamontowania fotelika samochodowego co jest bardzo
      praktyczne np. zkupy, spacerówka jest duża, więc Malutkiej jest bardzo
      wygodnie, polecam i pozdrawiam
    • cirrii Re: wózki Quinny, gondola+spacerówka. Warto?????? 05.03.07, 20:49
      mam speedy sx, polecam, fajne skretne kola, swietne na wysokie krawezniki.
      Wozek w miare lekki. Jedyny mankament to niezbyt dluga gondola moj maly ma 4 m-
      c i mysle ze na Swieta Wielkanocne przesiądziemy sie na spacerowke, i niezbyt
      duzy koszyk pod wozkiem, ale z drugiej strony dzieki temu wozek nie wyglada jak
      transporter na kolkach. Na stronie maxicosi jest dodatkowa promocja ze do
      fotelika gratis spiworek. My szukalismy zestawow fotelik, gondola, spacerowka,
      torba i spiwor gratis na allegro. Udalo nam sie kupic w sklepie ale na allegro
      tez mozna w fajnych cenach kupic zestawy uzywane, wiem po swoim ze nie niszczy
      sie az tak widocznie...pozdrawiam
      • saha_ra Re: wózki Quinny, gondola+spacerówka. Warto?????? 06.03.07, 10:45
        dzięki za opinie smile
        Oglądałam Speedy w sklepie. Faktycznie zwrotny jak burza, dałam radę manewrowac
        w wąskich alejkach jedną i to lewą ręką. Freestyle ma jednak wiekszy koszyk na
        dole, bo w tym Speediego to chyba można siateczkę mandarynek najwyżej położyć.
        Ale wiecie co, gondolka wygląda na maciupeńką, ma cienkie boczki, jest
        króciutka, no nie wiem......
        Ps. Fotelik MaxiCosi ze śpiworkiem nabyłam ostatnio na wspomnianej już przez
        kogoś promocji.
        • maga785 Re: wózki Quinny, gondola+spacerówka. Warto?????? 06.03.07, 10:55
          W speedym kosz na zkupy mozna powiekszyc wystarczy odpiac zamek dookoła koszykasmile
          Spokojnie zmieszcza sie dosyc spore zakupysmile
          W gondolce mój syn jeżdził do 5 mca ale nie dlatego ze sie nie mieścil tylko
          dlatego że nie chciał(darł sie na spacerach, że az miło).Przeprowadzka do
          spacerówki zreszta za zgoda pediatry rozwiazała problem.Speedym jeździmy do dzis
          i wózek jest supersmileCZasami tylko na krótkie spacery bierzemy zappa.
          Pozdrawiam
          • kutynek Re: wózki Quinny, gondola+spacerówka. Warto?????? 06.03.07, 14:53
            ja rowniez polecam osobiscie jestem zadowolona a mam freestyle comfort,koszyk
            jest duzy i spacerowka ma przekladana raczke i pozycje lezaca co jest bardzo
            praktyczne.podobny problem tez mialam w gondoli tak jak kolezanka wyzej,fakt
            jest ze gondola jest mniejsza dlatego spokojnie przelozylam dziecko do
            spacerowki ktory jak wspomnialam ma pozycje lezaca.polecam
    • magatrojmiasto Re: wózki Quinny, gondola+spacerówka. Warto?????? 08.03.07, 01:30
      Jestem szczęśliwą posiadaczką Quinny Speedi SX. Szczęśliwą, bo uważam, że to
      był dobry wybór smile. Wózek bardzo zwrotny, łatwy i przyjemny w obsłudze, ma
      dobrą amortyzację, co w mojej dzielnicy ma duże znaczenie, bo tam same dziury,
      no i mnie osobiście podoba się też jego stylistyka. Gdybym miała wybierać
      jeszcze raz, na pewno znów bym się na niego zdecydowała. Nie zgadzam się też,
      że kosz na zakupy ma mały. Może dużych tygodniowych zakupów z hipermarketu tam
      nie zapakujesz, ale ja robiłam całkiem spore w osiedlowych delikatesach, i
      zawsze się mieściły. Między bajki włożyłabym też historie o tym, że trójkołowce
      są niestabilne. Użytkuję Speedi już 5 miesięcy, i nie zdarzyło się, żeby mi się
      choćby bujnął. W połączeniu z fotelikiem MaxiCosi nieoceniony na zakupach - bez
      problemu manewrujesz między regałami sklepowymi. No i kupiłam w sierpniu 2006
      przez internet za 1629 spacerówka, gondola + torba i śpiworek do spacerówki
      gratis. W zestawie jest też moskitiera i folia p/deszczowa do gondoli oraz
      polarkowy kocyk.

Żeby nie było, że ma same zalety, powiem też o wadach:
      1/mała gondola, przy dużym dziecku może nie starczyć na dłużej niż 3 miesiące;
      2/wózek jest co prawda prosty w obsłudze, ale ja musiałam się go nauczyć,
      początkowo np. wypinanie gondoli sprawiało mi trudność (teraz robię to z
      zamkniętymi oczami);
      3/ostatnio nie działa mi hamulec (ten nożny), ale to być może kwestia
      przeczyszczenia mechanizmu; chwilowo jestem sama z dzieckiem, więc nie bardzo
      mam kiedy się tym zająć.

Co do spacerówki, na razie nie mam doświadczeń, bo przesadzimy małą w przyszłym
      tygodniu, jak mąż wróci.

Życzę trafnych wyborów wózkowych smile.
      Pozdrawiam,
      Maga
      • penguin33 Re: wózki Quinny, gondola+spacerówka. Warto?????? 08.03.07, 07:17
        Ja mam freestyle i jestem bardzo zadowolona. Zadnych wywrotek, jest super lekki
        i wygodnie sie go prowadzi. Np. jak pada i w jednej rece mam parasol, to moge
        spokojnie prowadzic go jedna rekasmile. Na razie uzywam gondoli bo mala ma 4
        miesiace, wiec nie wiem jak ze spacerowka. I nie zauwazylam, zeby mi sie w niej
        nie miescila.
        Na jedna rzecz zwracali mi uwage znajomi i dlatego kupilismy freestyle a nie
        speedy: spacerowka rozklada sie do calkowitego poziomu + jest taki ogranicznik,
        ktory dziecko np. moze chwycic raczkami lub polozyc na nim nozki (jesli lubismile).
        • sykol Odradzam ,wałsnie przedałam freestyla 08.03.07, 07:52
          patrz wyzej,kilka wpisów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka