Dodaj do ulubionych

ile kosztuje mleko

23.04.07, 22:15
do mam które nie karmią piersią.- ile kosztuje mleko ? na ile wystarcza
opakowanie?
Obserwuj wątek
    • monikaa13 za malo danych 23.04.07, 22:26
      ale chyba zalezy jakie

ja kupuje nutramigen, na recepte 13zl, bez 26zl

mleka dla alergikow sa drozsze np nan ha, od zwyklego mleka ktore kosztuje ok
      10zl

jak karmisz samym mlekiem to starcza na b. krotko, 3-4 dni, zalezy chyba ile
      dziecko je i ile ma miesiecy badz tygodni

malo danych podajesz???????????????????????
    • agra81 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 09:21
      Hejka!
      Ja kupuję małemu Bebiko. 1 i 2 są w podobnej cenie poniżej 10 zł. W Makro lub
      innych marketach można kupić po 8 z groszami. 1 opakowanie starcza mi na ok 2,5
      dni. Mały ma 5,5 miesięcy i mleczko je 4x150 dziennie. W ciagu miesiaca idzie
      mi ok 12 opakowań.
      Pozdrawiam
      • apolonina13 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 09:35
        moja córa ma 17mcy-mleko dostaje od
        mca raz dziennie wieczorem-na mc idą 4opakowania
        każde 8-10zł

Lenka
    • pacia811 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 09:51
      rzeczywiście mało danychuncertain nie wiadomo czy chcesz normalne mleko, czy na
      recepte??

ja kupowałam przez 3 miesiące bebilona amino na recepte, które po zniżce
      kosztował 25 złoty (bez zniżki 50złoty), i wystarczało nam na 2 dni!!
      mała zjadała 5x210mltongue_out

także to zależy jakie mleczko będziesz podawać maluszkowi
      • amelusia1 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 10:01
        synek ma 3miesiące i jest na piersi. od kilku dni sie zastanawiam czy nie
        przejsc na butelke i narazie to kalkuluje czy bedzie mi sie to opłacać. Z racji
        tego że starsza córa była uczulona na mleko krowie ,małemu chce podać mleko
        hypoalergiczne.Zresztą robią mu sie czasami szorstkie policzki.
        • joanon Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 21:40
          dlaczego chcesz przestać karmić, nawet nie wiesz ile czasu masz zaoszczędzone
          przy karmieniu piersią, później zacznie się mycie butelek, smoczków itp
    • karina9918 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 10:41
      Mleczka kosztują od 10 zł - 30 zł. Zależy. No i sama zobaczysz, że cena to
      jedno, a ochota na nie dziecka to drugie. Ja stosowałam różne mleczka, od
      najtańszych do tych droższych. I mimo, że chciałam kupować tańsze - bo jednak
      sporo tego idzie, Malutka po jednych miała kolki, po innych wymiotowała. Więc
      tak naprawdę nie nastawiaj sie ostatecznie na podawanie jakiegoś mleczka i nie
      kupuj od razu zbyt dużo opakowań. Jak dziecku nie posmakuje albo będzie sie po
      nim źle czuło, to będę Ci zalegać w szafce niepotrzebne mleczka - tak jak mi.
      Mojej córeczce jedno opakowanie starcza na 5 dni. Ale to zależy ile dziecko je
      oczywiście i w jakim jest wieku
      • gackowo Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 10:50
        A jeśli masz pokarm w piersi to czemu chcesz zrezygnować? Broń Boże nie krzyczę
        na Ciebie bo sama przestałam karmić jak Młody miał 3 tygodnie, bo okazało się,
        że ma skazę białkową. Jestem może wyrodna matka ale wygoda wzięła górę tym
        bardziej, że mój pokarm był kroplą tego, co Kubuś chciał jeść. Lekarz
        przepisuje mi Bebilon pepti (dla alergików ze skazą). Na receptę w Lublinie na
        Narutowicza (znana kolejkowa apteka) kosztuje niecałe 9 zł a w innych około 12
        zł pod warunkiem, że na recepcie jest P czyli dla przewlekle chorych. W innym
        przypadku sprzedają tylko na receptę w pełnej odpłatności czyli 2 razy drożej.
        Starcza na tydzień (teraz 7,5 m)
        • amelusia1 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 11:04
          mleka mam podostatkiem i małemu nie brakuje ,ale od kilku tygodni dokucza mi
          straszny ból żołądka , niestety moge dopiero zaczac sie leczyc jak skończe
          karmić. Ja wcale nie chce kończyc karmić mleka ale z drugiej strony mam już dość
          bóli które czasami są niedozniesienia.
          • monikaa13 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 12:16
            jezeli chodzi o oplacalnosc to nad tym chyba nie ma sie co zastanawiac, wiadomo
            z piersi mleczko leci za darmo, a kazde sztuczne niestety kosztuje i to grube
            pieniazki
    • sabka22 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 10:53
      Ja z początku dawałam Bebiko kosztuje ok 10zl mi starczało na niecałe 3
      dni.Wiec jak synek skonczył 8mies to zaczełam dawac zwykłe po 2zl i starczało
      na tyle samo.
    • agra81 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 12:46
      wiecie co? Czasem mam wrazenie, że niektóre mamy z góry zakładają ze ich
      pociechy są na coś uczulone. Nie mówię tu o tym konkretnie wątku czy
      wypowiedziach. Tylko jak przesledzicie tematykę karmienia sztucznego, same
      zauważycie, że w tej chwili bardzo nieliczne dzieci piją mleczko które nie jest
      HA, AR itp. Czytałam wypowiedzi mam, które nawet nie konsultowały sie z
      lekarzem a już leciały do sklepu kupować mleko HA! Naprawdę szkoda mi
      dzieciaczków, które są na coś uczulone i wiem, że na dzień dzisiejszy
      prawdopodobieństwo wystąpienia alergii jest duże, ale niektórzy
      naprawdę "wmawiają" sobie, że ich dziecku na pewno coś szkodzi... To taka moja
      refleksja i proszę jej nie traktować osobiście.
      pzdr.
      • monikaa13 to ja przeciw niej 24.04.07, 12:52
        u mnie jest dokladnie odwrotnie, mala pije nutramigen zalecony przez lekarke,
        nie miala zadnych badan, poprostu lekrka na podstawie krosteczek na policzkach
        przepisala nutramigen, ja ciagle powatpiewam czy mala jest uczulona czy nie, i
        chcialabym podac jej zwykle mleko, ze wzgledow smakowych jak rowniez
        pienieznych, ale sie boje, czy jej nie zaszkodze
        wiec ni ewszytskie mamy nawet same, karmia mleczkami dla alergikow, ja akurat
        karmie ale bardzo nie chce
    • olga85 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 12:59
      ja karmie maleństwo bebilonem pepti 2, w opakowaniu jest 450 g, ponieważ
      maleństwo ma już 9 miesiecy, więc w gre wchodzą 3 mleczne posiłki każdy po
      220ml, czyli 210ml wody i 7 płaskich miarek mleka, jedna miarka to około 4,5g
      czyli 4,5g x7= 31,5g na jedną porcje mleka, 3 mleczne posiłki dają 94,5g, czyli
      około 4-5 dni. Z wyliczeń. Zdarza się jednka ze starcza na 3 dni, ale wtedy gdy
      nie kontroluję ilości jej posiłków.
      mleko bp2 kosztuje około 22 zł bez recepty, 11 z receptą. ale jest to mleko dla
      alergików więc chyba nie można go kupić bez recepty.
      • dorota.skupa Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 16:04
        Bebilon 2 opakowanie 900 g ok 29-32 zł, małe 450g 13-15 zł. W tej chwili mały je
        4x150(180)ml (1 miarka na 30 ml wody) duże starcza na 8-10 dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka