amelusia1 23.04.07, 22:15 do mam które nie karmią piersią.- ile kosztuje mleko ? na ile wystarcza opakowanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 za malo danych 23.04.07, 22:26 ale chyba zalezy jakie ja kupuje nutramigen, na recepte 13zl, bez 26zl mleka dla alergikow sa drozsze np nan ha, od zwyklego mleka ktore kosztuje ok 10zl jak karmisz samym mlekiem to starcza na b. krotko, 3-4 dni, zalezy chyba ile dziecko je i ile ma miesiecy badz tygodni malo danych podajesz??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
agra81 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 09:21 Hejka! Ja kupuję małemu Bebiko. 1 i 2 są w podobnej cenie poniżej 10 zł. W Makro lub innych marketach można kupić po 8 z groszami. 1 opakowanie starcza mi na ok 2,5 dni. Mały ma 5,5 miesięcy i mleczko je 4x150 dziennie. W ciagu miesiaca idzie mi ok 12 opakowań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apolonina13 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 09:35 moja córa ma 17mcy-mleko dostaje od mca raz dziennie wieczorem-na mc idą 4opakowania każde 8-10zł Lenka Odpowiedz Link Zgłoś
pacia811 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 09:51 rzeczywiście mało danych nie wiadomo czy chcesz normalne mleko, czy na recepte?? ja kupowałam przez 3 miesiące bebilona amino na recepte, które po zniżce kosztował 25 złoty (bez zniżki 50złoty), i wystarczało nam na 2 dni!! mała zjadała 5x210ml także to zależy jakie mleczko będziesz podawać maluszkowi Odpowiedz Link Zgłoś
amelusia1 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 10:01 synek ma 3miesiące i jest na piersi. od kilku dni sie zastanawiam czy nie przejsc na butelke i narazie to kalkuluje czy bedzie mi sie to opłacać. Z racji tego że starsza córa była uczulona na mleko krowie ,małemu chce podać mleko hypoalergiczne.Zresztą robią mu sie czasami szorstkie policzki. Odpowiedz Link Zgłoś
joanon Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 21:40 dlaczego chcesz przestać karmić, nawet nie wiesz ile czasu masz zaoszczędzone przy karmieniu piersią, później zacznie się mycie butelek, smoczków itp Odpowiedz Link Zgłoś
karina9918 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 10:41 Mleczka kosztują od 10 zł - 30 zł. Zależy. No i sama zobaczysz, że cena to jedno, a ochota na nie dziecka to drugie. Ja stosowałam różne mleczka, od najtańszych do tych droższych. I mimo, że chciałam kupować tańsze - bo jednak sporo tego idzie, Malutka po jednych miała kolki, po innych wymiotowała. Więc tak naprawdę nie nastawiaj sie ostatecznie na podawanie jakiegoś mleczka i nie kupuj od razu zbyt dużo opakowań. Jak dziecku nie posmakuje albo będzie sie po nim źle czuło, to będę Ci zalegać w szafce niepotrzebne mleczka - tak jak mi. Mojej córeczce jedno opakowanie starcza na 5 dni. Ale to zależy ile dziecko je oczywiście i w jakim jest wieku Odpowiedz Link Zgłoś
gackowo Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 10:50 A jeśli masz pokarm w piersi to czemu chcesz zrezygnować? Broń Boże nie krzyczę na Ciebie bo sama przestałam karmić jak Młody miał 3 tygodnie, bo okazało się, że ma skazę białkową. Jestem może wyrodna matka ale wygoda wzięła górę tym bardziej, że mój pokarm był kroplą tego, co Kubuś chciał jeść. Lekarz przepisuje mi Bebilon pepti (dla alergików ze skazą). Na receptę w Lublinie na Narutowicza (znana kolejkowa apteka) kosztuje niecałe 9 zł a w innych około 12 zł pod warunkiem, że na recepcie jest P czyli dla przewlekle chorych. W innym przypadku sprzedają tylko na receptę w pełnej odpłatności czyli 2 razy drożej. Starcza na tydzień (teraz 7,5 m) Odpowiedz Link Zgłoś
amelusia1 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 11:04 mleka mam podostatkiem i małemu nie brakuje ,ale od kilku tygodni dokucza mi straszny ból żołądka , niestety moge dopiero zaczac sie leczyc jak skończe karmić. Ja wcale nie chce kończyc karmić mleka ale z drugiej strony mam już dość bóli które czasami są niedozniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 12:16 jezeli chodzi o oplacalnosc to nad tym chyba nie ma sie co zastanawiac, wiadomo z piersi mleczko leci za darmo, a kazde sztuczne niestety kosztuje i to grube pieniazki Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 10:53 Ja z początku dawałam Bebiko kosztuje ok 10zl mi starczało na niecałe 3 dni.Wiec jak synek skonczył 8mies to zaczełam dawac zwykłe po 2zl i starczało na tyle samo. Odpowiedz Link Zgłoś
agra81 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 12:46 wiecie co? Czasem mam wrazenie, że niektóre mamy z góry zakładają ze ich pociechy są na coś uczulone. Nie mówię tu o tym konkretnie wątku czy wypowiedziach. Tylko jak przesledzicie tematykę karmienia sztucznego, same zauważycie, że w tej chwili bardzo nieliczne dzieci piją mleczko które nie jest HA, AR itp. Czytałam wypowiedzi mam, które nawet nie konsultowały sie z lekarzem a już leciały do sklepu kupować mleko HA! Naprawdę szkoda mi dzieciaczków, które są na coś uczulone i wiem, że na dzień dzisiejszy prawdopodobieństwo wystąpienia alergii jest duże, ale niektórzy naprawdę "wmawiają" sobie, że ich dziecku na pewno coś szkodzi... To taka moja refleksja i proszę jej nie traktować osobiście. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 to ja przeciw niej 24.04.07, 12:52 u mnie jest dokladnie odwrotnie, mala pije nutramigen zalecony przez lekarke, nie miala zadnych badan, poprostu lekrka na podstawie krosteczek na policzkach przepisala nutramigen, ja ciagle powatpiewam czy mala jest uczulona czy nie, i chcialabym podac jej zwykle mleko, ze wzgledow smakowych jak rowniez pienieznych, ale sie boje, czy jej nie zaszkodze wiec ni ewszytskie mamy nawet same, karmia mleczkami dla alergikow, ja akurat karmie ale bardzo nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
olga85 Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 12:59 ja karmie maleństwo bebilonem pepti 2, w opakowaniu jest 450 g, ponieważ maleństwo ma już 9 miesiecy, więc w gre wchodzą 3 mleczne posiłki każdy po 220ml, czyli 210ml wody i 7 płaskich miarek mleka, jedna miarka to około 4,5g czyli 4,5g x7= 31,5g na jedną porcje mleka, 3 mleczne posiłki dają 94,5g, czyli około 4-5 dni. Z wyliczeń. Zdarza się jednka ze starcza na 3 dni, ale wtedy gdy nie kontroluję ilości jej posiłków. mleko bp2 kosztuje około 22 zł bez recepty, 11 z receptą. ale jest to mleko dla alergików więc chyba nie można go kupić bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.skupa Re: ile kosztuje mleko 24.04.07, 16:04 Bebilon 2 opakowanie 900 g ok 29-32 zł, małe 450g 13-15 zł. W tej chwili mały je 4x150(180)ml (1 miarka na 30 ml wody) duże starcza na 8-10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś