beatam123 04.05.07, 09:18 Jakie macie doświadczenia z leżaczkami dla swoich pociech? Od kiedy i do kiedy (do którego miesiąca?)są one niezbędne? Czy dzieci lubia w nich przebywać? Z gry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: leżaczek 04.05.07, 10:11 kupilam jak corka miala 2 miesiace teraz ma ponad 5 , nam sie bardzo przydaje, podaje jej na nim sloiczki, picie, nieraz mleko, sadzam, po jedzeniu by nie ulewala, sadzam jak musze cos robic a nie moge jej polozyc na plasko, albo nie chce, sadzam na tarasie, sadzam jak jestesmy w gosciach zeby nie trzymac caly czas na rekach, mala jeszcze nie siedzi wiec narazie nam sie przydaje bardzo kupilismy taki zwykly za 70zl z allegro, nowy Odpowiedz Link Zgłoś
falka79 Re: leżaczek 04.05.07, 10:18 u mnie tez sie sprawdza, kładę w nim mała odkąd sie urodziła (tylko przy rozłożonym na płasko) , podnosze oparcie do góry własnie po jedzeniu, co by nie ulała (teraz ma 3,5 m-ca) i też korzystam z niego wszędzie gdzie sie da, z tym że nigdy nie stawiam go gdzies na blacie albo wersalce ( odrazu mam wizję że mała spada- zwłaszcza że juz sie przekreca ) lezaczek zawsze stoi u mnie na podłodze Odpowiedz Link Zgłoś
moncik32 Re: leżaczek 04.05.07, 11:44 my mamy fisher price.taki do 18 kg.mysle,ze jest praktyczny bo mozna go uzywac dlugo. synek uwielbia w nim sie bawic ,wynosze go do ogrodu i biezemy w gosci.super sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
dzikarooza Re: leżaczek 04.05.07, 12:09 U nas sprawdzil sie w 100%!!! Od urodzenia uzywalam tego dla maluchow 0-6 mies, bo dziecko lezy na nim na plasko jedynie z glowa wyzej, wiec widzi co sie dzieje dookola, pozniej Fisher price 0-18kg (choc przeznaczony dla dzieciaczkow od urodzenia uzywalysmy go dopiero od ok.4 miesiaca, bo zbyt glebokie siedzisko, pozycja "na siedzaco" nawet przy uzyciu stopki). Cora uwielbiala bawic sie w nich, poczatkowo tez karmilam (dopoki nie nadawala sie do sidzenia w krzeselku do karmienia). Uzywalam w domu, wszedzie cora mogla mi towarzyszyc, nawet w lazience. Zabieralam w gosci, no i oczywiscie tylko na podlodze stawialam Odpowiedz Link Zgłoś
mangeln Re: leżaczek 04.05.07, 19:11 My też używaliśmy go bardzo wcześnie - gdy Mała miała ok. 3 m-cy, aż do czasu kiedy odwiedziła nas pani fizjoterapeutka i wręcz zakazała tego. Prawdopodobnie jest to bardzo niezdrowe ze względu na prawidłowy rozwój dziecka. Dlatego też radzę Ci skonsultować to wcześniej z fachowcem. Nasz leżaczek teraz czeka na swoją kolej... Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: leżaczek 04.05.07, 13:15 My kupilismy lezaczek jak cora miala 5 tygodni i bardzo lubi w nim lezec. Teraz ma 4 miesiace i dzieki lezaczkowi moge sobie wszystko w domu zrobic, bo malutka zawsze jest blisko, a jak mnie widzi to spokojniejsza jest, wiec tak sobie razem sprzatamy, zmywamy, gotujemy obiadek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
beatam123 Re: leżaczek 04.05.07, 13:46 Dziekuje za wszystkie informacje, doradzcie jeszcze prosze jaki lezaczek kupic dla prawie 4 miesiecznego chlopca o wadze ok. 7 kg. Dotad balam sie kupic lezaczek, bo maly strasznie nie lubi wozka, jedyne co toleruje to nosidelko, ale teraz zaczna sie dodatkowe pokarmy i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie, jak inaczej mialabym go karmic- chyba tylko w lezaczku. jak to wyglada cenowo? Odpowiedz Link Zgłoś
moncik32 Re: leżaczek 04.05.07, 17:25 jeszcze raz polecam lezaczek fisher price od0 do 18 kg.moze najtanszy nie jest ale za to posluzy dlugo. my mamy wlasnie takiwww.allegro.pl/item191816972_fisher_price_lezaczek_bujaczek_2007_z_wibracjami.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bombastic12 Re: leżaczek 04.05.07, 17:53 leżaczek-bujaczek Fisher price ! super sprawa, mały ma 8 miesięcy jeszcze sma nie siada więc leżaczek jest jak znalazł, pozatym do karmienia lux. Też kupiłam go jakoś niedługo po porodzie. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: leżaczek 04.05.07, 19:18 a ja mam taki, prosty zwykly, ale jakos malej starcza www.allegro.pl/item190100760_nowe_lezaki_dzieciece_maxi_plus_producent_zobacz.html Odpowiedz Link Zgłoś
luschka Re: leżaczek 04.05.07, 19:13 bardzo dobry pomysł, bardzo pomocny, dziecko z innej pozycji poznaje świat. Mój synek na poczatku siedział w foteliku-nosidełku samochodowym, potem przeniosłam go do leżaczka i jest zadowolony, lubi w nim siedzieć, karmię go, przyczepiam taki pałąk z zabawkami i dobrze się bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
ados.ka Re: leżaczek 04.05.07, 22:19 uzywam lezaczka od drugiego miesiaca i uwazam ze jest to rewelacja,karmie corke butla i nauczyla sie tylko w nim jesc, nawet na rekac juz jej sie tak nie podoba,po jedzonku tez tam siedzi bo jest wysoko i mniej ulewa, zawieszam jej zabawki i sie bawi. szkoda ze czasem nudzi jej sie i trzeba szukac jej innej atrakcji! nie jest drogi a bardzo pomocny, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
beatam123 Re: leżaczek 06.05.07, 10:11 dziekuje Wam za wszystkie informacje, juz kupilam z regulowanym oparciem i podnozkiem, rzeczywiscie super sprawa Odpowiedz Link Zgłoś