semida 11.05.07, 16:14 Najlepiej 2,żeby nie czuły się samotne.Może któraś z Was ma właśnie młode? Albo szczurki?Lub koszatniczki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:15 W niedzielę będę przejeżdżać przez wrocek,opole itp,z tych okolic szukam Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:17 u nas w pracy sa. Obcinamy im glwoy i robimy rozne niefajne doswiadczenia z mozgiem. Moj znajomy wzial parke ktora mnozyla sie na potege. Sa raczej kiepsko niekontaktowe. Szczury sa bardziej inteligentne i towarzyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:26 O,to szacunek,musisz mieć łeb jak sklepPodskoczę do Was i dziabnę ze 2 zwierzątka Odpowiedz Link Zgłoś
togaaa Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:17 miałam kiedyś szynszyle są super polecam Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:19 szynszyle potrzebują dużo uwagi i towarzystwa,a ja często na weekendy wyjeżdżam Odpowiedz Link Zgłoś
togaaa Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:25 semida napisała: > szynszyle potrzebują dużo uwagi i towarzystwa,a ja często na weekendy wyjeżdżam ano potrzebują Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 18:12 Kota sobie spraw.Na weekend mozna go zostawic. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:46 naprawde proponuje szczura jesli juz chcesz gryzonia. Sa swietne kolezanki czasem ratuja niektore przed smiercia i biroa do domu. Twierdza ze czasem zachowuja sie jak psy Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:49 Wiem,miałam już 2 szczury,każdy żył mniej więcej 3 lata.Jednak mąż nie za bardzo do ich ogonów przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:51 no ogony ladne nie sa, ale mozna sie przyzyczaic Odpowiedz Link Zgłoś
martynka1210 Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:52 oxygen100 napisała: > no ogony ladne nie sa, ale mozna sie przyzyczaic > a nie obciąć ? hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:50 Psa nie mogę,bo czesto wyjeżdzamy,a w domu rodzinnym zawsze miałam jakieś zwierzątko.I tęsknie Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:53 Moim zdaniem myszoskoczek psa nie zastąpi. Znajomi mają parkę - wiem, że pewnie różne egzemplarze się zdarzają - ale one nie są szczególnie przyjazne. Nie da się porównać tego do kontaktów z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:54 Wiem że się nie da,ale jednak to jakieś zwierzę,ja wariuję bez zwierzaka w domuSzczury jednak chyba bardziej przyjazne są Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 16:50 Miałam kiedyś szczura, fajne są, polecam takiego towarzysza. Tylko nasza znajomość nie zaczęła się najlepiej, bo jak go wiozłam do domu to mi narobił w rękaw Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 17:37 Myszoskoczki są durne. Polecam szczura Miałam 2, co prawda to straszne szkodniki jak się nie upilnuje, ale są kontaktowe i mądre (oczywiście mądre jak na swoją wielkość mózgu ) Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Acha 11.05.07, 17:38 Ale jak chcesz zwierzę w klatce tylko trzymać i się na nie patrzyć to kup myszoskoczka - szczur będzie nieszczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 17:46 a może chomik? lub świnka morska? bardziej przyjazne mój bart ma myszoskoczka ale strasznie to bojące, za to fantastycznie tnie na wióry woreczki foliowe i potem w nich śpi moje dziecko zawsze jak tam jest to leci z woreczkiem foliowym apotem patrzy z otwarta buzią jak woreczek na miał jest przerabiany Odpowiedz Link Zgłoś
mamooschka Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 19:06 Koszatniczki są nienajgorsze. Mam 4, po 2 w klatce, rozdzielone płciami. Trzymane pojedynczo są nieszczęśliwe, ale we dwie same sobie dostarczają towarzystwa. Lubią się miziać, wychodzić na ręce, dobrze "zaopiekowane" podobno reagują na imię, ale tyle nad nimi nie siedzę żeby mieć aż tak fajnie. Niestety, kosza nie przytulisz i nie położy się na kolanach. Dlatego mam kota Acha, koszatniczka kosztuje 30-35zł, przynajmniej w Gdyni. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia72 Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 19:11 Mogę oddac dwie koszatniczki samiczki, mają 2 lata, jestem z Wrocka Ola i Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 21:08 Ale ja chcę młode gryzoniki.kOTA NIE MOGĘ BO MĄŻ MA NA NIE UCZULENIE Odpowiedz Link Zgłoś
mamooschka No to jeszcze 11.05.07, 21:25 czytałam że koszatniczki są jednymi z najmniej alergizujących zwierząt. Co nie znaczy że nie ma wyjątków Odpowiedz Link Zgłoś
sfajczala Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 21:31 Wiesz co ja ciebie powiem? moze pewnie ci sie nie spodoba to co powiem ale to powiem bo jestem obronca takiej nauki jak ekologia. Precz z ludzmi ktorzy kupoja takie stworzonka. zostaw go niech zyje wolnoscia. Po co bedziesz kopowala? Po to, zeby meczyc? Ha tez mi stan Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 21:33 Jak nie kupię to będą się męczyć w zoologicznym Odpowiedz Link Zgłoś
mamooschka Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 21:36 Z klawiatury mi to wyjęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
sfajczala Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 22:05 Wyjelam ja? No bo smieszne to co mowisz jak tygrys w klatce w zoo siedzi to tez kupisz? Bezsensu. Meczyc nadal bedziesz i rozwijac biznes sprzedazy zwierzatek. Robta co cheta ale troche wiecej swiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mamooschka Re: Chcę kupić myszoskoczka 12.05.07, 16:56 sfajczala napisała: > Wyjelam ja? No bo smieszne to co mowisz jak tygrys w klatce w zoo siedzi to tez > > kupisz? > Bezsensu. Meczyc nadal bedziesz i rozwijac biznes sprzedazy zwierzatek. > Robta co cheta ale troche wiecej swiadomosci. Lepiej późno... Z klawiatury to mi Semida wyjęła Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 22:24 Tja,a jak nie kupię w sklepie to pozdychają zdziczałe w klatkach 5/5cm Odpowiedz Link Zgłoś
sfajczala Re: Chcę kupić myszoskoczka 11.05.07, 23:12 Tjaaaaaaaaa to wez kup i raaaaatuj biedule! Jakass ty bohaterska Odpowiedz Link Zgłoś
semida Re: Chcę kupić myszoskoczka 12.05.07, 08:36 Kupię i uratuję,a coBędę dobroduszna Odpowiedz Link Zgłoś