Dodaj do ulubionych

Caddy a Volo HELP! :( albo inna spacerówka-laska?

14.05.07, 21:08
Jestem po pierwszym (i chyba ostatnim...) spacerze Caddy.
Generalnie jest... BOSKI!
Idealne wymiary siedzonka - Antek może się oprzeć, wysokość i szerokość
oparcia ma idealne, tak samo głębokość siedziska - w porównaniu z Tripem
(Inglesina), to w ogóle niebo i ziemia, Caddy ma jakby projektowane wymiary
pod Antka. smile
Składa się jedną ręką, tak samo rozkłada, prowadzi się również jedną ręką,
nawet przy 20 kg obciążeniu. wink
Ale...
FATALNIE prowadzi się go dwiema rękami! Ciągle wchodzę na kółka! I te
rączki!!! Są tak nisko, że mam wrażenie, że mi zaraz ucieknie ten wózek. sad
Chyba żadnego wózka nie było mi tak żal - kolorek, wymiary, nawet Antek
chętnie w nim jechał...
Ale niestety - pójdzie chyba jutro na Allegro. sad((
A ponieważ wakacje tuż, tuż, potrzebuję wózka do samolotu i na małe spacerki!
Poza tym znazłam takie wymiary siedzeń(wys. oparcia mają taką samą):
Caddy: 32*25
Volo: 32*20
sad
Tzn. że w Volo będzie jak w Inglesinie - płytkie siedzonko. sad
Chyba że podano niedokładne wymiary?
A może znacie jakąś inną parasoleczkę-laseczkę o gł. siedzonka powyżej 20cm?
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Caddy a Volo HELP! :( albo inna spacerówka-la 14.05.07, 21:19
      No tak, zgadza się, głębokość siedziska i jego wyprofilowanie są świetne, nawet
      spore dzieci siedzą głęboko i wygodnie, ale rzeczywiście jest to wózek dla
      niższych mam ( pisało o tym wiele mam tu na forum, ja chyba jako pierwsza) No
      niestety, wyższe mamy wchodzą na kółka.
      Zobacz może ofertę Deltimu, w tym roku wyprodukował podobną parasolkę do Caddy,
      moze będzie miała wyżej rączki?( model Duck)
      Albo spróbuj wyjechać na kolejny spacerek, niekóre dziewczyny pisały, ze na
      początku wchodziły na kółka, a po kilku spacerkach jakoś przestały. Tak
      głębokiego siedzonka w podobnej parasolce chyba nie znajdziesz.
      • mama-smyka Re: Caddy a Volo HELP! :( albo inna spacerówka-la 14.05.07, 21:22
        Wiem, że pisałyscie o tym, że jest dla niskich mam, ale ja mam zaledwie 164cm,
        więc sądziłam, że nie zaliczam się do wysokich. sad
        • iwek33 Re: Caddy a Volo HELP! :( albo inna spacerówka-la 14.05.07, 21:26
          No to może spróbuj jeszcze nim pojeździć, chyba nawet wyższe dziewczyny nim
          wożą dzieciaczki, to fajny, sprawdzony model wózka.
          Kiedyś na allegro były takie proste parasolki Graco, miały bardzo wysoko
          rączki, ale ogólnie jak z ich jakością to nie wiem..
          • iwek33 Re: Caddy a Volo HELP! :( albo inna spacerówka-la 14.05.07, 21:27
            O tu są:
            www.allegro.pl/item194372989_graco_century_parasolka_superlekki_superpromocja.html
        • kaaaroo Re: Caddy a Volo HELP! :( albo inna spacerówka-la 14.05.07, 21:29
          Ja mam 167 cm, kupiłam wózek Duck, wymiarami bardzo podobny do Caddy, ale ma
          budkę zamiast daszka, siatkę na drobiazgi i barierkę, prowadzi się świetnie, na
          kółka nie wchodzę. Niestety nie porównywałam wysokości rączek w tych wózkach,
          ale wydaje mi się, że w naszym wózku są dość wysoko (ok. 100 cm od ziemi).
          Obejrzyj go sobie, bo może tego szukasz wink
    • coronella Re: Caddy a Volo HELP! :( albo inna spacerówka-la 14.05.07, 21:34
      niskie mamy tez wchodzą na kółka, u nas ten wózek mozna wypozyczyc w centrum handlowym. I dzięki temu, go nie kupiłam.
      Moje hity : volo (Dominika, lat 4,5 , siedzi w nim wygodnie, ale ja mam starą wersję, tą z siateczki, jest to najlepszy wózek jaki kiedykolwiek miałam), quest, easyrider.
      • viki76 do coronella 15.05.07, 12:45
        a z czego jest nowa wersja volo? Oglądałam ten wózek w sklepie i był właśnie z
        takiej siateczki. Te na allegro też takie siateczkowate. Są jakieś nowe wersje?
        Mam jeszcze do Ciebie pytanie, czy ta listwa z napisem maclaren nie drapie po
        pleckach latem, jak dziecko ma na sobie cienką koszulkę? Wydawała mi się taka
        jakaś sztywna, plastikowa jak dotykałam ręką
        dzięki za odpowiedź
        Sylwia
        • coronella Re: do coronella 15.05.07, 13:33
          te nowe mają chyba jakies wstawki z materiału, i mam wrażenie że sa płytsze niz te siateczkowe.
          A co do napisu- ja w wózku nie jezdziłam, wiec nie wiem smile ale Dominika latem czesto jezdziła bez koszulki nawet, i nigdy nie narzekała, nie miała odciśniętych pleckow, więc chyba nie drapie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka