Dodaj do ulubionych

Krzeselko do wanny

20.05.07, 09:52
Czy macie krzeselko kapielowe do wanny.
Zastanawiam sie nad zakupem dla 8.5 miesieczniaka.
Znalazlam takie:
www.gagu.pl/1,143,3769,Baby_OK,Krzesełko_do_wanny.html
Obserwuj wątek
    • a-n-i-k-a Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 10:13
      czesc,

ja mialam krzeselko do wanny i u nas sie za bardzo nie sprawdzilo - zakupilam je
      jak mala miala skonczone pol roku - nie siedziala wtedy jeszcze zbyt pewnie a ja
      pomyslalam, ze dzieki fotelikowi odciaze swoje plecy i kregoslup podczas kapieli
      (nie bede musiala pochylona podtrzymywac malej w wannie) a mala sobie bedzie
      bezpiecznie sama siedziala
      i owszem - na poczatku w miare sie to sprawdzalo, choc krzeselko bylo na nia
      troche za duze i musialam jej podkladac pod dupcie gabke (wykorzystalam taka co
      sa do kapieli jako podkladki) - dzieki temu sie nie slizgala i nie miala obreczy
      fotelika pod samymi paszkami

a gdy krzeselko zrobilo sie juz dobre, to mala siedziala sama - nie potrzebowala
      zadnych "ochraniaczy" w postaci krzeselka i za nic nie chciala sie usadowic w
      foteliku - nie podobalo jej sie taki ubezwłasnowolnienie smile) i kazda proba
      konczyla sie wrzaskiem

ja kupilam na allegro uzywany, za jakies 35 zl juz z przesylka i dobrze
      zrobilam, ze jednak nie zdecydowalam sie na nowy, bo w sumie posluzyl nam raptem
      moze przez 2 miesiace i to tez nie codziennie

gdy go kupowalam to myslalam, ze posluzy nam sporo dluzej - mialam nawet plany,
      by wykorzystywac go latem w baseniku ogrodowym, ale jak napisalam wyzej - od 8-9
      miesiaca nie bylo mowy by mala posadzic w foteliku wiec w wieku 14 miesiecy
      nawet nie mam co podejmowac prob, bo skonczy sie to jeszcze wiekszym protestem z
      jej strony

dlatego uwazam, ze fotelik jest dobry dla dziecka ktore jeszcze nie siedzi samo
      zbyt pewnie - chwieje sie i przerwaca, a dzieki fotelikowi - ktory je
      podtrzymuje a obrecz fotelika chroni przed upadkiem do wody - nie wymaga
      ciaglego podtrzymywania przez rodzica
      natomiast dziecko, ktore juz siedzi samo i jest ruchliwe, tak ze nawet w wannie
      znajdzie pole do raczkowania jest juz na taki fotelik za duze, bo zwyczajnie
      przeszkadza mu takie unieruchomienie

pozdrawiam!

p.s. jak klikniesz w moja sygnaturke to wsrod znajdujacych sie tam zdjec
      znajdziesz tez takie w foteliku
      • a-n-i-k-a Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 10:17
        do mojego p.s. - jednak wkleje linka do odpowiednich zdjec, bo jest ich tam
        bardzo duzo wiec od razu wklejam te konkretne
        picasaweb.google.pl/ania.c.album/NaszaMARYSIA/photo#5036911313201743394
        picasaweb.google.pl/ania.c.album/NaszaMARYSIA/photo#5036913666843821810
        • paliwodaj Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 23:30
          Krzeselko takie sobie ale Dzidzia przesliczna. Jak Wy to robicie ze Wasze
          dzieciaczki sa takie pulchne ? smile
          Ja tez mam takie jak Ty tylko granatowe, nigdy go nie uzylam i moge oddac za
          koszt przesylki czastkowej z USA, sama prawie ci tydzien wysylam paczki wiec
          moge wrzucic i podzielimy sie kosztami przesylki.
          Dla mnie problemem bylo umycie pupy i szalejacy starszy braciszek w wannie.
          Wiec nie sprawdzialo sie.
    • agaszaga sprawdza się, mam do sprzedania.. 20.05.07, 12:59
      hej, ja używałam takiego krzesełka i u mnie b. sie sprawdziało - zwłaszcza, ze
      mam 2 córcie i w momencie gdy sama kąpałam je naraz nie musiałam sie stresować,
      ze młodsza się przewróci, pośliźnie itp.. mogłam spokojnie umyć najpierw jedną,
      potem drugą.

teraz fotelik stoi nie używany, bo córcia wyrosła, przymiarzałam sie do
      wystawienia na allegro, ale ciągle nie mam czasu, jakbyś była zainteresowana
      zakupem używanego, pisz na maila gazetowego, pozdr - aga
    • lolka33 Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 13:04
      My też kupilismy jak mała miała 6 miesięcy i zaczynała siadać, było fajne przez
      3 miesiące potem stało się zupełnie zbędne więc chyba trochę za późno na ten
      zakup i szkoda kasy. My mieliśmy marki SMOBY i córka jeszcze się potem bawiła
      tym blacikiem przyczepianym do ścianki wanny :
      www.allegro.pl/item193821075_smoby_interaktywne_krzeselko_do_kapieli_cotoons.html
    • dakonom lepiej mata antyposlizgowa 20.05.07, 18:52
      mielismy smoby fotelik przez dwa miesiace super ale potem maly wstawal i juz mu sie znudzilo z kolei ze wzgledu na plecy polecam mate antyposlizgowa
      my mamy za 15zl z ikei (jest zdecydowanie wieksza niz te canpol babies)
      sprawdza sie super maly sie bawi a my nie musimy sie nad nim schylac mysle ze spokojnie moze siedzace dziecko siedziec w wannie tylko na takiej macie
      pozdrawiam
      daga
    • duszka30 Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 19:11
      Najlepsze Ok Baby, czyli to co wkleiłaś, ma przyssawki do wanny i pod pupą coś
      w rodzaju antypoślizgu. Ja synka najpierw myłam a potem wkładałam do krzesełka
      i bawił się super!!
      • mokrasa Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 21:57
        Sprawdyao sie super przez kilka misięcy dopóki mała nie zaczęla wstawać, bo
        potem po prostu z niego wychodziła. Ale polecam na te kilka miesięcywink)
        • mariejo Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 22:05
          U mnie tez sie sprawdzilo OK Baby, przede wszystkim mialam poczucie
          bezpieczenstwa. Jak mala byla mala uzywalam delfina deltimu, lezak do 8 mies.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka