magia 20.05.07, 09:52 Czy macie krzeselko kapielowe do wanny. Zastanawiam sie nad zakupem dla 8.5 miesieczniaka. Znalazlam takie: www.gagu.pl/1,143,3769,Baby_OK,Krzesełko_do_wanny.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-n-i-k-a Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 10:13 czesc, ja mialam krzeselko do wanny i u nas sie za bardzo nie sprawdzilo - zakupilam je jak mala miala skonczone pol roku - nie siedziala wtedy jeszcze zbyt pewnie a ja pomyslalam, ze dzieki fotelikowi odciaze swoje plecy i kregoslup podczas kapieli (nie bede musiala pochylona podtrzymywac malej w wannie) a mala sobie bedzie bezpiecznie sama siedziala i owszem - na poczatku w miare sie to sprawdzalo, choc krzeselko bylo na nia troche za duze i musialam jej podkladac pod dupcie gabke (wykorzystalam taka co sa do kapieli jako podkladki) - dzieki temu sie nie slizgala i nie miala obreczy fotelika pod samymi paszkami a gdy krzeselko zrobilo sie juz dobre, to mala siedziala sama - nie potrzebowala zadnych "ochraniaczy" w postaci krzeselka i za nic nie chciala sie usadowic w foteliku - nie podobalo jej sie taki ubezwłasnowolnienie ) i kazda proba konczyla sie wrzaskiem ja kupilam na allegro uzywany, za jakies 35 zl juz z przesylka i dobrze zrobilam, ze jednak nie zdecydowalam sie na nowy, bo w sumie posluzyl nam raptem moze przez 2 miesiace i to tez nie codziennie gdy go kupowalam to myslalam, ze posluzy nam sporo dluzej - mialam nawet plany, by wykorzystywac go latem w baseniku ogrodowym, ale jak napisalam wyzej - od 8-9 miesiaca nie bylo mowy by mala posadzic w foteliku wiec w wieku 14 miesiecy nawet nie mam co podejmowac prob, bo skonczy sie to jeszcze wiekszym protestem z jej strony dlatego uwazam, ze fotelik jest dobry dla dziecka ktore jeszcze nie siedzi samo zbyt pewnie - chwieje sie i przerwaca, a dzieki fotelikowi - ktory je podtrzymuje a obrecz fotelika chroni przed upadkiem do wody - nie wymaga ciaglego podtrzymywania przez rodzica natomiast dziecko, ktore juz siedzi samo i jest ruchliwe, tak ze nawet w wannie znajdzie pole do raczkowania jest juz na taki fotelik za duze, bo zwyczajnie przeszkadza mu takie unieruchomienie pozdrawiam! p.s. jak klikniesz w moja sygnaturke to wsrod znajdujacych sie tam zdjec znajdziesz tez takie w foteliku Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-i-k-a Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 10:17 do mojego p.s. - jednak wkleje linka do odpowiednich zdjec, bo jest ich tam bardzo duzo wiec od razu wklejam te konkretne picasaweb.google.pl/ania.c.album/NaszaMARYSIA/photo#5036911313201743394 picasaweb.google.pl/ania.c.album/NaszaMARYSIA/photo#5036913666843821810 Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 23:30 Krzeselko takie sobie ale Dzidzia przesliczna. Jak Wy to robicie ze Wasze dzieciaczki sa takie pulchne ? Ja tez mam takie jak Ty tylko granatowe, nigdy go nie uzylam i moge oddac za koszt przesylki czastkowej z USA, sama prawie ci tydzien wysylam paczki wiec moge wrzucic i podzielimy sie kosztami przesylki. Dla mnie problemem bylo umycie pupy i szalejacy starszy braciszek w wannie. Wiec nie sprawdzialo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
agaszaga sprawdza się, mam do sprzedania.. 20.05.07, 12:59 hej, ja używałam takiego krzesełka i u mnie b. sie sprawdziało - zwłaszcza, ze mam 2 córcie i w momencie gdy sama kąpałam je naraz nie musiałam sie stresować, ze młodsza się przewróci, pośliźnie itp.. mogłam spokojnie umyć najpierw jedną, potem drugą. teraz fotelik stoi nie używany, bo córcia wyrosła, przymiarzałam sie do wystawienia na allegro, ale ciągle nie mam czasu, jakbyś była zainteresowana zakupem używanego, pisz na maila gazetowego, pozdr - aga Odpowiedz Link Zgłoś
lolka33 Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 13:04 My też kupilismy jak mała miała 6 miesięcy i zaczynała siadać, było fajne przez 3 miesiące potem stało się zupełnie zbędne więc chyba trochę za późno na ten zakup i szkoda kasy. My mieliśmy marki SMOBY i córka jeszcze się potem bawiła tym blacikiem przyczepianym do ścianki wanny : www.allegro.pl/item193821075_smoby_interaktywne_krzeselko_do_kapieli_cotoons.html Odpowiedz Link Zgłoś
dakonom lepiej mata antyposlizgowa 20.05.07, 18:52 mielismy smoby fotelik przez dwa miesiace super ale potem maly wstawal i juz mu sie znudzilo z kolei ze wzgledu na plecy polecam mate antyposlizgowa my mamy za 15zl z ikei (jest zdecydowanie wieksza niz te canpol babies) sprawdza sie super maly sie bawi a my nie musimy sie nad nim schylac mysle ze spokojnie moze siedzace dziecko siedziec w wannie tylko na takiej macie pozdrawiam daga Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 19:11 Najlepsze Ok Baby, czyli to co wkleiłaś, ma przyssawki do wanny i pod pupą coś w rodzaju antypoślizgu. Ja synka najpierw myłam a potem wkładałam do krzesełka i bawił się super!! Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 21:57 Sprawdyao sie super przez kilka misięcy dopóki mała nie zaczęla wstawać, bo potem po prostu z niego wychodziła. Ale polecam na te kilka miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Krzeselko do wanny 20.05.07, 22:05 U mnie tez sie sprawdzilo OK Baby, przede wszystkim mialam poczucie bezpieczenstwa. Jak mala byla mala uzywalam delfina deltimu, lezak do 8 mies. Odpowiedz Link Zgłoś