Dodaj do ulubionych

Pytanie ogólne dotyczące fotelików samochodowych.

23.05.07, 19:58
Podpowiedzcie mi proszę, jak to jest z fotelikami. Synek - 4,5 lat, wzrost 107
cm, waga 18 kg, czy o takich parametrach może już siedzieć tylko na boosterze,
czy jeszcze w całym foteliku. Sprawa trochę mnie pili, bo drugie dziecko
-ośmiomiesięczne- wyrosło mi już z fotelika i nie wiem któremu dziecku kupować.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • mama_misi Re: Pytanie ogólne dotyczące fotelików samochodow 23.05.07, 20:13
      Siedzieć może. Pozostaje tylko kwestia bezpieczeństwa no i wygody dziecka.
      • agni71 Re: Pytanie ogólne dotyczące fotelików samochodow 23.05.07, 21:58
        Ja dla starszego kupiłabym fotelik 15-36 kg. U nas sprawdza się Cybex, polecam.

aga
        • kurova Re: Pytanie ogólne dotyczące fotelików samochodow 23.05.07, 22:20
          Dodam jeszcze że, starszy ma teraz Deltim Podróżnika, czyli starczy mu do końca.
          Ale nie jestem z niego zadowolona. Wolałabym młodszemu kupić nowy fajniejszy,
          ale wiem że kupując starszemu sam booster taniej mnie to wyjdzie.
          • benignusia Re: Pytanie ogólne dotyczące fotelików samochodow 23.05.07, 22:47
            jeśli chodzi o bezpieczeństwo,to jednak lepiej wybrać fotelik 15-36,choćby
            tańszy typu grako jest lepszy niż sam poddupek.bo w razie jakiejś
            stłuczki,uderzenia bocznego,bedzie chronił głowę malca
    • sweet.joan Re: Pytanie ogólne dotyczące fotelików samochodow 24.05.07, 12:57
      Mój pięciolatek (wprawdzie odrobinę mniejszy od Twego - 104cm/16kg) jeździ w
      całym foteliku (również Cybex) i jeszcze długo w nim pojeździ. Nie sądzę, żeby
      przy jego wzroście, pasy przebiegały prawidłowo bez fotelika. Nie wspominam już
      o ogólnie większym bezpieczeństwie i wygodzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka