evora_x 08.06.07, 11:49 Czy używałyście laktatorów Medela? Szczególnie modelu Swing? Ja obecnie korzystam z Lactina gdyż tylko ten laktator ściąga moje mleko. Ale ile można wypożyczać tą ściągarkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Laktator Medela 08.06.07, 11:51 medela to chyba najlepsza firma w tego typu sprawach, obojetnie jaki kupisz bedzie dobry ja mialam reczna medele i bardzo sobie chwale, sciagalam 4 msc i nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: Laktator Medela 08.06.07, 15:21 Ja mam medela harmony, w zasadzie reczna, ale dokupilam adapter i sciagam mechanicznie. Mowie sciagam, chociaz to juz tylko sporadycznie w tym momencie, ale wlasnie dzis znowu musialam odkurzyc zestaw! Mala ma 7 mies. Pierwszy raz sciagalam aventem i mnie bolalo jak cholera, wiec zakupilam medele i super, sciagalam codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja30 Re: Laktator Medela 08.06.07, 15:15 trudno jest przejść z takiej pompy na ręczny - zawsze to trzeba się zdrowo "namachać" ręką a przy elektrycznej tylko siedzisz i patrzysz jak mleczko leci. Ale można się przyzwyczaić i jak jest sporo pokarmu, łatwo wypływa i rękę ma się "wytrenowaną" to też sprawnie to idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: Laktator Medela 08.06.07, 15:22 Mi reka prawie odpadla recznie, dlatego dokupilam adapter. Zaluje, ze nie wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja30 Re: do hapkaj 08.06.07, 17:05 czy adapter jest równie efektywny jak pompa (lactima chyba się nazywa)? masz porównanie? Bo ta "dojarka" to każdą krople wyciśnie. Ja miałam pozyczona jakiś czas a teraz też mam ręczny i zastanawiam się nad dokupieniem adaptera, ale boje się, że będzie duzo "słabszy" od pompy. Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: do hapkaj 08.06.07, 18:11 Hej Alicja, nie mam porownania z zestawami, ktore sa od razu na prad, ale wiem, ze ten adapter jest tak naprawde po prostu czescia zestawu Mini Electric, czyli elektrycznej pompki. Jesli masz Harmony, to musialabyc dokupic adapter (conversion set) plus personal fit connector, inaczej nie podlaczysz adapterka do Harmony. (Z adapterkiem robisz sobie zestaw mini electric) Jest mozliwosc regulowania mocy ssania, ale nie odnioslam wrazenia, ze elektrycznie wyciagam wiecej niz recznie, albo ze mocniej ciagnie. Tyle, ze reka nie boli. Tak to wyglada: www.prettymum.nl/reindex.asp?FileName=http://www.prettymum.nl/scripts/shop/showproduct.asp?ProductID=75 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Nie ten link, sorry 08.06.07, 18:15 www.prettymum.nl/reindex.asp?FileName=http://www.prettymum.nl/scripts/shop/showproduct.asp?ProductID=75 i klikasz na Borstkolven en accessoires i: Medela mini electric conversie set Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj I jeszcze jedna poprawka linku 08.06.07, 18:17 Cos ten link nieposluszny jest. Najpier kliknij na Baby aan je borst potem na: Borstkolven en assessoires i juz na koniec na Medela mini electric conversie set Przepraszam za zamieszanie linkowe. Odpowiedz Link Zgłoś