tosia66 12.06.07, 22:18 Mam pytanie , czy elektroniczna niania ma szumieć ? Kupiłam , nie była droga , ale mogę jeszcze oddać .Są miejsca w domu , że szumi bardzo . Ale szumi lekko cały czas . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna_w Re: Elektroniczna niania 12.06.07, 22:21 Pewnie szumi dlatego, ze jest w bliskiej odległości od tego drugiego nadajnika, który jest w pokoju dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
miniuszka Re: Elektroniczna niania 12.06.07, 22:31 Jeśli nie stoi obok nadajnika to szumieć nie powinna. Ja mam nianię co prawda nie tanią bo kosztowała ok 300 zł ale odbiera bez zakłóceń. Zdarza jej się aszumieć tylko wtedy jak jest źle ustawiona. Chyba warto zainwestować w lepszą markę jeśli chodzi o tego typu sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia66 Re: Elektroniczna niania 13.06.07, 00:17 Ja ją jutro oddam . Jaką polecacie " nianie ' ? Np. na allegro . Nie wiem na co zwracać uwagę . Do jakiego wieku dziecka jest niania potrzebna ? Odpowiedz Link Zgłoś
mak752 Re: Elektroniczna niania 13.06.07, 00:43 przylaczam sie do prosby o ocene elektronicznych nian! Odpowiedz Link Zgłoś
pati44 Re: Elektroniczna niania 13.06.07, 09:29 ja tez mam Philipsa. Miałam tez Fisher Price ale była to ta tak zwana szumiąca. Chodzi o to że niektóre nianie nie mają funkcji włączania sie tylko na dźwięk tylko transmitują non stop: jak jest cisza u dziecka to niania tylko szumi a jak głosy to przekauzje głosy. Ale są też nianie (w tym wszystkie Philips) które uruchamiają się wyłącznie na głosy dziecka a poza tym nie szumia wcale. Poza tym bardzo ważna funkcja moim zdaniem to regulacja czułości nadajnika: tak żeby nie słyszeć każdego ruchu dziecka tylko na przykład jego głoś dopiero. To tez mają niektóre nianie Philips i jest to bardzo przydatne. My mamy nianię i używamy jej codziennie mimo że mieszkamy w zwykłym mieszkaniu. To nam pozwala zamknąć drzwi do pokoju dziecka kiedy spi i nie musieć chodzić na palcach. Nie wyobrażam sobie bez niej zycia )))))))) > Odpowiedz Link Zgłoś
kitka80 Re: Elektroniczna niania 13.06.07, 06:43 Ja kupilam uzywana Philipsa na allegro.Zaplacilam 125 zl i jestem zadowolona, nie szumi, ma duzy zasieg i jest bardzo czula.Fajna sprawa sa swiatelka - mozna wylaczyc dzwiek a wtedy lampki zasygnalizuja sie,ze dziecko sie odzywa i nie trzeba caly czas nasluchiwac. Odpowiedz Link Zgłoś
er77 Re: Elektroniczna niania 13.06.07, 10:40 ja polecam canpol babies; nie byla zbyt droga, uzywamy jej od 10 miesiecy i jest super Odpowiedz Link Zgłoś
tosia66 Re: Elektroniczna niania 13.06.07, 17:00 Ta z Biedronki jest już na Allegro - cena podwojona .Proszę o podanie o jakiego Philipsa chodzi , bo jest ich dużo . Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 Re: Elektroniczna niania 13.06.07, 19:56 moja nie szumi, mam philipsa, myślę że lepiej kupić droższą ale bez szumu, bo nie wyobrażam sobie całą noc słuchać szumu niani Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: Elektroniczna niania 13.06.07, 20:07 Ja zakupiłam taką: www.allegro.pl/item202557101_niania_philips_477_cyfrowa_2_kierun_super_krakow.html Jak przyjdzie i ją przetestuję, to napiszę, jak się sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: Elektroniczna niania 13.06.07, 20:09 ups, poprawiam się - kupiłam taką www.allegro.pl/show_item.php?item=201693673 zakup tamtej rozważałam, ale ta jest dużo tańsza, a funkcje ma podobne (tak mi się wydaje) Odpowiedz Link Zgłoś
chanialll Re: Elektroniczna niania 14.06.07, 14:23 Też mam taką, używaną z Alelgro. Żałuję, że wcześniej nie kupiłam Nie szumi, ma światełka i w nadajniku ma też lampeczkę. Fajna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
asiaba79 Re: Elektroniczna niania 20.07.07, 23:04 Ja kupilam nianie z monitorem na allegro. www.allegro.pl/item217733096__baby_monitor_elektroniczna_niania_nowa_.html Dziala rewelacyjnie. Nawet kiedy jestem na strychu, spokojnie odbieram obraz z parteru. Fajna rzecz. I nie ma problemu z szumieniem, bo tutaj najwazniejszy jest obraz, wiec nawet jakby cos zaklocalo mozna ja sciszyc A obraz pozostaje bardzo wyrazny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia911 Re: Elektroniczna niania 21.07.07, 16:44 My kupiliśmy Philips model 463 - dziś używamy pierwszy dzień i mam pytanie - niania się włącza tylko w przypadku dźwięków w pokoju dziecka, ale wtedy szumi, a głos słychać średnio wyraźnie, myślałam, że dźwięk będzie "czysty", bez szumów. Czy to jakieś uszkodzenie czy może tak to działa, a może złe ustawienie np. kanałów? Odpowiedz Link Zgłoś
tosia66 Re: Elektroniczna niania 21.07.07, 21:43 W rezultacie kupiłam nianię z monitorem na Allegro . Podgląd kamery na dziecko bardzo się przydaje . Obserwuję dziecko jak sie bawi , lub śpi . Nie przypuszczałam nawet , że synek tyle razy się budzi w nocy . Często otwiera oczka ogląda świat kręci się i spokojnie zasypia .Nie wyobrażam sobie życia bez niani z monitorem . Powiem Wam jeszcze ciekawostkę . Byliśmy na wakacjach . Niania ustawiona wieczorem przy łóżeczku . My siedzimy przy grilu . I okazało sie , że mój monitor odbiorczy nie pokazuje synka tylko domy , plebanię i kawałek jeziora .Piękny wyrazisty obraz - miejscowi poznali . Uśmialiśmy się równo . Musiałam odbornik przenieść w inne miejsce i niestety często chodzić zagladać . Odpowiedz Link Zgłoś