Dodaj do ulubionych

2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmiaru:-(

19.06.07, 11:40
Witam. Jak zwykle niestetysad obudziłam się za późno żeby kupić kostium na
plażę dla mojej trzylatki. W sieciówkach (h&m, c&a, smyk, 5-10-15)wszystko
przebrane i nie ma rozmiaru 98. A szukam najchętniej SAMYCH majteczek
kąpielowych, ewentualnie kostiumu dwuczęściowego. Jednoczęściowych jakoś
większy wybór i mam już. Może poradzicie gdzie jeszcze szukać w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • magda_zet Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 11:51
      Cześć
      Poszukaj w Calzedonii. Są same majteczki i do tego cudne. W ichniejszym
      outlecie w Ursusie są tanie, tylko że rozmiarówka przebrana i może nie być.
      • krasulas Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 12:28
        witajsmile
        ja również poszukuję już do m-ca.
        Niestety Calzedoni nie mam w pobliżusad Na Allegro coś jest, ale pewnie sporo
        drożej.
        A zobacz może na slipeczki w rozm. 86 w H&M. Żółto-różowo-białe z dwiema
        falbankami na pośladkach. Jest to rozmiarówka niemowlęca, a majteczki urocze.
        Mają jeden tylko minus - są ze specyficznie mało rozciągliwego tworzywa. Moja 3-
        latka jest z typu "miękkich"smile więc pupci małej nie ma - ten model odpada.

pzdr
        Ania
      • krasulas Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 12:31
        www.allegro.pl/item206263035__ola_hm_nowe_majteczki_bikini_w_kwiaty_74_80.html

to ten model
    • anek28 Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 13:09
      Ja kupowalam jakis czas temu dwuczesciowy kostium dla trzylatki w KDT pod
      palacem kultury. Moja mala nosi ubranka na 98 jest bardzo szczyplutka wiec mimo
      ze wzielam najmniejszy rozmiar S (2-4 lat) to niestety majteczki sa troche za
      duze. Moze na Twoja coreczke bedzie dobry, zobacz wiec w KDT.
    • olawka Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 14:16
      2-część. - Cubus, Kappahl, Smyk, H&M, Mothercare
      Calzedonia w ursusie - 24,9 zł 2 cz przepiękny bikini różowy i żółty wyszywany
      cekinkami kupiłam w zeszłym tyg - trzeba pogrzebać... Sobie zresztą też kupiłam...
      • mamkube Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 14:19
        Byłam w H&M i wydawało mi sie ze były, ale nie powiem na 100%. Pewnie pojadę
        jeszcze to dam znać bo Asi też muszę kupić...
    • pia_ Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 14:34
      A ja widziałam dzisiaj bardzo ładne 2-cz stroje kąpielowe w Tesco (Cherokee),
      właśnie w rozmiarze 98. Z tej samej serii były także ręczniki kąpielowe,
      sukienki i bluzeczki plażowe. Faktem jest, ze tych 2 cz strojów było bardzo
      mało, a 1 cz multum. Jeśli nie znajdziesz mogę Ci kupić, bo chyba tam będę
      jutro, a outlet Calzedonii mam prawie pod bokiem, więc majteczki kąpielowe (są
      chyba po 6,90) takze mogę nabyć smile. Przesyłka do Warszawy w kopercie InPost to
      1,83 zł.
    • agapk Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 14:44
      ja kupilam w tesco - ten z cherokee taki błękitny z dziewczyną na przodzie -
      sliczny
      cena 15 zł
      • pia_ Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 15:18
        Tak, to właśnie te stroje dzisiaj widziałam, z tym, że jeszcze oprócz błękitu
        był blady róż i jeszcze jakiś. Ale błękit był najładniejszy, no i fajnie, że z
        tym samym motywem dziewczynki były ręczniki plażowe (chyba jutro kupię małej)
        koszulki i bluzeczki.
    • coronella Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 16:26
      same majteczki w cenie 25 zł sa w Zarze,
      a ja mam do sprzedania 2 kostiumy po mojej córce, jeden nie używany wcale, drugi założony 2 razy, może ktoś by był chętny? wyślę zdjęcia.
    • coronella pia 19.06.07, 16:31
      a nie wiesz moze czy byly takie majteczki, najchetniej same majteczki, na rozmiar 110? A gdybys tam byla, i gdyby byl kostium, kupiłabyś mi? Bardzo bym była wdzieczna. Kolor obojętny.
      • pia_ Re: pia 19.06.07, 18:59
        Napisz mi, czy chodzi Ci o majteczki Calzedonii, czy strój Calzedonii czy strój
        Cherokee? Jeśli strój to ma być 1 czy 2 cz? W Calzedonii mają oznaczenie
        wiekowe, na moją mała, która nosi 110 wziełam strój na 6 lat (u nich
        rozmiarówka jest co dwa lata i jakaś taka maława, bikini na 4 lata młoda nosiła
        jak miała niecałe 3 latka).
        • coronella Re: pia 19.06.07, 19:13
          wiesz, ja bym chciała najtańsze majteczki, te za 6 zł mi pasują smile bo ładny strój ona ma, ale mi go szkoda nad morze. Taki do piasku, do ogródka, nad wode.
          Dominice kupuje ubrania na 110/116 z H&M.
          • pia_ do coronella 19.06.07, 19:21
            Zobacze te majteczki w rozmiarze na 4 i 6 lat (jeśli będą na 6 lat, bo to
            bardzo chodliwy rozmiar w outlecie i prawie nigdy go nie ma). Szczerze mówiąc
            dawno już na te stroje nie patrzyłam, bo nasze kupowałam wczesną wiosną. Jutro
            się okaże, dam znać. Coś mi jeszcze świta, ze w Cubusie kupowałam kiedyś
            majteczki z doszytą spódniczką, no ale to była wyprzedaż dawno temu.
        • pia_ Re: pia 19.06.07, 19:14
          Upss, pomyliłam się, mamy stroje na 4 lata, czyli w normie.
          • annaparzonka Do pia 19.06.07, 19:38
            Ja chyba jakas zacofana jestem gdzie jest ten outlet Calzedonii i jeszcze jedno
            pisałaś ze tania jest wysyłka z Inpostu a jak mozna przez to wysłać paczke. Za
            odpowiedz z góry dziekuje.
            • pia_ Re: Do pia 19.06.07, 19:57
              We Wrocławiu Outlet jest przy rogu Granicznej i Mińskiej. InPost ma przesyłki
              listowe w kartonowej kopercie A4, taki strój się do tego zmieści. Ale wszelkie
              inne rzeczy trzeba wysłać Pocztą Polską, bo InPost ma paczki w cenie 9,90 netto
              (jest tylko jeden rozmiar - małe pudełko kartonowe).
              Jeśli szukasz taniej wysyłki, zwłaszcza ciężkich rzeczy to polecam
              www.crllogistyka.pl/Page3.html
              Szybkością nie grzeszą, ale są wyjątkowo tanią firmą smile.
    • kanna Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 19.06.07, 18:03
      Z samymi majteczkami jest problem, ja tez szukam od jakiegos czasu. Jedyne co
      wymysliłam, to chłopiece w mothercare, niebieskie z zielonym. Ale 30 zł to
      przesada, wiec szukam dalej, moze rzeczywiście do Ursusa podskoczę?

pozd. Ania
    • kanna Decathlon :)) 19.06.07, 20:43
      Majteczki różowe z amarantową falbanką przy gumce, śliczne, za niecałe 20 zł.
      Rozmiarówka troche zanizona, jak to Decathlon. Były tez dwuczęsciowe
      kostiumiki, cos koło 35.

pozd. smile Ania
    • pia_ do coronella 20.06.07, 18:49
      Niestety sad, majteczki w cenie 5,90 zostały tylko w ilości 3 sztuk w rozmiarze
      na 2 latka. Teraz wywiesili ubiegłoroczną kolekcję i majteczki są po 14,90 i
      powiem szczerze, że nie są tak ładne, jak te co były wcześniej. Więc może
      rzeczywiście kupić w Decathlonie.
      • coronella Re: do coronella 20.06.07, 18:50
        no trudno, baaaardzo Ci dziękuję!
      • pia_ Re: do coronella 20.06.07, 18:56
        Jeszcze jedno, widziałam dzisiaj w Tesco (Cherokee) szorty kąpielowe z lycry
        dla chłopców - jeden z modeli był idealny dla dziewczynek: całe turkusowe z
        małym pomarańczowym krabem na jednej nogawce i żółtymi napisami. Tylko, że ceny
        nie pamiętam sad.
        W Calzedonii były jeszcze po 5,90 kąpielówki-majteczki dla chłopców - tyle, że
        nie wiem, czy takie Cię interesują (wzornictwo typowo chłopięce, a krój
        majtkowy).
        • mamkube Re: do coronella 20.06.07, 22:52
          dziś w hm ogladałam cena około 30 zł są chyba dwie pary majteczek, albo stroje
          po 40 zł
    • agni71 Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 03.07.07, 00:04
      kajoa, jeśli jeszcze nie kupiłaś, to zobacz może jeszcze w bhs - ja tam kupiłam
      córce śliczny 2-cz. kostiumik na 3 lata, tyle ,że w połowie czerwca. Ale może
      coś jeszcze mają. Cena była wówczas 49 zł, ale teraz są obnizki. Głowy sobie
      uciąć nie dam, ale mieli chyba też same majteczki, bodajże w dwupakach.

aga
      • katse Re: 2-częściowy kostiumik - nigdzie nie ma rozmia 03.07.07, 09:01
        a ja kupiłam w H&M 3 pary majtek dziewczęcych bokserek. Sa swietne i jako
        majtki pod spodniczke - nie lubię takich powycinanych majteczek do piaskownicy
        dziecku dawac i myślę, że będą fajne też do biegania po plaży.

K
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka