Dodaj do ulubionych

Fotelik czy podkładka

22.06.03, 20:04
Dziewczyny mam pytanie, moja Julka waży 16kg a ma 94cm wzrostu i 2 i pół roku
wyrosła już ze swojego fotelika Bebe Confort do 15kg i zastanawiam się czy
nie wystarczyłaby już teraz taka podkładka pod pupę (w opisie od 15kg)czy
jednak fotelik a jeśli tak to jaki ??AnetaRK
Obserwuj wątek
    • agnisiaz Re: Fotelik czy podkładka 23.06.03, 10:38
      moja wika też szybko wyrosła ze swojego fotelika ale my zdecydowaliśmy się na
      następny fotelik do 36 kg i uważam że był to lepszy pomysł niż siedzisko, gdyż
      możemy ją najpierw przypiąć pasem z fotelika a póżniej pasem samochodowym i
      chyba jest jej wygodniej, a co do firmy to mamy coś w rodzaju baby confort
      pozdrawiam agnieszka
      • josza Re: Fotelik czy podkładka 25.06.03, 15:21
        Zdecydowanie nie polecam podstawki dla tak małego dziecka, są foteliki do 20kg,
        do 25kg lub do 36kg, jednak te do 36kg tak naprawdę są do 25kg, a potem odpina
        się plecy i do 36kg zostaje podstawka.
        Takie małe dziecko może mieć pas samochodowy na szyi, gdy jeździ na podstawce,
        a to jest bardziej szkodliwe niż brak fotelika. Poza tym fotelik samochodowy
        rozkłada się do pozycji leżącej i dziecko może sobie spać, a jak zaśnie na
        podstawce to poprostu wisi.
        • edytek1 Re: Fotelik czy podkładka 25.06.03, 17:10
          Moja córka jest jeszcze mała więć ten problem przede mną , ale moi znajomi to
          niedawno przerabiali i oto co usłyszeli od sprzedawcy samochodów czyli od osoby
          bezstronnej:
          - dziecko zawsze ważymy w ubraniu i dopiero do tej wagi dobieramy fotelik (
          jeśli zima to burta i buty też ważymy)
          - podkladka jest dobra dla dzieci o wzroście powyżej 120 cm i wadze ponad 25
          kg, ale nie usztywnia główki wię podczas wypadku maluch ma większe ryzyko urazu
          -fotelik jak najdłużej się da nawet do 40 kg ( concord)
          - normy na foteliki są ostrzejsze niż na podpupniczki

Oni kupli fotelik ( concorda) do zobaczenia na stronie internetowej, a ty sam
          zdecyduj ja bym kupiła fotelik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka