tyssia 12.08.07, 09:32 Jak sie u was sprawdziła, dziedi chciały z niej korzystac? jesli tak to w jakim wieku, bo zastanawiam sie nad kupnem,tylko mało tego na allegro , znacie jakies stronki gdzie je można nabyc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elske Re: Nakładka na sedes 12.08.07, 09:44 Moja cora kozysta.W polsce nakladke kupiam jej w sklepie z artykuami dla dzieci. A teraz nakladke kuilam w Lidlu. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Nakładka na sedes 12.08.07, 10:23 Nie wiem gdzie w Internecie można kupić nakładkę. Ja kupiłam w Rossmanie. Na razie jeszcze nie sadzam na nią 1,5-roczną córkę, ale pewnie za jakiś czas rozpoczniemy naukę załatwiania się do toalety. Uważam jednak, że błąd zrobiłam kupując akurat tą nakładkę. Jest całkowicie płaska. W tesco ostatnio widziałam taką, która miała kształt zbliżony do nocnika, czyli oparcie z tyłu i takie wybrzuszenie między nogami. Uważam, że na tamtej nakładce dziecko czuje się "bezpieczniej". Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Nakładka na sedes 12.08.07, 11:04 u nas dwukrotnie sie sprawdzilo i dziala nadal. w PL kupilam w Rossmanie, ale szybko sie zepsula (polamala?). W IT mamy juz od 3 lat, dwojka dzieci z niej korzysta i jest w porzadku. Mamy plaska, bez wybrzuszen. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Nakładka na sedes 12.08.07, 11:53 u nas sprawdziła się, tylko tak niemiłosiernie wkurzała i przeszkadzała, że szybko nauczyłam synka siadac bez nakładki. Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: Nakładka na sedes 12.08.07, 14:00 Sprawdza się doskonale, syn 4 lata nadal z niej korzysta, choc próbuje czasami na tej dorosłej. My mamy taka z firmy ART-GOS, kupiona za około 15zł w dziecinnym sklepie, kładzie sie ja bezposrednio na sedes i nie nakrywa ta dla dorosłych i to uwazam za jej ogromna zaletę. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
falasarna Re: Nakładka na sedes 12.08.07, 20:19 ja zrezygnowałam z nocnika dla dziecka na rzecz nakładki, stwierdziłam, że od początku może korzystać z toalety, po co uczyć 2 razy? nie polecam nakładki z mothercare, oprócz części, która leży na desce, ma wąską wyższą, która jest niewygodna. ostatnio w smyku widziałam prostą, płaską chyba curver. dla chłopczyka lepiej zwrócić uwagę na to, żeby w kroku miała podwyższenie. sprawdza się doskonale, zwłaszcza, jak jesteśmy gdzieś, gdzie nie zabieramy nakładki i dziecko wie, co to jest sedes, wystarczy tylko przytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Nakładka na sedes 12.08.07, 23:09 My mamy taką: www.czarodziej.pl/sklep/produkt/art_4006_nakladka_na_sedes.html Kupiłam w zwykłym sklepie, nie internetowym. Sprawdza sie bardzo dobrze - na takiej zwyklej z twardego plastiku córki nie chciały siedzieć, no i to wkladanie pod deske sedesową wydawało mi się jednak niehigieniczne. aga Odpowiedz Link Zgłoś
mamuk1 Re: Nakładka na sedes 12.08.07, 23:51 U mnie sie sprawdza. Mamy zwykla, niefirmowa z marketu za kilka zl. Ma kształt przystosowany do pupy dziecka, wybrzuszenie miedzy nogami, nakladana na sedes. Dziec sam sie nia posluguje bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś