muchomorek23 23.10.07, 12:08 Poradźcie proszę, jaką wybrać kuchnię dla 2 letniej dziewczynki? Które są solidne i się nie niszczą szybko, mają otwierane pierkaniki itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_wp Re: Kuchnia dla 2-latki 23.10.07, 12:16 mamy kuchnie smoby, jest całkiem przyjemna,kolorowa, solidna ma otwieraną lodówke i piekarnik,liczne akcesoria, płytka grzejna wydaje odgłosy. Jedyny problem ze moja dwulatka kompletnie się nią nie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 Re: Kuchnia dla 2-latki 23.10.07, 12:20 a którą z tych polecacie: allegro.pl/item256919912_smoby_kuchnia_elektryczna_tefal_ze_zmywarka.html allegro.pl/item257893709_elektroniczna_wielka_kuchnia_studio_tefal_smoby_.html allegro.pl/item257927253_smoby_kuchnia_elekt_tefal_3_akcesoria_m_2007.html allegro.pl/item256786864_smoby_kuchnia_elektron_tefal_cheftronic_piaseczno.html czy może jeszcze jakaś inna? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Kuchnia dla 2-latki 23.10.07, 12:31 Córka ma 2,5 roku i od 3 miesięcy mamy tę ostatnią kuchnię. Nie mam porównania do innych ale ta jest bardzo fajna i w użytku jest praktycznie codziennie. Córka ma dość mały pokój więc kuchnia dla niej nie mogła być zbyt duża a z wytypowanych małych ta podobała mi się najbardziej dlatego na nią się zdecydowałam. Z moich obserwacji wynika,że dla córki w kuchni najważniejsze są: otwierany piekarnik, odgłosy gotowania i akcesoria, które były przy kuchni (warzywa, pudełeczka). Kuchnia u nas stała się zabawką połączoną z posiadaną już kasą z różnymi produktami spożywczymi - najpierw są zakupy potem gotowanie. Pamiętam, że jak szukałam kuchni to były też takie połączone ze sklepem może warto nad taką pomyśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: Kuchnia dla 2-latki 23.10.07, 15:41 Dodam jeszcze ,ze zwracałam uwage na wysokość kuchni, zeby dziecku było wygodnie i sie nie garbiło przy zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Kuchnia dla 2-latki 23.10.07, 17:03 allegro.pl/item257698819_toyslandpl_smoby_kuchnia_french_touch_excellence.html my mamy taką (tyle że kupioną za mniejsze pieniądze u tego własnie sprzedawcy) kuchnia jest stabilna (biorąc pod uwagę co moja córka potrafi robć), piekarnik się otwiera, w środku jest "blaszka" którą mozna wyjąć, mikser jst nakręcany jak minutnik do jajek i potem za pomocą przycisku uruchamiany, działa jak prawdziwy, pokrywka szczęśliwie nie zdejmuje się, czajnik elektryczny wydaje dźwięki, toster wyrzuc grzanki, fajne sa te garnki imitujące prawdziwe, w lodówce też jest półeczka, okap stabilny, blat stabilny, pokrętła brzęczą przy przekręcaniu, jeden palnik tez wydaje dźwięki po postawieniu garnka, duzo dodatkowych akcesoriów, czy się niszczy to nie wiem, bo mamy ją od około 3 tygodni wady: wężyk od kranu jest bardzo sztywny i zgina się tak nieszczęśliwie ze woda raz leci raz nie, jak nie leci to jest lament, część zlemozmywkowa po prostu się wyjmuje więc u nas mała ciagle coś tam sam naprawia, drzwi od lodówki są półokrągłe i mają dużą powierzchnię przez co trzeba je lekko dopasowywać żeby zamknąć, ogólnie jestem zadowolona z jakości... co do tej ze zmywarką, to pytałam o wysokość blatu od podłogi i sprzedawca odpowiedział ze 25 cm, trochę nisko, dlatego zdecydowałam się na tę, ale dopytaj sama bo może coś sprzedający pokręcił Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 do magdek2 24.10.07, 11:14 Ale super ta kuchnia tylko cena powalająca apisaąłś że ją kupiłaś taniej, one były wcześniej tansze czy jakoś utargowałaś? i jaka jest tutaj wysokośc blatu? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do magdek2 24.10.07, 12:14 Wysokość blatu to 50 cm. Też mamy ten model, tylko kupowany dwa lata temu za jeszcze większe pieniądze (choć i tak miałam cenę hurtową), trochę w innej kolorystyce, bez sprzętu agd niestety . U nas wężyk akurat jest miękki i woda się leje, ale za to uszkodziły się drzwi od piekarnika . Reasumując, gdybym wtedy miała taką możliwość to kupiłabym tę ostatnią kuchnię z Twoich linków, jeśli tylko blat byłby na podobnej wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 Re: do magdek2 24.10.07, 12:23 pytałam sprzedawcę i blat jest na wysokości 30 cm Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do magdek2 24.10.07, 12:27 Kupiłabym tę (jest jeszcze taniej) allegro.pl/item259923334_bajkowo_kuchnia_tefal_cheftronic_nowa_.html Na stacji BP można za punkty z karty paliwowej odebrać toster i czajnik elektryczny mini Tefal i byłby świetny komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 Re: do magdek2 24.10.07, 13:12 o tylko ze blat ma na wysokości ok 30 cm a to chyba za mało? Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: do magdek2 24.10.07, 13:45 ale ta kuchnia z trzema akcesoriami ma ok 52-53cm(tak mi napisal sprzedajacy) i ta wysokosc jest bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
daytona2004 Re: Kuchnia dla 2-latki 23.10.07, 17:57 widziałam na allegro 3 tytułu mysi i takze były tanie ponizej 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mamahelenki Re: Kuchnia dla 2-latki 23.10.07, 21:06 albo coś na wyobraźnię... drewniaczek.eu/szczegoly/322/mebelki_dla_lalek__kuchnia_plan_toys wielki plus - zajmuje mało miejsca i na pewno jest trwałe, a jak się znudzi Twojej córeczce to schowasz do pudełka i położysz na półce. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 re: 24.10.07, 16:21 ta nasza kuchnia ma blat na wysokości 50 cm, myślę że na wysokości 30 to za nisko, nie kupujesz przecież tej zabawki na rok ?, no chyba że kupujesz na krótko... jak dziecko podrosnie to będzie jej niewygodnie, moja ma 2,5 roku i ta wysokość jest ok, dla mnie to było ważne i sugerowałam się wysokością jej stolików przy których się bawi kuchnię kupiłam u tego sprzedawcy za 338 + 24 (kurier) wystawiało jeszcze dwóch sprzedawców w takiej cenie ale mieli strasznie duzo negatywów i nie odpowiadali na mail'e nawet przed zakupem, więc co byłoby potem ? trzeba śledzić aukcje i jak się pojawi taniej to kupić i tyle Odpowiedz Link Zgłoś