Dodaj do ulubionych

Wady Bebecar Raider AT+

07.08.03, 12:24
Mam zamiar kupic Raidera AT+, ta wersje z sztywna gondola nakladana na
spacerowke. Czytalam wiele pochlebnych wypowiedzi na jego temat, ale czy ktos
moze mi powiedziec o jego minusach !! Przeciez nie ma nic idealnego.

Pozdrawiam Marta
Obserwuj wątek
    • marta_i3 Re: Wady Bebecar Raider AT+ 07.08.03, 12:37
      Jest ciężki i duży, trzeba mieć ogromny bagażnik w samochodzie. Spacerówka jest
      wysoka, nie ma przekładanej rączki lub możliwości przełożenia przodem do mamy.
      Marta
    • dar20001 Re: Wady Bebecar Raider AT+ 07.08.03, 15:52
      Cześć,
      jak łatwo wyczytać w dyskusjach zalety znacznie przeważają.
      Tada
    • mama_martusi Re: Wady Bebecar Raider AT+ 14.08.03, 10:42
      Ja zrezygnowałam z zakupu gondolki - nie byłam w stanie podnieść wózka i to bez
      dziecka.
      Budę od biedy można odwrotnie zamontować (podnózek ustawiony w pozycji do góry -
      tzn. do poziomu) i masz dzidziusia przodem do siebie. A gdy już zacznie dobrze
      siedzieć to i tak lepsza jest pozycja przodem do kierunku jazdy więc nie ma
      problemu z nieprzekładaną rączką.
      Moim zdaniem wadą jest zbyt łatwe zabrudzanie się mechanizmu hamulcowego, w
      którymś momencie nie byłam w stanie odblokować hamulca. Ale wystarczyło
      napsikać WD-40 i jest lepiej.
      A to że dziecko siedzi wysoko nie odbieram jako wady. Nie doskoczy mi do małej
      żaden pies, ani inne małe dziecko, nie wdycha spalin, nie podepczą jej w
      autobusie itp.
      Co mnie drażni to jakość pokrycia - szybko się zmechaciło pod stópkami.
      Poza tym wóżek jak dla mnie jest ciężki (11 kg) ale to chyba nieuniknione przy
      tego typu konstrukcjach.
      I to chyba wszystko.
      Pozdrawiam
      Monika
    • jagienka.harrison Re: Wady Bebecar Raider AT+ 14.08.03, 10:51
      Wiesz co, ja mam Bebecara Style AT, i on jest podobny, ale ma super resory i
      chcociaż trudno go podnieść to wciąganie go po schodach nawet nie budzi
      dziecka.
    • neronka Re: Wady Bebecar Raider AT+ 14.08.03, 20:49

Informuję że w Godexie tj u dystrybutora Bebecara w W-wie można dostać nowa
      tapicerkę.
      Moja się zmechaciła i złożyłam mailem reklamację i przysłali mi nową tapicerkę
      całkiem za darmo.
      Podaję stronę:
      godex.com.pl

Dla mojego męża (jest wysoki) wadą był w tym wózku brak regulowania wysokości
      rączki.

Pozdrawiam
      Daga z Jasiem (2) i Miką (10)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=6909827
      • buffy3 Re: Wady Bebecar Raider AT+ 14.08.03, 23:34
        Chyba wszystkie gondole Bebecar są ciężkie! Ja ze swoją wyszłam tylko raz.
        Teraz po prostu nakładam fotelik samochodowy i tak wyjeżdżam. Ale ogólnie
        wózek jest kosmiczny! Posiada dużo fajnych funkcji i polecam!
    • miniutka Re: Wady Bebecar Raider AT+ 16.08.03, 22:21
      Dla niektórych mam wadą może być spacerówka nie przekładalna przodem do mamy.
      Jeśli dziecko zaczyna wcześnie siadać, jest duże albo jest np. gorąco i
      zaczynacie używać spacerówki wcześnie (my w 5 miesiącu) to są mamy które wolą
      patrzeć dzidziusiowi w oczy smile
      Dla mnie to nie wada bo wychodzę z założenia, że mała tyle na mnie patrzy, że
      na spacerku na zdrowie jej wyjdzie jak popatrzy na co innego smile zresztą jej to
      bardzo odpowiada a mi do obserwacji malutkiej starcza siatka w budce z tyłu.
      Ale jeśli należysz do bardzo troskliwych mam co dzidziusia lubią mieć cały
      czas przy/przed sobą to możesz być z tego niezadowolona. Tracker i Multipla są
      przekładane. Ale Riderek ma lepsze resory.
      Dla mnie rewelacja - nie zamieniłabym na żaden inny.

Miłych spacerów smile
    • nervusmama Re: Wady Bebecar Raider AT+ 17.08.03, 13:31
      wyszukaj jest duzo postow o raiderze... a tak naprawde jest do kitu ciezki
      szeroki rozstaw kol jedynie co fajne to terenowy wyglad i musze przyznac ze
      dziecku pewnie tez mu w nim wygodnie ale ogolnie nie polecam uzytkowalam go az
      pol roku i szybko sie go pozbylam przesiadlam sie na chicco trojkolowca a teraz
      na laske inglesiny a gdy bede miala drugie dziecko wybiore cos z bebe confort
      ale sorry ze tak przynudzam ale zastanow sie a i po co ci ta gondola ja
      rodzilam w srodku zimy w wozkach ktore zozkladaja sie na plasko pasuje zwykly
      spiworek z futerkiem wkladasz bobasa a na to ochronke na nozki a gondole potem
      trudno sprzedac ... nie kupuj raidera wiem ze zaraz sie na mnie wszyscy
      zemszcza za takie opinie o tym "boskim" wozku ale to prawda jest po prostu nie
      funkcjonalny chcesz miec wozek ktorym nie wiedziesz do polowy sklepow bo nie
      zmiescisz sie w drzwiach???
      • edytkus Re: Wady Bebecar Raider AT+ 17.08.03, 15:49
        Nervusmama po co w takim razie kupowalas Raidera? Przeciez na pierwszy rzut oka
        widac ze jest duzy, szeroki i ciezki! Ale bez tego dziecko nie mialoby takiego
        komfortu jazdy jaki ten model oferuje, ponadto nawet ulotki sugeruja ze jest to
        wozek "terenowy" a nie do jazdy po sklepach (byl z nami na plazy, w parkach,
        jezdzil po skalkach i po centrach handlowych, przejezdzal bez problemu zaspy
        sniezne i wielkie kaluze). Ja jakos sobie radze ale na pewno to nie jest wozek
        dla osob z malym samochodem, mieszkajacych na entym pietrze bez windy i z
        malutkimi sklepikami w okolicy. No chyba ze ktos ma dodatkowy lekki wozeczek.
        My jetesmy zadowoleni, gondola tez sie przydala (uzywalismy siedem m-cy).
        Jedyne wady, do ktorych mozna sie przyzwyczaic, to brak przekladania raczki lub
        siedziska oraz brak hamulca recznego (dolny wymaga troche sily, podobnie
        zawieszenie ciezko sie ustawia).
        • nervusmama Re: Wady Bebecar Raider AT+ 18.08.03, 21:47
          DO EDYK.. ale wiesz zycie nie polega tylko na spedzaniu czasu na plazy skalkach
          albo w terenie trzeba tez isc na zakupy ... a jesli chodzi maly samochod to
          may astre i i tak zajmowala wiekszosc bagaznika jaki z niego wozek terenowy jak
          chcesz gdzies pojechac na wakacje to musialam dokupic bagaznik dachowy na ta
          kobyle a komfort jaki oferuje ten wozek oferuje sto innych lzejszych wozkow
    • iberka Re: Wady Bebecar Raider AT+ 17.08.03, 15:44
      hmmm,moze zaczne od tego,ze ja kupilam raider'a uzywanego.....jak sie pozniej
      okazalo od neronkismile.mamay go od miesiac i jest: ciezki,ale mialam juz ciezki
      wozek smile poza tym wiedzialam co kupuje.na pewno nie jest to wozek dla kogos
      kto ma maly bagaznik w samochodzie albo mieszka wysoko w blku gdzie nie ma
      windy.ja mieszkam na 4 pietrze ale wozek zostaje na dole,w piwnicy.nie mam
      samochodu wiec nie ma kloptu czy sie zmiesci czy nie.natomiast dla mnie
      baaaaardzo wazny byl walsnie taki wozek,bo ma duzy kosz na zakupy a ja do
      hipermarketu ide z Kubkiem i raider wiezie pozniej "tony".swietnie trzyma sie
      drogi,a wczesniejsza nasza inglesina max rain kiwala sie na kazda strone jak
      trzeslo w tramwaju.ja tam wad poza ciezarem nie widze smile<te kg to jak dla
      kogosmile>
      iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka