fiona80 09.07.08, 13:10 Co lepiej kupić, łóżeczko czy kołyskę- pomysł z kołyską mi się podoba ale boję się że jak przyzwyczaję dziecko do kołysania to potem będę musiała je cały czas kołysać-nawet w nocy. Co o tym sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exotique Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 13:13 A MOZE lozeczkokolyska? mozna pobujac, mozna przyblokowac. Ja bym sie ku mieszancowi sklaniala Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusi Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 13:31 Moja pierwsza coreczka spala w lozeczku, a i tak musialam ja bujac w nosidle do wozka, tragedia. Teraz postanowilam kupic kolyske, zobaczymy jak sie sprawdzi. Jednak przy pierwszym dziecku stwierdzilam, ze kolyska starcza na zbyt krotki okres czasu i dlatego zdecydowalam sie na lozeczko. Moze faktycznie dobrym rozwiazaniem jest lozeczko z plozami, ale te ktore ja ogladalam, zbyt mocno odbijaly sie od podlogi. Takiego bym nie kupila. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 14:35 ja mam lozeczko na biegunach czyli z funkcja kolyski, na poczatku duzo bujalam, potem coraz mniej, teraz stoi na stale zablokowane, uwazam ze to swietne rozwiazanie na codzien wkladalam male blokady zeby sie nie bujalo, jak trzeba bylo pokolysac to wyjmowalam, corka nie miala problemu z zasypianiem bez kolysania jak podrosla, ani sie go nie domagala Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 15:17 jeśli już to ja bym się skłanaiła ku łóżeczku z możliwością bujania. Kołyski na ogół są małe i przydają sie na krótko jakieś 3 może 4 miesiące, potem i tak będziesz musiała kupić łóżeczko. Poza tym nie wiadomo jak duzy będzie dzidziuś.Moja córka np nie urodziła się imponująco długa, ale rosła w wekspresowym tempie i wzrostowo była zawsze powyżej 97 centyla (teraz wzrost dwulatka) więc kołyska na długo by nam nie starczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 15:53 Mój brat jak był mały to spał w takiej kołysce. Tzn. nie spał, bo co się ruszył to całe to ustrojstwo się ruszało, jak to kołyska, natomiast on tego wybitnie nie znosił, wybudzał się i darł w niebogłosy. Kołyska została wywalona. Zapamiętałam sobie tę nauczkę i mój syn spał w łóżeczku Odpowiedz Link Zgłoś
anulka0as Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 16:10 JA tez sie zastanawiam i chyba kupimy kolyske ktora bedzie stala u nas w sypialni jak dzidzia bedzie mala wydaje mi sie ze to bedzie wygodniejsze bedzie szybciej zasypiac no i bedzie blisko do karmienia a potem sie przeniesie do łóżeczka do jej pokoju. wydaje mi sie ze male dzieciaczki trzeba pobujac chyba malo ktore zasypia bez. Wiadomo ze to wieksze wydatki ale jesli mozesz sobie na nie pozwolic, czego sie nie robi dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 16:12 Ja swojego nigdy nie bujałam, bo od początku zasypiał przy piersi. I do dziś uwielbia tak zasypiać tylko, że teraz tylko przytulony i bez sutka w zębach Odpowiedz Link Zgłoś
arribeth Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 16:18 Wcale nie trzeba, mojego smyka jeszcze mi się nie zdarzyło bujać, zasypia albo przy piersi albo sam w łóżeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 16:33 jesli juz bys sie zdecydowala to ja mam cos takiego i szczerze polecam www.tanimarket.pl/1269_Lozeczko_Radek_II_bialy_kolyska_szuflada__KLUPS.html Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 16:45 fiona80 - ja kupiłam kołyskę 42x90 Glucka i uważam, że są to wywalone pieniądze. Ponoć miała służyć do miesiąca życia, ale po 6 tygodniach mojemu synkowi było w niej już ciasno i zahaczał rączkami o szczebelki (a ochraniacz znacznie ją zmniejszał). Ponadto przy pierwszych próbach bujania synek tak protestował, że przestałam. Teraz mam zwykłe łóżeczko na kółkach i jest wszystko ok. Jeśli bardzo Ci zależy możesz kupić łóżeczko z demontowalnymi płozami, jak nie będzie ok, to je po prostu zdejmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 16:47 fiona80 - ja kupiłam kołyskę 42x90 Glucka i uważam, że są to wywalone pieniądze. Ponoć miała służyć do 6 miesiąca życia, ale po 6 tygodniach mojemu synkowi było w niej już ciasno i zahaczał rączkami o szczebelki (a ochraniacz znacznie ją zmniejszał). Ponadto przy pierwszych próbach bujania synek tak protestował, że przestałam. Teraz mam zwykłe łóżeczko na kółkach i jest wszystko ok. Jeśli bardzo Ci zależy możesz kupić łóżeczko z demontowalnymi płozami, jak nie będzie ok, to je po prostu zdejmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaamelki06 Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 17:24 Ja miałam przy pierwszym dziecku łóżeczko i było używane aż przez 2 lata.Gdy dziecko umiało siedzieć obniżyłam je i służyło jako kojec, mogłam wyjść np. do kuchni i wiedziałam że dziecko jest bezpieczne. Natomiast moja znajoma ma kołyskę i służyła dziecku tylko przez 5 m-cy.A co potem znowu kolejny zakup tylko czego? Łóżeczka? Teraz jestem w drugiej ciąży i też będę używać łóżeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 18:39 Łóżeczko- nie stać mnie na kupowanie i jednego i drugiego, szczególnie, że kołyska nadaje się tylko na kilkanaście pierwszych tygodni życia. Odpowiedz Link Zgłoś
fiona80 Re: Łóżeczko czy kołyska?? 09.07.08, 19:11 Dzięki dziewczyny za radę. Chyba faktycznie pomyślę nad łóżeczkiem z płozami- dwa w jednym Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Łóżeczko czy kołyska?? 10.07.08, 01:32 powiem tak: kolyska nie zastapi lozka, ale lozko kolyske tak, tzn: kolyska nie nadaje sie dla np. 10-12 mies dziecka , bo latwo niej wypadnie dziecko ktore siedzi, raczkuje ja mialam kolyske do konca 5 miesiaca, miala plozy i chowane kolka do latwego przemiaszczania, cos mniej wiecej takiego www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2508019 Teraz kupilam lozeczko, u ktorego mozna zdjac jeden boczek i jest pozniej male lozko, nastepnie wykorzystuje sie dwa dluzsze boki, dodaje spod ( kupilam oddzielnie) dokupuje wiekszy materac i calosc przeksztalca sie w pozadne lozko Odpowiedz Link Zgłoś