dorciaszek 02.09.08, 14:22 Jaki polecacie? Jakiej firmy i co wazne reczny czy elektryczny. Pilnie musze kupic wiec prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawusia111 Re: Laktator? 02.09.08, 14:28 Polecam laktator firmy Medela - elektryczny. Wcześniej miałam laktator Avent - ręczny i nie byłam zadowolona więc zmieniłłam na Medele (tak było w moim przypadku ale są osoby, które chwalą laktator Aventu. Wszystko zależy od tego ile pieniążków chcesz przeznaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Laktator? 02.09.08, 14:36 ja też polecam medelę- elektryczny. jeśli cię stać to swing, jeśli możesz mniej na to wydać to mini electric Odpowiedz Link Zgłoś
mama-julii Re: Medela mini electric 02.09.08, 14:48 Polecam,u mnie reczny(Lovi Canpol) sie nie sprawdził.Medela jest ok,tylko troche głośno pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: Laktator? 02.09.08, 14:54 ja miałam lovi canpol ręczny, ale strasznie się przy nim męczyłam. Być moze dlatego,że miałam za mało pokarmu. Chciałam nim pobudzić laktację, ale skończyło się fiaskiem. Nie próbowałam elektrycznego, ale na logikę biorąc, to chyba lepiej sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: Laktator? 02.09.08, 16:45 ręczne są beznadziejne; ręka po 3 minutach odpada a efekty marne... elektryczny Medeli - rewelacja!; pokarm się "ściągał", a ja czytałam książkę... Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Laktator? 02.09.08, 17:50 Mam elektryczny Avent. Przy pierwszym dziecku miałam ręczny, ale elektryczny jest o wiele lepszy, szczególnie jeśli ściągasz mleko systematycznie i codziennie np. po powrocie do pracy, czy żeby zrobić zapas. Jeśli zamierzasz używać laktatora sporadycznie - to ręczny Ci wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: Laktator? 02.09.08, 18:34 ja odciągałam sporadycznie na wyjścia i miałam ręczny aventu. I dotąd używam butelek aventu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: Laktator? 02.09.08, 18:38 tez mialam reczny aventu,madela dla mnie byla za glosna.Miala sporo pokarmu,nie musialam sie meczyc,nacisnelam pare razy i butla byla pelna.Gorzej jak slabo leci pokarm,to mozna sie zameczyc a i piersi po wygladaja ochydnie-nie sciagalam dlugo,sporadycznie Odpowiedz Link Zgłoś
taby Re: Laktator? 02.09.08, 18:44 też mam Mini Electric Medeli i jest ok, choć faktycznie troszkę głośny; ale z ręcznym to sobie nie wyobrażam, bo ja też lubię poczytać przy odciąganiu Odpowiedz Link Zgłoś