Dodaj do ulubionych

Foteliki samochodowe - gdzie testy?

18.10.03, 11:15
Było już o tym, ale nie moge tej informacji znaleźć. Gdzie można znaleźć
wyniki testów fotelików samochodowych i ranking tychże? Ktoś kidyś na forum
podawał strone internetową z tymi informacjami. Nie chodzi mi o strony
producentów lub dystrybutorów, ale np. jakichś organizacji typu PZMOT.
Licze na informacjesmile
agniecha66
Obserwuj wątek
    • ladybird75 Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 23.10.03, 17:01
      Mam test fotelików samochodowych przeprowadzony przez niezależne niemieckie
      pismo Warentest - niestety jest po niemiecku, ale jeżeli sama nawet w średnim
      stopniu posługujesz się tym językiem lub możesz poprosić o pomoc kogoś
      znajomego to myślę, że Ci się przyda. Jeżeli jesteś nim zainteresowana to podaj
      swój e-mail - prześlę Ci test w formie pliku .pdf (do odczytania potrzebny Ci
      będzie Acrobat Reader).
      • skarolina Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 23.10.03, 17:16
        A ja też bym mogła poprosić?? Na adres gazetowy.
        Z góry dziękuję,
        skarolina
        • nicol-e Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 23.10.03, 19:13
          I Ja też poprosze aurelia-c@wp.pl
          z góry dziekuje- Aurelia
      • agniecha66 Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 23.10.03, 21:40
        Witam,
        bardzo proszę o przesłanie mi tych testów na adres gazetowy. Mój mąż zna
        niemiecki, więc nie będzie problemów.
        Z góry dziękujęsmile
        Agnieszka
        • nicol-e Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 24.10.03, 18:19
          dziękuję za testy- szkoda, ze z grupy 0-18 nie uwzglednili bebe conforta
          Cosmosa- bo w mniejszej grupie i większej z tej firmy sa w tym tescie w
          czołówce..
          pozdrawiam- Aurelia
          • utalia Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 24.10.03, 23:59
            A czy moglabys po prostu napisac ktore wypadly najlepiej, doslownie 3-4
            foteliki. Utalia
            • nicol-e Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 25.10.03, 08:36
              Juz otwieram dokument: i tak grupa 0-13 kg, pierwsze miejsce Romer baby safe,
              drugie bebe confort Elios, grupa 9-18, Romer duo, Maxi cosi priori, potem
              Romer Kikg Quickfix, Romer Lord, grupa do 25 kg- Graco Cosmic, 9-36- Recaro
              strat, bebe Confort Hipsos, Profex Billy Wario, 15- 25 kg, Romer Wario.
              Test pochodzi z 2002 r.
              pozdrawiam- Aurelia
              • utalia Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 25.10.03, 15:49
                Bardzo Ci dziekuje Aurelio i przyznam sie, ze jestem zaskoczona poniewaz do tej
                pory zastanawilam sie pomiedzy ( w grupie 9-18) maxi cosi, chicco a playiem.
                Natomiast fotelik ROMER nie jest mi znany, czy moglabys cos wiecej napisac
                jezeli oczywiscie sama masz lub Twoi znajomi bo zaraz popatrze na stronach
                internetowych jak ten fotelik wyglada i ile kosztuje. Pozdrawiam Tekla
      • tiga1 Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 04.11.03, 19:05
        czy ja też mogę poprosić o ten test na piotr.golba@vdws.pl. Z góry dziekuję
        • maj03 Re: Testy ADAC-u 04.11.03, 20:58
          Romer jest dostepny ,poki co ,na rynku niemieckim . Nie zgadzam sie , niestety
          z tymi testami, od lat mi wiadomo , ze miarodajnym wyznacznikiem crash testow
          jest ADAC. Interesuje sie tym od dawna, zapewne przez wzglad na meza prace smile
          Nie wiem o jaki fotelik ci chodzi, wiem ,ze wsrod fotelikow 9-36 na pierwszym
          miejscu jest Concord FixMax ( 2003 r) w tym tescie Romer wypadl dobrze
          ( 5 miejsce).
    • socka2 Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 04.11.03, 23:00
      Wlasnie weszlam na strone ADAC i znalazlam wyniki testow. Podaje linka, nawet
      bez znajomosci niemieckiego mozna mniej wiecej sie domyslic o co chodzi - ()
      oznacza zadowalajacy, (/- i - raczej deklasuja fotelik.Pozdrawiam
      Ania i Paula
      • socka2 Re: Foteliki samochodowe - gdzie testy? 04.11.03, 23:02
        Podaje link
        www.adac.de/Tests/Kindersitze_2003/default.asp?ComponentID=53459&SourcePageID=8446%231&location=34#

trzeba wejsc na tekst !Alle in Deutschland .....
        • maj03 Re: Bravo Socka 05.11.03, 13:37
          To mi sie nawet przyda na przyszlosc. Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka