mamaemmy 01.12.08, 20:55 Jaka polecacie,odradzacie? Chodzi mi o wszystkie które są na rynku.Jakiej firmy lodówke polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiola_wd Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 00:26 ja mam Brandt (z linii Apollo), 5 lat skończyła w listopadzie Działa bez zarzutu, super chłodzi, kilka stopni regulacji. Nigdy nic się nie zepsuło, plastiki nie pożółkły jakoś widocznie. Pamiętam, że płaciliśmy za nią około 1300zł, była wystawowa i miała lekkie wgniecenie z boku (podobno, bo nigdy go nie znalazłam ) - przecenili ją z ponad 2 tysięcy. Szuflada na warzywa duża, z fajnym systemem wysuwania, takim jak w meblach, na rolkach - chodzi płynnie i nie hałasuje. Ja polecam Moi rodzice mają Whirlpoola, chyba z 8 lat, też bezawaryjna ale plastiki ma od dawna żółte, w kilku miejscach wyłamane, i chłodzi dużo słabiej - jak mama ma pełną lodówkę to po podkręceniu na maksa dopiero jest wystarczająco chłodno, w mojej w skali 1-6 ustawiam normalnie na 2 albo 2,5 a na 3 jak mam już naprawdę dużo w niej upchane. Odpowiedz Link Zgłoś
mgoralska2 Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 07:41 A ja mam Whirlpoola już 5 lat, nadal ma ładny biały kolor, chłodzi bez zarzutów, nie jest nastawiona na maxa, tylko do połowy. Jest duża, pojemna, 3 szuflady wysuwane w zamrażarce + jedna mała wysuwana na lód. Jestesmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 15:36 Ja nie polecam Siemensa, mam nową od roku, ale nie jestem w pełni zadowolona. Chodzi bez zarzuty, mrozi dobrze, ale drażnią mnie zupełnie niepraktyczne rozwiązania typu: jedna wielka szuflada na warzywa na dole zamiast dwóch ( w dodatku z tyłu półokrągla): mała, cięzko się ją wyciąga, trzeba manewrować, a zapełniona warzywami bardzo ciężka. Dwie osobne są duuużo lepsze. Półki z małą regulacją odległości, jakieś bezsensowne wiszące u dołu półek plastikowe dodatki, których w ogóle nie wykorzystuję, tylko mi przeszkadzają. Niestety lodówkę kupował mąż, który patrzył tylko na parametry techniczne, a nie na praktyczne rozwiązania. Koleżanka ma Liebhera i bardzo jej zazdroszczę tej lodówki: dla mnie ideał! Ma wszystko, co musi mieć, żeby łatwo i wygodnie się z niej korzystało. ten Liebherr kosztował ok 2800, a mój Siemens 2500- różnica niewielka więc tymbardziej żałuję, że nie kupiłam Liebhera Odpowiedz Link Zgłoś
inus_123 Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 19:05 Zdecydowanie Liebherr. Z tego co wiem, to jedne z lepszych lodówek na naszym rynku, przynajmniej dopóki nie zaczną ich montować w Rumunii. Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 19:25 Napewno nie Ariston, u mnie i z tego co czytałam u innych też psuje sie sterujący moduł elektroniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
haela_gielvert Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 20:26 Vestfrost, Liebherr, Miele,Smeg.Niestety ta jakość kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 20:32 LG mam od roku, jestem zadowolona, moi rodzice mają od kilku lat też LG tylko inny model, starszy, nie psują się, ładne w środku i na zewnątrz, funkcjonalne, przystępna cena Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 20:36 Na pewno nie: Whirpool. Na pewno tak: Libherr, Electrolux. Odpowiedz Link Zgłoś
deleine Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 20:37 bosha - jak i całe agd duże i małe Odpowiedz Link Zgłoś
camilcia Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 02.12.08, 21:02 LG mamy obowiązkowo no frost Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 07.12.08, 19:51 obowiazkowo no frost! chcialam gorenje - akurat taki design mi sie podoba - niestety nie znalazlam idealnej za to znalazlam idealnego samsunga Odpowiedz Link Zgłoś
ekrakow Electrolux i Vestfrost :-) 07.12.08, 22:02 mamy lodówki tej firmy w obu kuchniach i sprawdzają się w 100%. W kuchni codziennej mamy taką jedną z najwyższych tej firmy, chyba ze 2 metry ma i wszystko pomieści (nie licząc dużych rodzinnych imprez ale wtedy to żadna inna też by nie pomieściła). Szklane półki, dużo przegródek. Zamrażalnik 3-półkowy Nie trzeba rozmrażać, myjemy gruntownie raz w roku a i to chyba nie potrzebne W kuchni przy salonie mamy małą lodówkę, czyli niską z malutkim zamrażalnikiem na górze ale w nowszym stylu i też jest super. Obie kasy A. Ta duża ma już 6 lat i cały czas wygląda jak nowa. Ta druga ma ok. 2 lata. Obie bezawaryjnie działają. Teściowie moi mają Vestfrost i są baaaaardzo zadowoleni a ich lodówka to ma chyba z 10 lat. Ja sama jestem zaskoczona że wygląda jak nowa! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
haela_gielvert Re: Electrolux i Vestfrost :-) 07.12.08, 22:35 Vestfrosta ma moja mama juz 10 letniego i jest jak nowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pdubno Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 07.12.08, 22:50 tylko LIEBHERR , super wykonanie POLECAM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy system NO FROST 08.12.08, 10:31 sama juz nie wiem.czy trzeba wszystko miec w lodówce w pojemniczkach? Ponoc wysycha inaczej.. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 08.12.08, 12:06 mialam whirpoola przez 5 lat, byla ok, nie zolkla, dobrze chlodzila i mrozila, no i sprzedala sie z poprzednim mieszkaniem teraz od ponad pol roku testuje samsunga i jak na razie jestem baaardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
magcichocka1 Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 08.12.08, 14:15 Ja również nie polecam Whirpoola. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Jaką lodówke wybrac-a jakiej na pewno nie? 08.12.08, 14:29 mam whirpoola od 5 lat, bez żadnych tam wodotrysków, chodzi bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś