kaneloni 30.01.09, 22:59 witam Was w marcu będę rodzić i tak przeglądam informacje o pieluszkach, jakie używacie? czy pampersy są najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulla1 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 30.01.09, 23:07 Wiesz co nie ma jednych najlepszych pieluszek, pampersy są dobre, ale niektóre dzieci uczulają. Haggisy też są dobre, ale wcale nie są jakościowo gorsze niż Dada z biedronki, albo rosmanowe, z lidla... wiele dziewczyn chwali też happy. Kup na początek jedną paczkę pampersów wypróbuj jak ci wam nie bedzie pasować to testuj inne. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_and_roo Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 30.01.09, 23:08 Poczytaj sobie o nowoczesnych pieluchach wielorazowych - to milsze i zdrowsze dla dziecka, a w obsłudze podobne do jednorazówek. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 30.01.09, 23:26 > Poczytaj sobie o nowoczesnych pieluchach wielorazowych - to milsze i zdrowsze > dla dziecka, a w obsłudze podobne do jednorazówek. poza jednym podobne, je trzeba prac a co za tym idzie utrudniac sobie zycie... ja zamierzam stosowac pieluchy firmy pampers, wszyscy znajomi je uzywaja i bardzo sobie chwala. Na pieluchy wielorazowe zdecydowalabym gdyby mozna je bylo wyrzucac po zuzyciu a nie bawic w odklejanie kupki itp. co prawda mam duze mozliwosci finansowe, ale milionerka jeszcze nie jestem, by sobie na to pozwolic, wiec zostane przy pampersach Odpowiedz Link Zgłoś
balsamina-niecierpek Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 30.01.09, 23:38 W szpitalu gdzie będę rodzić firmy produkujące akcesoria dla dzieci mają zwyczaj zasypywać matki próbkami swoich towarów. Więc pewnie będą i jakieś pieluchy. Się zobaczy, się sprawdzi, się wybierze. Czy ja wiem, jaką grymaśnicę urodzę i co jej będzie pasować? Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 00:22 balsamina-niecierpek napisała: > W szpitalu gdzie będę rodzić firmy produkujące akcesoria dla dzieci > mają zwyczaj zasypywać matki próbkami swoich towarów. Więc pewnie > będą i jakieś pieluchy. Się zobaczy, się sprawdzi, się wybierze. Czy > ja wiem, jaką grymaśnicę urodzę i co jej będzie pasować? Nie liczyłabym na to. U nas trzeba było mieć wszystko swoje. pampersy - to oczywiste, trzeba było mieć kubek, sztućce, papier toaletowy. dla dziecka było tylko miejsce do spania (wątpliwe, bo materacyka nie dali i spało na kratkach (!!!) więc spała ze mną w łóżku, Młoda. Totalnie WSZYSTKO musiałaś mieć swoje. Nie masz? To masz problem... Lepiej wziąć i dostać szpitalne, niż nie wziąć i... nie dostać! Ja miałam Pampersy New baby 2-5 kilo, 1 i 1/2 paczki zużyłam (leżąc z Młodą 5 dób). Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 00:46 > Nie liczyłabym na to. U nas trzeba było mieć wszystko swoje. pampersy - to > oczywiste, trzeba było mieć kubek, sztućce, papier toaletowy. dla dziecka było > tylko miejsce do spania (wątpliwe, bo materacyka nie dali i spało na kratkach > (!!!) więc spała ze mną w łóżku, Młoda Matko jedyna jak to czytam to dostaje wysypki, sorry moze to zabrzmi obcesowo i bede sie powtarzac, ale co za szczescie, ze nie rodze w Polsce. Jedyne co mam sobie przyniesc to rzeczy typowo prywatne szczoteczka, grzebien, koszula nocna, szlafrok, klapki, ulubiona muzyka i wygodne ubranie na dzien wyjscia dla siebie i dziecka, choc to moze tata dowiezc. Reszte zapewnia klinika. Po porownaniu wychodzi na to, ze rodzenie w Polsce to szkola przetrwaniaa ja jestem obecnie w raju Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 02:06 seytan_a_22 napisała: > > Nie liczyłabym na to. U nas trzeba było mieć wszystko swoje. pampersy - t > o > > oczywiste, trzeba było mieć kubek, sztućce, papier toaletowy. dla dziecka > było > > tylko miejsce do spania (wątpliwe, bo materacyka nie dali i spało na krat > kach > > (!!!) więc spała ze mną w łóżku, Młoda > > Matko jedyna jak to czytam to dostaje wysypki, sorry moze to zabrzmi obcesowo i > bede sie powtarzac, ale co za szczescie, ze nie rodze w Polsce. Jedyne co mam > sobie przyniesc to rzeczy typowo prywatne szczoteczka, grzebien, koszula nocna, > szlafrok, klapki, ulubiona muzyka i wygodne ubranie na dzien wyjscia dla siebie > i dziecka, choc to moze tata dowiezc. Reszte zapewnia klinika. > Po porownaniu wychodzi na to, ze rodzenie w Polsce to szkola przetrwaniaa ja > jestem obecnie w raju tez rodzilam poza Polska i musialam miec wszystko dla dziecka wzielam Pampers Swaddlers w rozmiarze Newborn,ale wieczorem poprosilam mojego partnera o kupno w rozmiarze Preemie i bylam z nich bardziej zadowolona dla kolejnego dziecka rowniez kupie Preemie do szpitala,a w domu po odpanieciu pepka zaczelysmy uzywac wielorazowych bardzo je polecam a ich "obrobka" czytaj pranie wcale nie sa czyms uciazliwym wszystko zalezy od czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 10:40 tez rodzilam poza Polska i musialam miec wszystko dla dziecka > rodzilas w Chinach? a tak na serio wszystko dla dziecka, a wszystko dla matki i dziecka, lacznie z papierem toaletowym i kubkiem to chyba przesada. Ja nie musze miec nic co mnie bardzo cieszy, w koncu place kupe forsy na ten caly system zdrowotny, a rodzic nie zamierzam juz wiecej. zaczelysmy uzywac wielorazowych bardzo je polecam a ich "obrobka" czytaj > pranie wcale nie sa czyms uciazliwym wszystko zalezy od czlowieka fakt, jeden jest w stanie bawic sie z obsranymi i zasikanymi pieluszkami, inny nie cena tych pieluszek nie jest az tak powalajaca, ale ja nie planuje wiecej dzieci, a sprzedawanie uzywanych pieluch jakos nie wchodzi w gre. Ja rozumiem ''wszystkie dzieci nasze sa'' i pupy maja podobne, ale jakos niehigieniczne mi sie to wydaje. A mam pytanie co robicie jak dziecko ma uczulenie na wszystkie proszki do prania? przeciez sama woda prac pieluchy to sie nie da? moja mama miala to z moja siostra, musiala wszystko prac recznie i w mydle szarym jelen, jakby mloda uczulona byla jeszcze na pampersy to byloby wesolo Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 10:54 A mam pytanie co robicie jak dziecko ma uczulenie na wszystkie > proszki do prania? przeciez sama woda prac pieluchy to sie nie da? to ciuszków tez mają nie prać ze wzgledu na uczulenie??? po za tym nie każdego stać na orginalne pampersy,nie każdy ma taki luksus jak ty i nie każdy ma jedno dziecko ja przy pierwszym dziecku długo używałam tetry,bo moja mała miała uczulenie na różne pieluszki jednorazowe i sobie chwaliłam,bo ile czasu więcej mi to zajęło- wrzucić pieluchy do pralki, potem powiesić,-10 minut dla mnie nie było to "niehigieniczne" Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 11:16 to ciuszków tez mają nie prać ze wzgledu na uczulenie??? jakbys doczytala do konca to wiedzialabys, ze moja mama prala wszystkie ciuszki mojej siostry w mydle jelen, bo tylko na to nie byla mloda uczulona. gdyby musiala jeszcze dodatkowo prac recznie pieluchy, to by sie chyba na smierc zaprala. po za tym nie każdego stać na orginalne pampersy,nie każdy ma taki luksus jak t > y > i nie każdy ma jedno dziecko bo w Polsce jest moda, by miec dziecko bez odpowiedniego zaplecza finansowego. Dla mnie jest oczywiste, ze jesli nie mam pieniedzy na wiecej niz jedno dziecko albo na zadne dziecko to go nie plodze. A nie, baw sie i szalej i nie mysl co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
apple_isle Re: do seytana 31.01.09, 11:37 seytan_a_22 napisała: > bo w Polsce jest moda, by miec dziecko bez odpowiedniego zaplecza finansowego. > Dla mnie jest oczywiste, ze jesli nie mam pieniedzy na wiecej niz jedno dziecko > albo na zadne dziecko to go nie plodze. A nie, baw sie i szalej i nie mysl co > dalej. Wybacz, ale czasami piszesz takie rzeczy aż się nóż w kieszeni otwiera i to w kontekście posiadania orginalnych pampersów. To co jeśli kogoś nie stać na orginalne pampersy to lepiej niech zapomni o dziecku bo nie jest w stanie mu zapewnić bytu na odpowiednim poziomie??? Znów na podstawie jednostkowych patologicznych sytuacji gdzie wielodzietna rodzina nie majaca środków do życia decyduje się na posiadanie kolejnego dziecka piszesz "bo w Polsce jest moda..." "bo w Polsce lekarze, szpitale itp..." Dziewczyno, pomyśl zanim coś napiszesz bo te Twoje wypowiedzi już przestają być zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: do seytana 31.01.09, 11:44 ja pisze w kontekscie, ze jesli kogos nie stac na pieluchy i zapewnienie dziecku odpowiednich warunkow to niech nie ma dzieci. To jest moja opinia i mam ja prawo miec. Wybacz dla mnie rownie patologiczne jest jak ktos zarabia bardzo malo i mimo tego, ze nie ma dosc pieniedzy dla siebie to decyduje sie na dziecko. Nie sama miloscia dzieci zyja. Pampersy nie musza byc markowe, ale jakis poziom trzeba zachowac...no ale jesli uwazasz, ze najwazniejsze jest miec dzieci, nawet jesli nie ma sie na to kasy no to powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
apple_isle Re: do seytana 31.01.09, 11:54 seytan_a_22 napisała: > ja pisze w kontekscie, ze jesli kogos nie stac na pieluchy i zapewnienie dzieck > u > odpowiednich warunkow to niech nie ma dzieci. To jest moja opinia i mam ja praw > o > miec. Wybacz dla mnie rownie patologiczne jest jak ktos zarabia bardzo malo i > mimo tego, ze nie ma dosc pieniedzy dla siebie to decyduje sie na dziecko. Nie > sama miloscia dzieci zyja. Pampersy nie musza byc markowe, ale jakis poziom > trzeba zachowac...no ale jesli uwazasz, ze najwazniejsze jest miec dzieci, nawe > t > jesli nie ma sie na to kasy no to powodzenia. Ale chodzi właśnie o to, że pojęcie "odpowiednie warunki" jest względne, dla Ciebie może to oznaczać kupowanie markowych pieluch, abawek czy ciuchów, leczenie u najdroższych lekarzy, posyłanie do prywatnych przedszkoli, szkół... a dla innego wystarczy jak kupi wyprawkę w komisie, zamiast orginalnych pampersów pieluchy w biedronce, będzie chodził z dzieckiem do pediatry do NFZ i pośle do państwowego przedszkola. Nie uważam, że trzeba spać na pieniądzach żeby mieć dziecko. Ale owszem, jeśli nie ma czego do garnka włożyć, dzieci marzną bo nie stać rodziców na ogrzanie mieszkania to już głupota. Ale na podstawie takich skrajnych przypadków nie można mówić o "modzie w Polsce". A Ty właśnie maz tendencję do takiego uogólniania. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: do seytana 31.01.09, 12:12 Ale chodzi właśnie o to, że pojęcie "odpowiednie warunki" jest względne, dla Ci > ebie może to oznaczać kupowanie markowych pieluch, abawek czy ciuchów, leczenie > u najdroższych lekarzy, posyłanie do prywatnych przedszkoli, szkół... a dla in > nego wystarczy jak kupi wyprawkę w komisie, zamiast orginalnych pampersów pielu > chy w biedronce, będzie chodził z dzieckiem do pediatry do NFZ i pośle do państ > wowego przedszkola. Nie uważam, że trzeba spać na pieniądzach żeby mieć dziecko > . Ale owszem, jeśli nie ma czego do garnka włożyć, dzieci marzną bo nie stać ro > dziców na ogrzanie mieszkania to już głupota. Ale na podstawie takich skrajnych > przypadków nie można mówić o "modzie w Polsce". A Ty właśnie maz tendencję do > takiego uogólniania. skoro pojecie ''odpowiednie warunki'' jest wzgledne to nie masz sie co mnie czepiac. O ile akceptowalne dla mnie jest kupic wyprawke w komisie, to nieakceptowalnym jest gdy dziecko w pozniejszym wieku ma rzeczy kupowane w tymze komisie, bo nawet najwieksza milosc rodzicow nie zrekompensuje dziecku krzywych spojrzen rowiesnikow.Zycie jest brutalne, a swiat taki jaki jest i niestety uwazam juz za krzywdzace dziecko kupowanie mu rzeczy w lumpeksie. To jest moj poziom. Nie musze posylac dziecka do najdrozszej prywatnej szkoly w miescie, ale tez nie chce, by chodzilo w uzywanych rzeczach i nie moglo sobie pozwolic na ten ''przecietny'' standart. Niestety wiekszosc rodzicow uwaza za wystarczajace gdy dziecko jest schludnie ubrane nie wazne w co. Tylko, ze dzieciom to juz nie jest takie obojetne, szczegolnie takim w wieku szkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
apple_isle Re: do seytana 31.01.09, 12:31 seytan_a_22 napisała: Nie musze posylac dziecka do najdrozszej prywatnej szkoly w miescie, al > e > tez nie chce, by chodzilo w uzywanych rzeczach i nie moglo sobie pozwolic na > ten ''przecietny'' standart. Niestety wiekszosc rodzicow uwaza za wystarczajace > gdy dziecko jest schludnie ubrane nie wazne w co. Tylko, ze dzieciom to juz nie > jest takie obojetne, szczegolnie takim w wieku szkolnym. Znam rodziców, którzy kupują starszym dzieciom ciuchy w ciucholandach. I nie jak leci tylko wybierają te markowe, które nie są zniszczone i na które w życiu nie byłoby ich stać gdyby mieli kupić w sklepie a które moga mieć parę razy taniej. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby ktokolwiek poznał, że nie są to firmowe "nówki" za setki zł. Pewnie nigdy w komisie nie byłaś (bo nie miałaś takiej potrzeby) i wydaje Ci się, że tam same łachmany są. Uwierz mi, polscy rodzice też kochają swoje dzieci i nie chcą ich krzywdy... I bynajmniej nie zrobią im jej kupując używany ciuch niczym nie różniący się od tego kupionego w sklepie i wypranego po pierwszym wybrudzeniu. No chyba, że żeby nie narażać dziecko na pośmiewisko ze strony rówieśników w Niemczech ciuchy kupuje się po czym wyrzuca jak się wybrudzą żeby nie wyglądały na już raz włożone. Odpowiedz Link Zgłoś
dailies Re: do seytana 31.01.09, 12:44 Seytana musisz miec strasznie kompleksy i w dodatku przenosisz je na dzieci. Ja pochodze z niezbyt zamoznej rodziny i mimi ze najstasza miala ubrania po straszym rodzenstwie ciotecznym i owszem w szkole od czasu do czasu ktos na to zwrocil uwage al mi zawsze to za przeproszeniem wisialo. Teraz powodzi mi sie duzo lepiej i uwiez ze stac mnie by kupowac nowa wyprawke ale ze wdziecznoscia przyjmuje ubrania od rodziny a jak czegos mi brakuje ro szukam w lumpeksach. dzieci mojej siostry w wieku szkolnym tez nie maja kompleksow z powodu ubierania sie ww punktach natomiast z radoscia wydaja pieniadze z kieszonkowego na wyjscia do kina lub na fajne wycieczki. to ze sa patologie to kazdy widzi bo to o nich sie mowi w wiadomisciach. al zastanow sie czy twoja postawa to nie przypadkiem patologia) zakodowac w dziecku ze liczy sie modny stroj to szczegolnie z dziewczyny zrobic pusta lalke... ale moze takie jest twoje wymarzone dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: do seytana 31.01.09, 12:01 my luksusów nie mamy, stac nas na dzieci,ale nie muszę szastac kasą na prawo i lewo by dziecko miało orginalne pampersy,po za tym dla mnie nie jest problemem poświecić kilka minut dziennie na wypranie pieluch -nawet w rękach po za tym pieniadze dziecka nie wychowają,dziecku potrzeba miłości i ciepła rodzicielskiego,a ubranka ,czy pieluchy to rzeczy materialne,które mozna posiadać po poprzednich pociechach i to , że ktoś zdecyduje sie na uzywanie tetry to nie oznacza, że jest gorszy lub ma problemy finansowe .no ale jesli uwazasz, ze najwazniejsze jest miec dzieci, nawe > t > jesli nie ma sie na to kasy no to powodzenia. pokaż mi gdzie niby cos takiego napisałam, bo zaczynasz mylicpojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
apple_isle Re: adula2 31.01.09, 12:07 Adula, zdaje się, że to co seytana napisała to było do mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: adula2 31.01.09, 12:11 troche póxno mi sie wyswietliła twoja wypowiedź, więc odniosłam to do siebie,ale to i tak mnie wzburzyło Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 11:06 > A mam pytanie co robicie jak dziecko ma uczulenie na wszystkie > proszki do prania? sa tez środki do prania dla alergików, któe nie wywołują podrażnień Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 11:21 sa tez środki do prania dla alergików, któe nie wywołują podrażnień no coz moja mama wyprobowala wszystkie dostepne na rynku srodki i na wszystkie mloda miala uczulenie, a juz te niby hypoalergiczne to chyba najbardziej jej szkodzily. Za to cala rodzina miala wyprane ubrania w hypoalergicznych produktach a ich zapasy zwiekszaly sie, bo mama szukala ciagle takiego ktory bedzie mojej siostry nie uczulalbez powodzenia tak wiec jesli dziecko ma taka silna alergie, to wyrzuciliscie w bloto kase, bo i tak nie bedziecie mogly tych pieluch uzywac, no chyba, ze lubicie pranie reczne mydlem jelenale wtedy gratuluje, nie dosc, ze ciuszki prac to jeszcze pieluchy... Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 11:36 >no chyba, ze lubicie pranie reczne mydlem jelen Biały jeleń występuje też w postaci płatków do prania w pralce. Nie jest tylko do ręcznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 16:38 seytan_a_22 napisała: rodzilas w Chinach? a tak na serio wszystko dla dziecka, a wszystko dla matki > i dziecka, lacznie z papierem toaletowym i kubkiem to chyba przesada. Ja nie > musze miec nic co mnie bardzo cieszy, w koncu place kupe forsy na ten caly > system zdrowotny, a rodzic nie zamierzam juz wiecej. nie,w Kanadzie fakt, jeden jest w stanie bawic sie z obsranymi i zasikanymi pieluszkami, inny > nie cena tych pieluszek nie jest az tak powalajaca, ale ja nie planuje wiecej > dzieci, a sprzedawanie uzywanych pieluch jakos nie wchodzi w gre. Ja rozumiem > ''wszystkie dzieci nasze sa'' i pupy maja podobne, ale jakos niehigieniczne mi > sie to wydaje. A mam pytanie co robicie jak dziecko ma uczulenie na wszystkie > proszki do prania? przeciez sama woda prac pieluchy to sie nie da? moja mama > miala to z moja siostra, musiala wszystko prac recznie i w mydle szarym jelen, > jakby mloda uczulona byla jeszcze na pampersy to byloby wesolo jak nie masz pojecia jak sie pierze pieluchy wielorazowe to lepiej sie na tan temat nie wypowiadaj jesli chodzi o proszek to nie przesadzaj,zawsze mozna znalezc odpowiedni,ktory nie bedzie uczulal.... a swoja droga jesli twoja siostra jest taka alergiczka na chemie,jakim cudem jednorazowki jej nie uczulaly? tozto one sa nasiakniete do granic mozliwosci chemia..... czy ona byla uczulona tylko wybiorczo? jeszcze a propos cen Pampers lub Huggies -tylko takie znam z jednorazowek- to wyobraz sobie,ze w sumie one nie sa w ogole drogie,a jak jeszcze uzywasz kuponow i trafisz na promocje to juz taniocha zupelna ale dla mnie wazniejsze jest zdrowie mojego dziecka wiec zdecydowalam sie na wielorazowki nie mamy uzywanych tylko nowki,bo na szczescie moglam sobie na takie pozwolic,poza tym sporo uszylam sama pozniej beda dla rodzenstwa mojego dziecka lub kuzynostwa albo lalek Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_anula Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 11:29 seytan_a_22 napisała: > > Nie liczyłabym na to. U nas trzeba było mieć wszystko swoje. pampersy - t > o > > oczywiste, trzeba było mieć kubek, sztućce, papier toaletowy. dla dziecka > było > > tylko miejsce do spania (wątpliwe, bo materacyka nie dali i spało na krat > kach > > (!!!) więc spała ze mną w łóżku, Młoda > > Matko jedyna jak to czytam to dostaje wysypki, sorry moze to zabrzmi obcesowo i > bede sie powtarzac, ale co za szczescie, ze nie rodze w Polsce. Jedyne co mam > sobie przyniesc to rzeczy typowo prywatne szczoteczka, grzebien, koszula nocna, > szlafrok, klapki, ulubiona muzyka i wygodne ubranie na dzien wyjscia dla siebie > i dziecka, choc to moze tata dowiezc. Reszte zapewnia klinika. > Po porownaniu wychodzi na to, ze rodzenie w Polsce to szkola przetrwaniaa ja > jestem obecnie w raju Jejkuuuu, seytana, proszę Cię... ja też rodzę w Polsce, dla dziecka nie muszę mieć nic, wszystko daje szpital i nie muszę dodatkowo za to płacić. Skończ już z tą nagonką na polskie szpitale, warunki i lekarzy. Tym bardziej, że jak widzisz nie wszystkie dziewczyny na zachodzie były traktowane po królewsku. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 11:48 > Jejkuuuu, seytana, proszę Cię... ja też rodzę w Polsce, dla dziecka nie muszę m > ieć nic, wszystko daje szpital i nie muszę dodatkowo za to płacić. Skończ już z > tą nagonką na polskie szpitale, warunki i lekarzy. Tym bardziej, że jak widzis > z nie wszystkie dziewczyny na zachodzie były traktowane po królewsku. jesli uwazasz, ze kladzenie dziecka na ''kratkach'' jest ok to nie mam zastrzezen. Uwazam, ze warunki przedstawione przez kolezanke uragaja wszystkiemu i nie powinna taka sytuacja miec miejsca. odnioslam sie do tego przypadku, a mial on niestety miejsce w Polsce czy ci sie to podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowa_anula Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 12:05 seytan_a_22 napisała: > > Jejkuuuu, seytana, proszę Cię... ja też rodzę w Polsce, dla dziecka nie m > uszę m > > ieć nic, wszystko daje szpital i nie muszę dodatkowo za to płacić. Skończ > już z > > tą nagonką na polskie szpitale, warunki i lekarzy. Tym bardziej, że jak w > idzis > > z nie wszystkie dziewczyny na zachodzie były traktowane po królewsku. > > jesli uwazasz, ze kladzenie dziecka na ''kratkach'' jest ok to nie mam > zastrzezen. Uwazam, ze warunki przedstawione przez kolezanke uragaja wszystkiem > u > i nie powinna taka sytuacja miec miejsca. odnioslam sie do tego przypadku, a > mial on niestety miejsce w Polsce czy ci sie to podoba czy nie. Nie jest w porządku, ale odniosłas się do całego postu, gdzie było napisane o tym co trzeba mieć ze sobą idąc do NIKTÓRYCH szpitali w Polsce. Wyszukujesz takie "rodzynki" i na ich podstawie tworzysz teorię jak to jest w Polsce i potem podsumowujesz zdaniem "jakie to masz szczęście ,że nie rodzisz w Polsce". Nie wierzę, po prostu nie wierzę, że tam gdzie mieszkasz jest tak perfekcyjnie, że nie ma się do czego przyczepić. Tyle tylko, że Ty jako jedyna (chyba) na tym forum jesteś z Niemiec więc my nie mamy możliwości "poużywać" sobie tak jak Ty to robisz na podstawie naszych wypowiedzi bo Ty wszystko tam u siebie przedstawiasz w superlatywach. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 11:34 >Jedyne co mam >sobie przyniesc to rzeczy typowo prywatne szczoteczka, grzebien, >koszula nocna, >szlafrok, klapki, ulubiona muzyka i wygodne ubranie na dzien wyjscia >dla siebie >i dziecka, choc to moze tata dowiezc. Reszte zapewnia klinika. U mnie to samo, rzeczy prywatne + pieluchy, resztę zapewnia szpital. Rodzę w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
rafaellka Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 04:19 Ja używam tylko Pampersów. Moje Dzieciątko na Huggiesy miało takie uczulenie, że prawie tydzień pupcię leczyłam. Na początek New Born 1 (2-5 kg) Odpowiedz Link Zgłoś
adula2 Re: pieluszki dla niemowlaka - jakie? 31.01.09, 07:28 ja będę rodzić w polsce,nie w klinice tylko normalnym niewielkim szpitalu-po raz trzeci,do dziecka dostanę wszystko,nawet koszulę do porodu,dopiero do wyjśćia muszę mieć swoje co do pieluch, zamierzam kupić pampersy na początek,ale młodzsej kupowałam różne np.z biedronki,z lidla,happy też były dobre,tetrowe też bywały w użyciu,nie sprawdziły mi się huggiesy i libero pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś