loretta_pl 07.05.09, 15:13 Mamusie, może znacie jakąś ciekawą serię ksiażek edukacyjnych dla trzylatka, coś typu "Franklin" albo "Kamyczyk"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: seria książeczek dla 3latka 07.05.09, 16:40 Seria o Piotrusiu: www.badet.pl/go/_info/?id=39992&idc=1_3_4 www.badet.pl/go/_info/?id=39991&idc=1_3_4 Myślę, że seria o Julku i Julce także bardzo się spodoba - jest hitem wśród dzieci na całym Świecie www.badet.pl/go/_info/?id=27616&idc=1_3_4 A tu jeszcze inne, fajne książki dla przedszkolaków www.badet.pl/go/_category/?idc=1_3_4 Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: seria książeczek dla 3latka 07.05.09, 17:13 Jeśli ma być podobieństwo do Franklina to może seria o Domisiach: czasdzieci.pl/ro_recenzje/id,560bcc.html Może np. Opowiadania dla przedszkolaków, Opowiadania z piaskownicy lub seria o Panu kuleczce - ale to zależy czy dziecko ma równo 3 lata. My zaczeliśmy czytać te pozycje jak córka miała ok 3,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: seria książeczek dla 3latka 07.05.09, 21:52 Ciekawa seria ksiazek "Tupcio Chrupcio", wszystkie "Piotrusie" (polecane wyzej), na Julki wg mnie za wczesnie, ale moze "Pan Kuleczka" bylby na czasie...? Poza tym seria "Madra mysz". Osobiscie Kamyczka nie cierpie, styl "Kali isc, Kali krasc". Oczywiscie Renata Piatkowska "Opowiadania z piaskownicy" lub "Opowiadania Przedszkolaka". Polecam tez piekne bajki Wydawnictwa Jednosc "Poczytaj mi, mamo" ksiegarnia.jednosc.com.pl/product_info.php?products_id=362 i seria "Basia". Oj duzo by mozna wymieniac jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
loretta_pl Re: seria książeczek dla 3latka 08.05.09, 10:16 dziękuję za odpowiedzi, super te książeczki, na pewno coś wybiorę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś