bicicletta 21.08.09, 10:45 Planuję kupno zmywarki. Na co mam zwrócić uwagę? Jakie funkcje są przydatne? Proszę o opinie mam już korzystających ze zmywarek o poradę. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tzka Re: jaka zmywarka? 21.08.09, 10:56 Tak naprawde, pomimo posiadania roznych funkcji, zmywamy tylko w programie Auto. Chyba nie zdarzylo sie nam zmywac, uzywajac jakiegos innego, gdzie wybiera sie temp. zmywania. Ale tez nie mamy do zmywania tlustych blach po miesach itp. b. zabrudzonych naczyn. Nie myjemy tez kieliszkow ani zadnych cennych szklanek czy flizanek. Przydaje sie specjalny uchwyt do ukladania nozy. I osobiscie wole zmywarki, w ktorych nie trzeba ukladac sztuccow w specjalnej szufladzie z rowkami na kazdy sztuciec. Moja kolezanka ma taka zmywarke, ale to jest jakis stary model, wiec moze dlatego tak jest skonstruowana. Wole kosz na sztucce. Najwazniejsza jest, jak w przypadku innych urzadzen AGD, klasa. Im wyzsza (A), tym lepiej. Zadaj podobne pyt. na forum Muratora czy jakims domowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: jaka zmywarka? 21.08.09, 11:02 wrzuć 'zmywarka' w wyszukiwarkę. Temat pojawia się conajmniej raz na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa19731 Re: jaka zmywarka? 21.08.09, 19:49 a może ktoś użytkuje taki model? Stoję przed dylematem i prosiłabym o opinię.aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=719301113 Odpowiedz Link Zgłoś
noo_noo Re: jaka zmywarka? 21.08.09, 20:11 My od pół roku mamy zmywarke elektroluxa pod zabudowe. Najcichszą jaka była dostepna, ponieważ kuchnie mamy laczoną z salonem i widzę sporą różnice w stosunku do poprzedniej zmywarki (aristona). Zmywarka jest rzeczywiscie cicha (najglosniejszy dzwiek w niej, jest wtedy, gdy otwiera sie przegrodka z pastylka ), dla mnie fajna sprawa jest podswietlenie wewnatrz, podczas otwierania drzwi, wieczorem nie musze zapalac swiatla w kuchni zeby schowac jakas szklanke. Korzystam takze z roznych programow mycia, chociaż nie ze wszystkich - energooszczedny puszczam gdy mam tansza taryfe, ale trwa az 150 min., intensywny ok.120 min. gdy naczynia sa mocno zabrudzony i normalny. Po każdym programie naczynia sa czyste bez smug i zaciekow Na minus - dosyc czesto plastikowe elementy do umieszczania poszczegolnych naczyn skladaja sie. Odpowiedz Link Zgłoś