Dodaj do ulubionych

wynajem mieszkania pilne

27.10.10, 19:03
Jak to wygląda od strony prawa? czy jako wynajmujący mieszkanie(pod działalność) mam prawo do kluczyka do skrzynki na listy i śmietnika? jest to regulowane jakimiś paragrafami?
pilnie potrzebuje odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 09:49
      Ty wynajmujesz komuś, czy ktoś Tobie?

Głównie to zależy od ustaleń umowy...
    • burza4 Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 12:21
      Jak się komuś wynajmuje mieszkanie - to razem z mediami, czyli w sposób umożliwiający normalne funkcjonowanie. Dostęp do śmietnika i skrzynki pocztowej to standard. Trudno żeby wynajmujący dzwonili do właściciela z każdym wiadrem.
      • nchyb Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 17:53
        o ile umowa nie stanowi inaczej, można zastrzec niekorzystanie ze skrzyni, ze śmietnikiem już gorzej. Oglnie utrudnia to życie wynajmującemu, ale nie jest niemożlwe i nie przekreśla umowy...
    • beataonly Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 17:17
      Ja wynajmuję od kogoś. I kluczy nie moge sie doprosić. Ogólnie właścicielka przegina nie tylko w tej kwestii(np. wchodzi do mieszkania bez zapowiedzi, jak nas nie ma) - i bede wypowiadała umowe tylko chce mieć dobre uzasadnienie, najlepiej żebym nie musiała zachowywać okresu wypowiedzenia tylko zrobić to w trybie natychmiastowym. Są na to paragrafy?
      • nchyb Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 17:57
        > Ja wynajmuję od kogoś. I kluczy nie moge sie doprosić. Ogólnie właścicielka prz
        > egina nie tylko w tej kwestii(np. wchodzi do mieszkania bez zapowiedzi, jak nas
        > nie ma)

takie zachowanie właścicielki nie podobałoby mi się, na Twoim miejscu szukałabym nowego mieszkania, co do możliwości wypowiedzenia natychmiast, wiele zależy od umowy, jak jest sformułowana...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka