beataonly 27.10.10, 19:03 Jak to wygląda od strony prawa? czy jako wynajmujący mieszkanie(pod działalność) mam prawo do kluczyka do skrzynki na listy i śmietnika? jest to regulowane jakimiś paragrafami? pilnie potrzebuje odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 09:49 Ty wynajmujesz komuś, czy ktoś Tobie? Głównie to zależy od ustaleń umowy... Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 12:21 Jak się komuś wynajmuje mieszkanie - to razem z mediami, czyli w sposób umożliwiający normalne funkcjonowanie. Dostęp do śmietnika i skrzynki pocztowej to standard. Trudno żeby wynajmujący dzwonili do właściciela z każdym wiadrem. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 17:53 o ile umowa nie stanowi inaczej, można zastrzec niekorzystanie ze skrzyni, ze śmietnikiem już gorzej. Oglnie utrudnia to życie wynajmującemu, ale nie jest niemożlwe i nie przekreśla umowy... Odpowiedz Link Zgłoś
beataonly Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 17:17 Ja wynajmuję od kogoś. I kluczy nie moge sie doprosić. Ogólnie właścicielka przegina nie tylko w tej kwestii(np. wchodzi do mieszkania bez zapowiedzi, jak nas nie ma) - i bede wypowiadała umowe tylko chce mieć dobre uzasadnienie, najlepiej żebym nie musiała zachowywać okresu wypowiedzenia tylko zrobić to w trybie natychmiastowym. Są na to paragrafy? Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: wynajem mieszkania pilne 28.10.10, 17:57 > Ja wynajmuję od kogoś. I kluczy nie moge sie doprosić. Ogólnie właścicielka prz > egina nie tylko w tej kwestii(np. wchodzi do mieszkania bez zapowiedzi, jak nas > nie ma) takie zachowanie właścicielki nie podobałoby mi się, na Twoim miejscu szukałabym nowego mieszkania, co do możliwości wypowiedzenia natychmiast, wiele zależy od umowy, jak jest sformułowana... Odpowiedz Link Zgłoś