ma_dre 29.06.11, 23:21 nie wyrzucajcie mnie stad! ematki wiedza najlepiej to i tu pytam. Chce zalozyc konto obslugiwane przez internet, jaki bank byscie mi polecily??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuika Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 07:42 Osobiście przeszła przez kilka - pocztowy, nic specjalnego, polbank ma obsługę koszmarną, nie polecam. Dobrą obsługę ma ing, jak płacisz kartą więcej niż 100zł miesięcznie, masz kartę za darmo do darmowego konta, mbank też jest niezły, teraz będą wprowadzać opłaty za karty, ale dokładnie nie wiem, w jakich kwotach. Mamy jeszcze meritum, dopiero testuję, wygląda też nieźle, też za darmo. Nie polecam pko, gdzie jak się spełni ileś tam warunków, to łaskawie dają Ci konto za darmo - lepiej mieć od razu takie, które po prostu nie kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 08:12 w ebankach mam jedynie lokaty (Idea). U mnie jest konieczność stania przy okienku dlatego wykluczam taką formę Rorów, ale zapoznaj się właśnie z Ideą- konto darmowe bez limitu kwoty wpływającej, bankomaty za darmo- ogólnie wszytko za free, ale totalnie wirtualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 08:35 Mbank. Wprowadzaja od sierpnia oplaty za karte debetowa 2 zl, ale wystarczy zrealizowac transakcje(po prostu zaplacic karta , co i tak przeciez sie robi) i jest juz za free.Przelewy darmowe. Majac konto w tym banku ma sie multum mozliwosci- zakladasz sobie dodatkowe oprocentowane konta,lokaty, inwestujesz , itd. Calosc przejrzysta, latwa do ogarniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
harrison_bergeron Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 08:47 mbank tak, ale nie jako konto oszczędnościowe. Jako ror jest ok. Do teraz właściwie nie płaci się nic za prowadzenie/karty/przelewy. Od sierpnia trzeba będzie wydawać kartą 100 pln miesięcznie żeby nie płacić za nią 2 pln. Do oszczędności inne banki. Coś w stylu getinonline/openonline - tam są spore % na oszczędnościowych i lokatach, a też darmowe. System trochę bardziej cukierkowy i mniej wygodny. mbank ma za to przewagę dostępu do funduszy inwestycyjnych i akcji, ale trzeba się w to umieć bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 10:51 Niby tak ale moim dzieciom juz będą po 2zl skubać z konta. Starszy robi wyłącznie przelewy, młodszy nie wydaje 100zl miesięcznie, o placeniu kartą nie mówiąc. Tak więc tak fajnie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
harrison_bergeron Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 11:21 Skoro nie korzystają z kart to niech je zastrzegą i tyle, nie ma karty nie ma opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 13:19 Raz na jakiś czas korzystają, choćby w sklepie. Ale nie 100zl miesięcznie. Po prostu podziękuję i zmienię bank. Wydawało mi się, że to powinno być frontem do klienta, młodego, żeby go już na tym etapie do banku przywiązać. Ale skoro nie to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
harrison_bergeron Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 13:28 A zaraz, jak bardzo młodzi? Bo na stronce jest takie coś: "Z opłaty zwolnieni są Klienci do 18. roku życia posiadający izzyKONTO." Nie wiem czy oprócz wszelkich '*online' ze stajni Czarneckiego są inne banki które bezwarunkowo dają konto i kartę 'za zero'. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 10:09 no, widze ze pzewaza mBank... przestudiuje oferte. ale powiedzcie mi, bo co kraj to obyczaj a ja daaaawno w Polsce pieniedzmi nie operowalam : czy w Polsce placi sie czekiem przy zakupie, albo za uslugi? Macie ksiazeczki czekowe? Poslugujecie sie nimi? Czy tez wyciagacie gotowke z konta i placicie gotowka? Oczywiscie to w przypadku kiedy nie mozna karta. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 10:19 Czeki to już prehistoria! Ja w 90% przypadków płace kartą, a jak się nie da (łównie jakies bazarki) to gotówką wyjętą z bankomatu. Mam konto w mBanku i Getinonline. Obydwa ok choć mBank ma lepszą stronę, a Getin lepiej oprocentowane lokaty. Na dziś bank stacjonarny nie jest mi zupełnie do niczego potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 10:29 Nie prehistoria, czeki sa bardzo wygodne. Tu gdzie mieszkam nie placisz nikomu w gotowce, no chyba ze na czarno, male kwoty. Szkoda ze w Polsce, z tego co piszesz, nie przyjely sie. Wytlumacz mi taka rzecz : placisz rzemieslnikowi za usluge 20 tys zl, legalnie wykonana, na ktora masz fakture. On nie ma czytnika karty. Przynosisz mu 20 tysiakow w gotowce? Robisz przelew? A jak kupujesz samochod to przynosisz kase w walizce? To sa powazne pytania. Nie wiem jak to wyglada teraz w kraju. Wyjechalam 17 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 10:31 Oczywiście że duże kwoty płacę przelewem. Żadnych walizek i ...czeków. Ale może jestem odosobniona i inni używają, nie wiem? Ja od wielu lat nie i nie mam takiej potrzeby.Jak pisałam-gotówki używam bardzo sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 10:39 No widzisz, co kraj to obyczaj... tu nikt nie bawi sie w przelewy... daje sie czek w lapke i radz sobie czlowieku. Czyli ten moj rzemieslnik musi mi dac swoj nr konta i ja mu robie rzelew. Oczywiscie mam potwierdzenie wplaty? a wogole to dziekuje wszystkim za cenne wskazowki Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: e-bank... ktory? 30.06.11, 13:18 Dobre Konto w Millennium. 0 zł za proewadzenie konta 0 zł z wypłaty w bankomatch Millennium i Cash4You 0 zł za debetową kartę do konta pod warunkiem, że 1000 zł - minimalnie miesięcznie wpłynie na konto i będzie 1 operacja kartą z tego zwracają 3% wydatków kartą w suprmarketach, stacjach benzynowych i spożywczakach obsługa konta intelnetowego za 0 zł Znajdziecie lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś