Dodaj do ulubionych

decyzja o zasiłku

• kasja18 Re: decyzja o zasiłku 15.06.04, 15:11
      Jestem ze Szczecina. Nie słyszałam, żeby ktoś tutaj dostał już decyzję albo
      zasiłek. Totalna beznadzieja. Dajcie znać jeśli są wśród Was szczęściary ze
      Szczecina, które już dostały. Pozdrawiam
      • marteczka77 Re: decyzja o zasiłku 15.06.04, 15:42
        Kasja ja tez ze Szczecina ani ja ani nikt z mojego otoczenia nie dostał nic ani
        decyzji ani pieniedzy a najgorsze jaet to ze nie mozna nic sie dowiedziec
        dzwonie od wczoraj i albo zajete albo nikt nie odbiera
        • kasja18 Re: decyzja o zasiłku 15.06.04, 16:29
          Ja tak samo. Przez dłuższy czas dzwoniłam i nic z tego. Paniusie z pewnością
          specjalnie nie odbierają.
          Wiesz może w jaki sposób mają być przekazywane pieniądze? Nie podałam numeru
          konta i nie wiem czy przez listonosza czy na poczcie.
    • beatka74 Re: decyzja o zasiłku 15.06.04, 16:15
      HEJ
      W Swinoujsciu jzu placa, ja odebralam dzisiaj, a lista juz byla w piatek.
      teraz tylko trzeba decyzje odebrac,a le nie chce mi sie stac w takich
      gigantycznych kolejkach z brzuszkiem, poczekam do konca miesiaca na pewno sie
      rozluznismile
      pozdrowka
      • gonta Re: decyzja o zasiłku 15.06.04, 17:18
        Nie wiem, jak to dokladnie wyglada. Niby pisali, ze nalezy udac sie na Poczte, jednakze, o ile widzialam
        dzis wzory decyzji na internecie, nie uwzgledniono tam podania miejsca odbioru zasilkow. Bo i kasy sa
        w tych calych wspanialych instytucjach, jak i na Poczcie, a Poczt jest zdecydowanie wiele. Sama zreszta
        czekam i na jedno i na drugie. I sama bylabym ciekawa dowiedziec sie co, gdzie i jak.

Pozdrawiam. =)
        • anies75 Re: decyzja o zasiłku 16.06.04, 06:41
          sa druczki, jak wypełnisz to na konto
          i ponoc urzad nie moze odmowic wysyłania na konto
          ale to urzad - a jak wiadomo oni nie zawsze robia dla dobra swoich petentow -
          lubia utrudniać
    • kdb.se jestem wsciekla ....(((( 15.06.04, 17:41
      Jak rozmwialam z Pania z MOPS , powiedziala ze 15 na pewno beda pieniazki ...
      ani nie dostalam decyzji , ani nie mam przelewu na konto anie nie odwiedzil
      mnie dzis listonisz ..... jestem wsciekla

Jutro dzwonie do Mopsu i naprwde bede sie chyba klocic !!!!!!

sad(((((((((((((((
      • marteczka271 Radom do kdb.se 15.06.04, 17:47
        ja dzwoniłam dziś więc daję ci numer telefonu 3608225.mi powiedziała że jutro
        powinnam dostac decyzje ale o kasie nic nie mówiła ;-((( Też jestm zła bo na
        pieniądzach nie śpie....
        • asia.mama.marcelego szczecin 15.06.04, 22:45
          ja też jestem ze szczecina i rónież nie otrzymałam pieniędzy i decyzjisad((((
          • zuzia_i_werka Re: W-wa:-( 15.06.04, 22:53
            Qrcze ja tez jeszcze nie mamsad Pytałam na poczcie czy już zaczynają ludzie
            odbierać i pani powiedziała,ze tak juz trochę dziś było.Jutro tam zadzwonię bo
            mam już nóż na gardlesad To dziady-tak ludzi upodlaćsad Pozdr!
    • kdb.se ....:( 15.06.04, 23:04
      Marteczka

jutro rano dzwonie smile

napisze wszystko smile

Pozdrawiam
      • marteczka77 Re: ....:( 16.06.04, 11:34
        Szczecin na mojej poczcie wczoraj była lista dzis listonoszka przyniosła awizo
        bo listonosze pieniedzy nie nosza trzeba wziasc dowod i isc na poczte ja czekam
        tylko na corcie i zaraz ide potem napisze za ile miesiecy wypłacili .Kolezanka
        poszła na poczte wczoraj i jej wypłacili.Decyzji jeszcze nie mam
        • madziarek_edziecko Gdańsk - decyzje i kasa do końca czerwca 16.06.04, 13:45
          Własnie dzwoniłam do MOPSU w Gdańsku. Decyzje i pieniążki mają być wydane do
          końca czerwca. Miejmy nadzieje,ze nie trzeba nam bedzie czekac jeszcze dłużej.

Pozdrawiam i zycze Wam i sobie duuuzo cierpliwości.
          Madzia
          • marteczka271 Radom 16.06.04, 14:27
            ja decyzje dostałam wczoraj,że wypłacą mi za 2 m-ce,ale pieniądze dostane do
            końca miesiąca.
            • marteczka77 Szczecin 16.06.04, 16:46
              Bylam na poczcie i odebrałam pieniadze za dwa miesiace .Decyzji jeszcze nie mam
              • kasja18 Re: Szczecin 16.06.04, 17:07
                Ja niestety jeszcze ani tego ani tego. Na której poczcie odbierałaś pieniądze?
                • gonta Re: Szczecin 16.06.04, 19:16
                  U nas z tymi listami jest na Poczcie spore zamieszanie, z racji tego, iz jest wiele list i jedna osoba moze
                  byc wpisana na kazda z nich, w zaleznosci ile dodatkow powinna otrzymac, tudziez moze jej nie byc na
                  zadnej, i po 3h stania z dzieckiem na reku odejdzie z kwitkiem. W kazdym razie, odbiera sie na
                  Pocztach glownych. Ja poki co nie widuje ani listonoszki, ani nie mam okazji zobaczyc zadnego
                  papieru, ktory mialby jakis zwiazek z zasilkami rodzinnymi. Frustrujace. Potwornie.

Pozdrawiam.
                  Magda.
                  • zuzia_i_werka Re: dostałam tylko za czerwiec:-( 16.06.04, 21:27
                    Hej! Normalnie krew mnie zalejesad Dostałam 426zł-niby miało być tyle ile
                    dostawałyśmy wcześniej wiec już widzę,że jednak nie ale dlaczego tylko za
                    czerwiec?? A maj co wypadł z kalendarza? Nic to jutro tam pojade-wciąz mam
                    nadzieję,że to jednak jakaś pomyłka i niedopatrzeniesad
                    • iberka do zuzia_i_werka 16.06.04, 22:00
                      a ile chcialas dostac?zasilek rodzinny zamaj i czerwoec to razem86 zl, zasilek
                      zasamotne wych dziecka to 2x 170 no i razem daje 426 wiec sie zgadza
                      iza
    • iberka Kraków po raz 2 16.06.04, 22:04
      dzis dostalam zasilek tylko za majsad(((((((( a kiedy dostane za czerwiec?
      ehhh,szkoda gadac
      iza
    • kdb.se ... :) 16.06.04, 23:06

• marteczka77 Szczecin 17.06.04, 09:00
        Odebrałam na poczcie na strzałowskiej
        • virtual_moth szlag mnie trafia 17.06.04, 09:17
          Byłam wczoraj z dzieckiem w MOPSie. Kolejki, jakieś dziwne listy, nikt nic nie
          wiem. Na chama weszłam do jakiegoś pokoju i zarządałam informacji. Pani w
          okienku stwierdziła, że informacja jest czynna tylko do 13.00 (była 16), a moje
          dalsze pytania po prostu ZIGNOROWAŁA.

Teraz właśnie się wybieram tam po raz kolejny i nastawioam się na czekanie w
          kolejce, bo informacja jest w tym samym pokoju, gdzie przyjmują wnioskisad((((

To jest uwłaczające ludzkiej godności!!!
          • zuzia_i_werka Re: szlag mnie trafia 17.06.04, 11:50
            Hej! dziś dzwonilam i dowiedziałam się,że te dziewczyny które dostawały
            wcześniej 505,80 będa miały zasiłek w tej wysokości utrzymanysmile Rzeczywiscie
            pani stwierdziła,że się pomyliły i że 24.06 będą wypłacać ale już u nich w
            kasie wszystko co się jeszcze zaległego nalezy.Mam na myśli Mops na
            Iwickiej,Pozdr!
          • virtual_moth Re: szlag mnie trafia 17.06.04, 12:19
            No więc byłam, wystałam swoje i odeszłam z kwitkiem. Pani powiedziała, że mojej
            decyzji jeszcze nie ma i że nie wiadomo kiedy będzie. Mam czekać na list
            polecony, ewentualnie codziennie przychodzić, stawać w kolejce i pytać czy
            decyzja już jestsmile

Najbardziej rozśmieszyło mnie to, że ta cholerna decyzja ważna jest tylko 3
            miesiącesmile)) Czy to oznacza, że niedługo znowu będę musiała stać w kolejce z
            kolejnym wnioskiem, po uprzedniej bieganinie z załatwianiem tych wszystkich
            papierów???
            • zuza666 Re: szlag mnie trafia 18.06.04, 10:45
              Ja dostałam decyzję na której napisali że świadczenie przysługuje mi do końca
              sierpnia 2005r.- jestem na urlopie wychowawczym.
    • magdulw Re: decyzja o zasiłku 17.06.04, 14:56
      Witam! Czy ktoś we Wrocławiu dostał już zasiłek???
      Pozdrawiam Magda
      • iwona-mama-majki Re: decyzja o zasiłku 17.06.04, 15:52
        Ale się dziś wkurzyłam. Wyobraźcie sobie,że poszłam dziś dowiedzieć się co z
        pieniędzmi a jakaś baba powiedziała mi, że mój wniosek zaginął. Niestety nie
        wie co się z nim stało. Na moje pytanie co dalej mam w związku z tym robić
        usłyszałam: proszę czekać jak się wniosek znajdzie to panią powiadomimy. To
        jakaś paranoja. Miałam ochotę zrobić tam awanturę , ale pomyślałam że należę do
        ludzi kulturalnych i dam im dwa dni na rozwiązanie problemu. Jestem ciekawa co
        zrobią albo raczej czy cokolwiek zrobia w mojej sprawie. Tak myslę, że nawet
        jak napiszę jakąś skargę na kobietę która mój wniosek przyjmowała to i tak nic
        nie da a ciekawę czy jeszcze nie pogorszy.No i co ja mam daej robić?
        Już mi ręce opadają.
    • alicja513 Re: decyzja o zasiłku - Zabrze 17.06.04, 15:56
      Ja składałam wniosek 18 maja.Dowiadywałam się tydzień temu, mój wniosek był
      oddany do decyzji, pytałam dziś (czyli tydzień póżniej) mój wniosek jest nadal
      w decyzji. Czy to możliwe, czy mnie bajerują? Jak tak długo rozpatrują, to
      chyba nie zdążą do końca roku.Już niedługo kończy się czerwiec, a tu ani
      decyzji, ani kasy...!!!
      • alicja513 Re: decyzja o zasiłku - Zabrze 17.06.04, 16:11
        Acha, u nas też niektórym poginęły teczki z dokumentami...Traktują ludzi jak
        psy. Niechętnie udzielają informacji, nie odbierają telefonów lub rozłączają
        rozmowy. To wszystko jest poniżające. W końcu to są pieniądze, które nam się
        należą i łaski nie robią. Wszystko przeciągaja w czasie, chyba żeby naraz nie
        wypłacić ludziom takiej kasy, a może po drodze jakoś część zrezygnuje...
        Zastanawiam się czy niemożnaby złożyć skargi na to co się dzieje w naszym
        kraju "europejskim", unijnum, do jakiegoś Parlamentu Europejskiego, czy
        Rzecznika Praw Człowieka, ale nie na poziomie naszego kraju, bo to na nic,
        tylko niech się Europa dowie, jaka polityka jest prowadzona w naszym kraju! W
        biedzie i ubustwie do Unii???? Mamy "świetnych" polityków, dobrze, że oni
        opływają w dostatki, więc jak mogą zrozumieć nas... Cisną mi się najgorsze
        słowa na usta...
        • gonta Re: decyzja o zasiłku - Zabrze 17.06.04, 17:52
          Ja tez czekam. Coraz mniej cierpliwie zreszta. U nas na poczcie dzieja sie cuda. Listy nie sa nawet
          alfabetyczne, kobiety bija sie miedzy soba, dramat. No dramat w trzech aktach. A dodzwonic sie,
          faktycznie, nie idzie.
          • alicja513 Do Gonty - Zabrze 17.06.04, 19:46
            Kiedy składałaś wniosek?
            • gonta Re: Do Gonty - Zabrze 18.06.04, 13:13
              Wniosek skladalam dokladnie miesiac temu. I decyzji, niestety, nie mam nadal. Poczekam dzis jeszcze, i
              w poniedzialek ide na poczte stac w tych poronionych kolejkach. Gdyby tylko czlowiek mogl miec
              pewnosc, ze jest na liscie. =) To smiechu warte juz jest wszystko. Swoja droga, pani w MOPSie nie
              musiala klamac, bo mozliwe, iz faktycznie wyslali pieniadze do roznych osob, choc nie znaczy to wcale,
              ze do wszystkich oczekujacych.

Pozdrawiam.
              Magda.
          • alicja513 Do Gonty - Re: decyzja o zasiłku - Zabrze 18.06.04, 01:04
            Jeszcze jedno, może Cię zainteresuje, bo dziś w MOPS-ie mówili, że wczoraj
            wysłali pieniądze za maj, a dziś za czerwiec, więc jeśli masz już decyzję, to
            może dostaniesz.Nie wiem tylko, czy im wierzyć, czy może tylko tak uspokajają
            ludzi, żeby ich żywcem nie zjedli.
    • kdb.se RADOM ....... 17.06.04, 19:57
      hej
      tak jak pislam po godzinie dodzwonilam sie do Mops i po wielu przelanczaniach
      wreszcie odebrala kobieta , ktora na wstepie poinformowala mnie , ze takich jak
      ja dzwoniacych jest okolo 15 000 tys. i ze ona nie ma czasu na rozmowe ..
      !!!!

ale nie dalam sie zbyc i z wielka laska i bardzo niemilo udzielila mi
      informacji , moja decyzja zostala wyslana wraz z pieniedzmi ale nie na konto
      tylko na poczte , z ktora maja podpisana umowe o 48 godzinach w dostarczaniu
      zasilkow .

Wiec czekam z tego co wyliczyla mi ta pani - w piatek powinnam dostac .

SZOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      • marteczka271 Re: RADOM ....... 17.06.04, 22:28
        ja właśnie jestem w szoku,bo przesłali mi pieniądze na konto wink ...mimo że
        Pani mi wcześniej mówiła,iz tylko na druczkach banku będą honorować...każdy
        mówi co innego,ale dostałam rodzinne z dwa m-ce,a odnosnie żadnego dodatku nic
        nie napisali ;-(( muszę chyba sie jednak tam wybrać...
    • annamarcinkian Re: decyzja o zasiłku 18.06.04, 12:45
      witam smile
      wniosek zlozylam 7 maja, decyzji nie mam do dnia dzisiejszego
      pieniazki wlasnie dzisiaj wplynely mi na konto !! uff
      za dwa miesiace
      na jeden miesiac zasilku wychowawczego i rodzinnego wychodzi mi ok 649 zl
      (nadmieniam ze jestem mama trojaczkow smile) Uwazam ze to troche skandal, biorac
      pod uwage fakt ze nie pozwala nam sie pracowac !!)
      zlozylam rowniez wniosek o wyplate jednorazowego zasilku za urodzenie dzieci,
      nie docieraja do mnie informacje ze wyplata jest tylko dla dzieci urodzonych po
      1 maja 2004. W ustawie stoi jak byk, ze starac sie mozna ... do ukonczenia
      przez dzieci 1 roku zycia ... w dniu skladania wniosku moje dzieci mialy 11
      miesiecy
      jak przyjdzie decyzja odmowna bede sie odwolywac
      a moze wy inaczej interpretujecie ustawe ??

pozdrawiam
      i zycze cierpliwosci (u mnie powoli sie konczy sad)
      Ania
      z Mają, Zuzią i Tomkiem (11.06.2003)
      • iwona-mama-majki Re: decyzja o zasiłku 18.06.04, 14:09
        Co do tych zasiłków za urodzenie to przysługują one tylko dla dzieci urodzonych
        po 1 maja. Ale starać się można przez rok od ich urodzenia, czyli do 1 maja
        2005. Tak mnie poinformowano w urzędzie.
        Doszłam do wniosku, że trzeba upominać sie o swoje prawa strasznie głośno. Jak
        wczoraj zrobiłam małą awanture o zagubienie moich dokumentów, to dziś rano (8
        godz) zadzwoniła do mnie kobitka z Mops i powiedziała, że znalazło się wszystko
        co potrzeba. Po prostu wsadziła mój wniosek do teczki kogoś innego. I pomysleć
        co by było gdybym się tam wczoraj nie wybrała. Pewnie czekałabym na pieniądze
        nie wiadomo ile jeszcze a tak obiecano mi, że we wtorek bedę je miała na
        koncie. No cóż pożyjemy zobaczymy.
        • tygrynio Re: decyzja o zasiłku 18.06.04, 15:23
          Hej
          Wniosek złozyłam 24 maja ponieważ czeakałam ponad dwa tygodnie na zaświadczenie
          ze skarbowegosad złożyłam w MOPSie na Prochowej w Warszawie. Do tej pory nic
          ani decyzji ani kasy, zadzwoniłam więc wczoraj na specjalny numer telefonu
          4978707 i co?? abonent czasowo niedostępny!!!! wrrrr.... Zadzwoniłam dzisiaj na
          ten sam numer i co??? to samo abonent.... niewiele myśląc zadzwoniłam do
          dyrektora MOPSu powiedziałam na wstepie iż numer podany w informacjach jest
          czasowo niedostepny, pani była bardzo zdziwiona .. ale jak to??? nikt nie
          odbiera??? hehehehe....więc miła pani poprosiła druga panią aby ze mną
          rozmawiała. Druga pani powiedziała nawet, że pamięta mój wnioseksmile co wydaje
          mi się juz z lekka podejżanym bo wątpe aby była tylko jedna osoba o tak
          popularnym nazwisku jak ja w gminie ale nic to... najważniejsze jest to iż
          uzysakłam informację pieniądze i decyzja dotra do pani w przyszłym
          tygodniu....poczekamy zobaczymy ehhhh
          będę informowac
          pozdr!
      • anies75 Re: decyzja o zasiłku 21.06.04, 15:38
        niestety tylko dzieci urodzone po 30,04
        dlatego ze ustawa nie działa wstecz
        moje tez ma 11 mcy sad(
    • czamon Re: decyzja o zasiłku 18.06.04, 16:17
      dzisiaj byłam w urzędzie, bo okazało się, że jakaś pani zgubiła jedno moje
      zaświadczenie i musiałam je donieść. Pani powiedziała, że pieniażki za dwa
      miesiace i decyzję dostanę na 100% do końca przyszłego tygodnia. Zobaczymy....
      • tygrynio Re: decyzja o zasiłku 21.06.04, 18:42
        Hej
        Dostałam kaskęsmile. Chyba Pani mówiła prawdęsmile
        Pozdrawiam
      • wawrz Kraków-odezwali się chociaż to!!! 24.06.04, 22:53
        Dzisiaj odezwała się pani z urzedu i powiedziała mi ze mam donies zaswiadczenie
        z pracy ze dostaje rodzinne bo nie było napisane jak doniose to w przysłym
        tygodniu maja byc pieniądze.Mnie sie wydaje ze to idzie datami kto wcześniej
        złozył podanie ten w czesniej ma pieniadze.Ja złozyłam 24 kwietnia.
    • monika340 Re: decyzja o zasiłku 18.06.04, 21:25
      Witam jestem z Białegostoku dokumenty złozyłam 5.05 18.05 dostałam tel z gminy
      że musze przyjść cos uzupełnić i ok 24-26 maja dostałam decyzję a na poczatku
      czerwca kasę za maj i po 4 dniach za czerwiec jestem happy!
      • anies75 Re: decyzja o zasiłku 18.06.04, 21:45
        no w Białymstoku to chyba najszybciej wszystko poszło
        smile)
        • gonta Re: decyzja o zasiłku 19.06.04, 12:38
          Ja tam w poniedzialek wybieram sie na poczte postac rekreacyjnie w kolejce, moze bede meic szczescie
          i znajda mnie na liscie, bo decyzji, jak nie bylo, tak nadal nie ma.

Pozdrawiam. =)
    • kdb.se Radom i po wszytstkim :))))) 19.06.04, 13:54
      Hej tutaj Radom smile

listonosz przyszedl w piatek i przyniosl decyzje , oraz zasilki za dwa miesiace

Pozdarwiam Was sedrdecznie
    • gonta Re: decyzja o zasiłku 20.06.04, 19:47
      Wlasnie przed chwila byla u mnie pani z poczty powiedziec mi, iz do wczoraj mialam odebrac
      pieniadze, cale 426zl. To nic, ze nie dostalam decyzji, pieniadze czekaly, i wcale nie tam, gdzie mnie
      informowano (Poczta glowna) ale na poczcie osiedlowej. Teraz przykro im, ale odsylaja listy i musze
      udac sie do glownego osrodka, dowiedziec sie, czy w ogole dostane te pieniadze, bo najpewniej
      przepadly. Jestem najzwyczajniej - wsciekla.
      • gonta Re: decyzja o zasiłku 21.06.04, 21:27
        No i mam juz pieniazki.

Pozdrawiam. =)
        • madziarek_edziecko Pieniądze TAK, decyzja Nie 24.06.04, 11:01
          Witam.
          Pieniążki przyszły w poniedziałek na konto. big_grin Baardzo sie ucieszyłam. Dostałam
          za 2 miesiące.
          Decyzji jeszcze nie mam.
          Pozdrawiam
          Madzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka