anka79-on-line 08.08.11, 11:06 Witam,mam pytanie: na ile przed końcem części urlopu wychowawczego mam\powinnam powiadomić pracodawcę że chcę przedłużyć tenże urlop? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alutek_0 Re: urlop wychowawczy 08.08.11, 14:03 Też chciałam o to pytać.. A gdzie znajdę zapis o tym? Przewertowałam kodeks ale nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: urlop wychowawczy 08.08.11, 16:56 nieważne czy udzielenie po raz pierwszy, czy kolejnej części z przerwą, czy bez przerwy ("przedłużenie"), ma zastosowanie ten sam przepis Rozporządzenie Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej w sprawie szczegółowych warunków udzielania urlopu wychowawczego z dnia 16 grudnia 2003 r. § 1. Wniosek o udzielenie urlopu wychowawczego składa się pracodawcy w formie pisemnej na dwa tygodnie przed rozpoczęciem okresu, w którym zamierza się korzystać z tego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieksm Re: urlop wychowawczy 22.11.18, 23:15 Wniosek o urlop wychowawczy należy złożyć nie później niż 21 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu. Dotyczy to każdej części tego urlopu. Więcej nt. wnioskowania o urlop wychowawczy w tym linku Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieksm Re: urlop wychowawczy 22.11.18, 23:17 Dodam jeszcze, że w tym linku znajdują się wzory wniosków urlopowych w tym wzór wniosku o urlop wychowawczy Odpowiedz Link Zgłoś