Dodaj do ulubionych

PZU likwidacja szkody

11.02.12, 23:45
Zastanawiam się nad reklamacja likwidacji szkody.. Zastanawiam się czy warto, czy może komuś się udało coś wskórać w tym temacie.. ?? Tym bardziej, że chodzi o ubezpieczenie p-lne..Na zawrotną sumę 12000 tys. wink
PZU zdrzaźniło mnie w momencie już braku przysłania PINU do sprawy..cobym mogła kontrolować sprawę na bieżącą.. No ale ok mail mógł być nie taki, nie dotrzeć.. Jeden, drugi..
Następnie Pani na infolinii nie poinformowane co i jak.. Odsyłają mnie do polisy, że niby na stronie www odnaleźć to mogę, po dokładnym wpisaniu nr polisy ni jak nie mogę..Ok może moja nieudolność..
Następnie proponują mi pewną, na którą ja się nie zgadzam, po czym po 3 dniach przelewają sumę o 60 PLN wyższą od początkowo zaproponowanej sumy.. No i pomijam fakt komisji, która ma być, ale której w efekcie nie ma.. (??)
I co odwoływać się, opłaca się, którejże się udało?? Czy walka z wiatrkami??
Obserwuj wątek
    • ja1ja1 Re: PZU likwidacja szkody 12.02.12, 07:54
      odwołuj się!
      nie wiem czego dotyczy sprawa, ja sie odwoływałam i dostałam 10 razy więcej niż poczatkowo a w drugiej sprawie 3 razy więcej po komisji.
      • agniesia1973 Re: PZU likwidacja szkody 12.02.12, 08:08
        Znajomy, dostał odszkodowanie najpierw z ZUS-u (wypadek w pracy) a potem dopiero z PZU. Niestety świadczenie z PZU było o wiele niższe. Poszedł do prawnika, który opierając się o jakieś tabele, ustalił procent uszczerbku na zdrowiu. Napisał oczywiście odwołanie i dostał odszkodowanie prawie w takiej samej jak z ZUSsmile
        Ja zgłaszałam już parę razy w pracy jakieś szkody przez stronę PZU i za każdym razem szło sprawie.
      • super-mikunia Re: PZU likwidacja szkody 12.02.12, 08:20
        poczekam na pismo, jakie przyjdzie w sprawie - odpowiedź i chyba rzeczywiście się odwołam;
        nic nie tracę; muszę tylko wiedzieć za co i ile przyznali jaki procent i co obejmuje jego polisa..czy rzeczywiście nie mogli przyznać mu nic za stłuczenie i uraz paznokcia przy złamaniu.. muszę jeszcze raz zadzwonić na infolinię i dowiedzieć się gdzie szukać tej polisy..
        • thaures Re: PZU likwidacja szkody 12.02.12, 15:40
          PZU próbuje zaoszczędzić różnymi sposobami.. Moja teściowa złamała rękę, dość poważnie. Po zakończeniu leczenia i wielu komisjach usłyszała przez telefon, że przysługuje jej 1400 zł, może się na to nie zgodzić, ale wtedy może się okazać,że dostanie dużo mniej. Teściowa jednak zaryzykowała, a po tygodniu przyszedł list- już bez żadnej komisji- że ma 2900 zł odszkodowania.
          I tylko się zastanawiam ilu ludzi, np starszych- na to się nabiera...
          • super-mikunia Re: PZU likwidacja szkody 12.02.12, 20:17
            tak, tak i ten tekst jeszcze mogę wypłacić pani pieniądzę już dziś wink nabierają się nabierają
            A swoją drogą to teściowej ładnie dołożyli ja się nie zogdziłam i tylko 60 PLN więcej przelali uncertain (już bez pytania się o zgodę..) jak tylko dostanę od nich pismo to odwołam się już też na piśmie wink
    • madame_edith Re: PZU likwidacja szkody 12.02.12, 20:23
      Ja z nimi wygrałam. Likwidowana była szkoda na moim samochodzie z OC sprawcy dzwona właśnie w PZU. Wg ich wyceny naprawa warta 200 PLN. Pojechałam do serwisu suzuki (moje auto to było suzuki) z listy serwisów PZU jak najbardziej. Tam mi panowie wycenili naprawę na 1300 PLN i wydali oficjalną opinię w tej sprawie. Nie miało wyjścia PZU jak opinię uznać i dostałam pełną kwotę na konto.
    • indigo_kid Re: PZU likwidacja szkody 12.02.12, 20:29
      Odwołuj się. To jest sposób firm ubezpieczeniowych na oszczędzanie, zaniżają odszkodowania bo wiedzą, że mało komu będzie się chciało włóczyć z nimi po sądach.
      • maxlife125 Re: PZU likwidacja szkody 15.11.12, 09:13
        Miło się czyta takie zachęty. Gdyby każdy, kto wywalczył w ten sposób dopłatę odszkodowania chciał się podzielić swoim doświadczeniem, za jakiś czas poszkodowani mieliby łatwiej. Kluczowe jest tutaj zdobycie się na odwagę, a nic bardziej nie zachęca do upominania się o swoje jak przykład innych osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka