Dodaj do ulubionych

Świadectwo pracy dla niani??

19.02.12, 15:59
cześć dziewczyny.Słuchajcie mam mały problem.Jestem mamą dwóch wspaniałych dziewczynek smile Młodsza ma 8 miesięcy.Miałam zatrudniona do niej nianie przez Zus.Wszystko zgodnie z prawem.Nie byłam z niej zadowolona i po miesiącu rozstalismy sie.No i właśnie mój problem polega na tym że mam jej wystawić świadectwo pracy a nie wiem jak?Chociaz dowiadywałam się u kilku osób to powiedzieli że to była umowa zlecenie także wystarczy samo świadectwo.Ale nie mam pojecia jak.Wie coś może któraś jak to zrobić?/Proszę o pomoc..
Obserwuj wątek
    • melodija Re: Świadectwo pracy dla niani?? 19.02.12, 19:49
      Jeśli była to tylko umowa zlecenie, to nie musisz wystawiac świadectwa pracy w rozumieniu Kodeksu Pracy, gdyz umowa zlecenia nie jest tak naprawdę formą zatrudnienia. Jeśli niania chce, możesz jej wystawić referencje czy list polecający, ale skoro nie byłaś zadowolona, to pewnie nie zechcesz...
    • mancipi Re: Świadectwo pracy dla niani?? 19.02.12, 20:58
      j.w.-jeżeli to było zlecenie to nie obowiązuje obowiązek wystawienia świadectwa pracy. możesz jej po prostu wystawić zaświadczenie, że taka i taka pracowała u ciebie tyle i tyle. może ona tego potrzebuje do PUP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka