Dodaj do ulubionych

Rozliczenie podatkowe przez internet.

06.03.12, 21:33
Hej. Pit mam już wypelniony, ale chcialabym rozliczyć sie internetowo. Jak mam to zrobić ? Czy e-pitów mam szukać na stronie mojego US. Pomózcie proszę.
Obserwuj wątek
    • maurra Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 06.03.12, 23:13
      proszę bardzo, szybko i prosto:
      e-deklaracje.gov.pl/files/pdf/PIT-37%2817%29_v1-0E.pdf
      Najpierw zainstaluj wtyczkę
      jak wypełnisz, sprawdzisz i dasz wyślij, dla zweryfikowania program poprosi cię o podanie przychodu za 2010
      • to_ja_tola Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 07.03.12, 10:38
        powiedzcie proszę czy jest duża trudność wyliczenia takiego pitu w necie?
        • princessa.of.persia Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 07.03.12, 10:55
          Ja wlasnie wyslalam. Wypelnilam pita w programie do pitow ktory wlasciwie sam mi wszystko wyliczyl a potem za jego posrednictwem wyslalam do urzedu. Szybko poszlo a robilam pita pierwszy raz w zyciu.
          • to_ja_tola princessa.of.persia 07.03.12, 11:36
            wkleisz linka?smile
            proszę?
          • maderta Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 07.03.12, 20:31
            Ja też wypełniałam pita w programie do rozliczeń, potem przepisałam dane do e-deklaracji i wysłałam. Na zwrot kasy czekałam aż 8 dni smile.
        • asiaiwona_1 Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 07.03.12, 10:56
          no właśnie to jest proste jak drut. Też do tej pory myślałam, że to czarna magia. Ale w tych programach internetowych masz jasno wyjaśnione z których rubryk pita masz przepisać dane w konkretną rubrykę i naprawdę nie ma opcji zrobienia tego źle.
    • katigr Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 07.03.12, 16:53
      Po przesłaniu radziłabym za kilka dni zadzwonić i sprawdzić czy mają w waszym urzędzie. Ja miałam taki problem w tamtym roku - niedoszły z powodu awarii na serwerach.
      • maderta Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 07.03.12, 20:33
        A dostałaś UPO po wysłaniu deklaracji??
    • beata7305 Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 07.03.12, 19:22
      W tym roku tak wysyłałam. Do czterech dni miałam pieniądze zwrócone na koncie smile
      • pruszynkaaa Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 07.03.12, 21:35
        My wysłaliśmy w poniedziałek, a we środe już pieniążki na koncie były smile
    • sonia-3 Re: Rozliczenie podatkowe przez internet. 09.03.12, 20:05
      Dzięki serdeczne. Jutro się za to zabiorę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka