Dodaj do ulubionych

1 na zwolnieniu

21.09.12, 17:36
Chodzi oczywiście o to że trzeba leżeć. Problem nie dotyczy mnie tylko mojej kuzynki. Jest w 8 tyg ciąży chodzi prywatnie do lekarza i dostała zwolnienie L4 z 1 (ma leżeć). Przejęła się tym niesamowicie bo studiuje zaocznie. Rozmawiała z tym lekarzem i powiedział jej, że do końca ciąży będzie jej wystawiał z 1 bo inaczej teraz nie można. Ja rodziłam 2 lata temu też byłam na L4 jakiś czas i miałam ,że mogę chodzić.
Nie wie czy ma zmienić lekarza czy tak faktycznie jest?
Obserwuj wątek
    • anna.lucyna Re: 1 na zwolnieniu 21.09.12, 17:49
      A czym się tak strasznie przejęła?
      Skoro ciąża jest zagrożona i dostała zwolnienie, to niech leży. Dziecko chyba ważniejsze niż studia?
      • 86marcia Re: 1 na zwolnieniu 21.09.12, 18:03
        Mimo wszystko chciałabym wiedzieć czy faktycznie teraz lekarze muszą pisać 1.
        • kazolina Re: 1 na zwolnieniu 21.09.12, 19:05
          myślę że to zależy od stanu pacjentki i ciąży, ja jestem na zwolnieniu od 3 miesięcy i cały czas mam 2 na L4
          więc nie wydaje mi się że muszą pisać 1
    • a_lex Re: 1 na zwolnieniu 21.09.12, 23:20
      nie muszą pisać 1, co to za stwierdzenie w ogóle...
      czy kuzynka ma zagrożoną ciążę? czy tylko lekarz jej powiedział, że "inaczej nie można" wystawić zwolnienia? bo skoro tylko tak sobie wystawił zwolnienie, to ja bym zmieniła lekarza... bo teraz dziewczyna tak naprawdę nie wie, czy jej coś zagraża i faktycznie ma leżeć, czy lekarz tak napisał - bo tak...
      • 86marcia Re: 1 na zwolnieniu 22.09.12, 10:02
        Umówiła się jednak na wizytę u innego lekarza bo sama już nie wie o co chodzi.
    • reewa Re: 1 na zwolnieniu 22.09.12, 18:55
      Ja jestem na zwolnieniu od początku ciąży (teraz 29tc) i mam wpisywaną 2,czyli raczej nie ma takiej konieczności( no chyba,że ciąża jest zagrożona).
      Jeśli kuzynka nie jest przekonana co do tego lekarza najlepiej niech go zmieni
      Pozdrawiam
    • princesswhitewolf Re: 1 na zwolnieniu 22.09.12, 23:14
      lozysko przodujace ma czy jak? No ale w 8 tygodniu juz to lekarz zobaczyl? Dziwne ze jej nie powiedzial dlaczego ma lezec...
      • iwona_woz Re: 1 na zwolnieniu 23.09.12, 18:38
        Ja mam zwolnienie od początku ciąży, teraz jestem w 23 tygodniu. Mam niepowściągliwe wymioty, mogę chodzić na zwolnieniu mam 2.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka