anula64 22.04.05, 14:56 MAM PYTANIE MOJA MAMA JEST NA WYPOWIEDZENIU OD 1 KWIETNIA DO KOŃCA MAJA CHCIAŁABY SKORZYSTAC Z ZALEGŁEGO URLOPU CZY PRACODAWCA MA PRAWO ODMÓWIĆ JEJ I WYPŁACIC EKWIWALENT???? PROSZE POMÓZCIE PILNE!!!! ANIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partycja7 Re: URLOP CZY EKWIWALENT?????? 27.04.05, 10:20 Sortuj: drzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne • urlop ????? szachniewicz19 26.04.2005 17:27 + odpowiedz mam pytnie odchodze z pracy ostatniego maja chciałabym wykorzystać zaległy urlop za 20004 i bierzący za 2005 czy moze pracodawca mi odmówić?? i wyplaćić ekwiwalent zamiast udzielenia urlopu prosze o odpowiedz ponieważ nie wiem co robić?? • Re: urlop ????? partycja7 27.04.2005 10:03 + odpowiedz zadnych podstaw prawnych nie znam, ale wydaje mi sie że teoretycznie prqacodawca może odmówic i wypłacic ekwiwalent jeśli jesteś kluczowym pracownikiem nie do zastąpienia. ale napisz podanie i zobacz co dalej (masz do wykorzystania cały urlop za 2004 i adekwatnie do przepracowanych dni w 2005 - urlop za 2005 chyba 2 dni za miesiąc to bedzie 10 dni) to moje spostrzezenia ale może wypowiedzą się jeszcze dziewczyny oczytane w przepisach (lub panowie). i bardzo prosze napisz jak sie to rozwiązało - fajnie wiedzieć jak wygląda to w realu. pozdrawiam.p. Odpowiedz Link Zgłoś