jola_iza 24.04.05, 09:23 Kochani córka mojej przyjaciółki w maturalnej klasie została samotną matką powiedzcie mi czy ma szansę na jakąś pomoc materialną od państwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_jagodka Re: uczennica samotną matką 24.04.05, 14:25 Przede wszytskim niech wystapią o alimenty od szanownego tatusia, a nie od razu liczą na państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: uczennica samotną matką 24.04.05, 16:04 chyba nie zrozumiałaś alimenty tez będą ja pytałam raczej o takie rzeczy jak zasiłek porodowy,rodzinny itp Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: uczennica samotną matką 24.04.05, 17:35 Jesli nie pracowała, to w.w zasiłki jej się nie należa.Jest szanasa na jednorazową pomoc z MOPS.Powinna równiez zarejestrować sie u U.P wtedy bedzie sie jej prawdopodobnie nalezał zasiłek rodzinny w wysokości 44 zl miesięcznie. Powinien jej sie również nalezeć dodatek do zsiłku rodzinnego z tytułu samotnego wychowywania dziecka w wysokosci 170 zl miesięcznie.Tak czy inaczej panna powinna udać sie do MOPS. M. Odpowiedz Link Zgłoś