Dodaj do ulubionych

Kto płaci za...

13.01.06, 09:40
Kobitki, napiszcie jeśli wiecie, kto płaci za urodzenie dziecka(nie chodzi o becikowe)ZUS czy zakład pracy. Kiedy to następuje , tzn. w jakim czasie po narodzinach, chodzi o pieniądze z ubezpieczenia, czy trzeba załatwiać jakieś formalności, czy to się dzieje automatycznie itp. Za wszelkie inf. będę wdzięczna. Pozdrawiam wszystkie mamy.
Obserwuj wątek
    • edytkaq Re: Kto płaci za... 13.01.06, 09:42
      jak urodzisz z aktem urodzenia idziesz do ubezpieczyciela i zgłaszasz
      fakt.Wypłacają od ręki.
      • ola31121982 Re: Kto płaci za... 13.01.06, 10:49
        u mnie bylo tak ... bylo to ubezpieczenie grupowe z pracy w pzu (30zł na
        miesiąc płacilismy)
        pierwsza skladke oplacilam w lutym (w maju rodzilam),nawet nie myslalam ,że mi
        cos wyplaca, w grudniu spotkalam kolezanke ktora sie troche na tym zna i kazala
        mi isc do pzu po kase. i faktycznie poszlam z dowodem, aktem urodzenia, i tą
        kartką z pzu którą sie wypelniało na początku i za 10 minut moja kieszen byla
        cięzsza o 600zł-fajne uczucie szczegolnie ze sie czlowiek wogole nie spodziewal.
        a TY jak masz juz akt to idż od razu.papa
        • edytkaq Re: Kto płaci za... 14.01.06, 09:57
          ola31121982 napisała:

> u mnie bylo tak ... bylo to ubezpieczenie grupowe z pracy w pzu (30zł na
          > miesiąc płacilismy)
          > pierwsza skladke oplacilam w lutym (w maju rodzilam),nawet nie myslalam ,że
          mi
          > cos wyplaca, w grudniu spotkalam kolezanke ktora sie troche na tym zna i
          kazala
          >
          > mi isc do pzu po kase. i faktycznie poszlam z dowodem, aktem urodzenia, i tą
          > kartką z pzu którą sie wypelniało na początku i za 10 minut moja kieszen byla
          > cięzsza o 600zł-fajne uczucie szczegolnie ze sie czlowiek wogole nie
          spodziewal
          > .
          > a TY jak masz juz akt to idż od razu.papa

u nas tez jest składdka 30 zł, ale na dziecko wypłacaja 1800zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka