guderianka 20.01.06, 14:42 Heja kobitki!Pracuuje razem z mezem w branzy ubezpieczeniowej więc siłą rzeczy wiemy troche na ten temat.jakby były jakies pytania piszcie na priv.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
setia Re: Pomoc w sprawie ubezpieczen 20.01.06, 19:18 o, jak fajnie. to ja mam pytanie. chodzi o ubezpieczenie na zycie. w moim zakladzie pracy proponują mi przystapienie do ubezpieczenia grupowego, po prostu ubezpieczyciel zmienil nieco warunki umowy i proponuje wszystkim przystapienie do nowej umowy z dniem 1 lutego. ja do tej pory nie bylam ubezpieczona. zastanawiam sie czy gdybym przystapila teraz do ubezp. dostalabym wyplate swiadczenia za urodzenie dziecka (jestem w 16tc). slyszalam ze przy ubezp. grupowym polroczny okres karencji nie obowiazuje. czy mozesz mi cos pomoc w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Pomoc w sprawie ubezpieczen 21.01.06, 19:55 w ubezpieczeniu grupowym obowiązuje karencja.Jezeli te nowe warunki umowy zakładają ze nie ma kontynuacji "starego"ubezpieczenia ale jakby ubezpieczenie zaczyna sie całkiem od nowa-to przykro mi ale raczej nie bedzie należało ci sie świadczenie z tytułu urodzenia dziecka. Chyba ze szczegółowe warunki umowy stanowią inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
aha123 Re: Pomoc w sprawie ubezpieczen 23.01.06, 21:31 Autorka jednego z postów pisze: " Czy ktoras z Was orjentuje sie moze jak to jest z ubezpieczeniami??Chodzi mi konkretnie o to czy jesli bym sie teraz ubezpiecyzla(a jestem w 30tc ciazy) to dostane pieniazki za urodzenie czy nie??oczywiscie jestem ubezpieczona ale nie mam takiego ubezpieczenia gdzie wyplacaja pieniazki po urodzeniu a same wiecie kazdy grosz by sie przydal...", a kilka postów dalej czytam: "Ja juz sie wszytskiego dowiedizlam.W kompensie mozna sie ubezpieczyc wczoraj rozmawialam z panem od tam prcujacym i umowilam sie z nim na jutro czyli na czwrtek i po urodzeniu normalnie dostane pieniazki dokladnie 1547zl chyba jutro jak podpisze umowe to wsyztsko napisze co i jak Pozdrawiam" Autorka do dzisiaj nie napisała nic "dalej". Czy to ubezpieczenie wydaje Ci się prawdopodobne? Jestem w 28 tygodniu ciąży.Mój pracodawca nie chce słyszeć o żadnym ubezpieczeniu... ;-( (mimo że pracuję w firmie od 4 lat) Odpowiedz Link Zgłoś