pade 18.04.06, 13:10 na policję? do drogówki? jak to się robi i ile dni przed wycieczką? pomóżcie, stracha mam ogromnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamadwojga Re: Sprawdzenie autokaru-gdzie to zgłosić? 18.04.06, 13:24 A nie do straży miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Sprawdzenie autokaru-gdzie to zgłosić? 18.04.06, 13:31 no właśnie nie wiem gdzie, dlatego pytam, a wyjazd już w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Sprawdzenie autokaru-gdzie to zgłosić? 18.04.06, 13:36 sprawdzaniem autokarów zajmuje się Inspekcja Ruchu Drogowego, a to przy policji. Zadzwoń na najbliższy komisariat i podpytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Sprawdzenie autokaru-gdzie to zgłosić? 18.04.06, 13:40 Na policję - w ustalonym terminie na miejsce zbiórki przyjeżdża radiowóz i mili panowie policjanci sprawdzają autokar. W przypadku wyjazdów mojej córki robili to tak dokładnie, że nie puścili autokaru, bo przerywał kierunkowskaz. Firma musiała podstawić drugi. No ale byłam w miarę spokojna. Dodam, że w naszym przypadku policję wzywał organizator kolonii, któremu zależało na bezpieczeństwie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gorgolka zależy co chcesz sprawdzić 18.04.06, 18:10 jeżeli trzeżqwość kierowcy to policję, ale jeśli chodzi o licencje przewozowe i inne "papiery" przewoźnika to lepiej Inspekcja Transportu drogowego. Tylko że na policję to możesz zadzwonić pół godziny przed odjazdem i zazwyczaj przyjadą, ale inspekcję to musisz wcześniej zadzwonić, imiennie się umówić lub podanie napisać, bo oni nie mają obowiązku jechać tak jak policja do każdego zgłoszenia Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata9 Re: zależy co chcesz sprawdzić 18.04.06, 19:38 Jestem nauczycielką -w przeddzień dzwonie na policję i rano przyjeżdżają Odpowiedz Link Zgłoś
blu-velvet 997 19.04.06, 10:42 tylko umow odpowiednio wczesniej/ok 0,5h/bo zajmuje to troche czasu i wynikaja z tego pozniej opoznienia w odjezdzie Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: 997 19.04.06, 11:18 no właśnie chcę wcześniej zadzwonić, czyli dzisiaj a wyjazd jest w poniedziałek, tylko z kolei nie wiem czy to nie za wcześnie i czy pamiętać będą Odpowiedz Link Zgłoś
blu-velvet Re: 997 19.04.06, 13:33 najlepiej zadzwonic 2-3 godz przed wyjazdem a jesli bardzo wczesnie jest wyjazd to wieczorem dzien wczesniej/tylko po 19 bo z regoly o tej godzinie sie zmieniaja na zmianach/ Odpowiedz Link Zgłoś