nadine5 problem z upc 01.07.06, 14:51 Przepraszam za falstart, cos wdusilam nie tak. Wypowiedzialam umowe okresowa z UPC. W koncu odlaczyli sygnal po 5 moich zgloszeniach na infolinie katowicka. Uplynely 3 miesiace, ciesze sie juz z innego dostawcy internetu az tu nagle otrzymuje telefon od pani z upc ze mam niezwlocznie dostarczyc im modem,karton, plyte instalacyjna i cos tam jeszcze...No to mnie scielo, bo po prawie dwoch latach uzytkowania, gdzie rozmawialam z kilkoma osobami o odlaczeniu, technicznym odlaczeniu itd...nagle komus cos sie przypomnialo i jestem scigana za jakis modem? Jak to prawnie jest? Czy ja powinnam po 3 miesiacach od rozwiazania umowy, a datowo 5 miesiacach od zlozenia wypowiedzenia uslug dostawac takie kwiatki? NAjgorsze, ze to chyba wyrzucilam do piwnicy <graciarni sasiada> i tu tkwi szkopul...Czy jestem na przegranej pozycji? Pozdrawiam, N Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannanatalia Re: problem z upc 03.07.06, 12:09 czesc, przede wszystkim znajdz umowe, przeczytaj co sama podpisalas, od razu moge Ci powiedziec, ze podpisujac umowe z upc, najprawdopodobniej tylko wypozyczyli Ci modem i okablowanie i po rozwiazaniu umowy jestes w obowiazku im to zwrocic. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: rozwiazanie umowy z 01.07.06, 21:47 Znajdź umowę i przeczytaj jej warunki - to jest podstawa ich i Twoich roszczeń. Odpowiedz Link Zgłoś