ommm1 29.08.06, 22:32 Witam, Czy po urlopie macierzyńskim można iśc na urlop wypoczynkowy, a po jego wykorzystaniu na wychowawczy??? Czy od razu należy przejsc na wychowawczy??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
endzi11 Re: urlop wychowawczy 29.08.06, 22:36 Po macierzyńskim poszłam na wypoczynkowy a potem na wychowawczy.Musiałam wybrac wypoczynkowy,ekwiwalent za urlop nie wchodził w gre.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viking-plus Re: urlop wychowawczy 29.08.06, 23:13 można, pracodawca ma obowiazek udzielić ci urlopu wypoczynkowego bezpośrednio po macierzyńskim, Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: urlop wychowawczy 29.08.06, 23:13 Wypoczynkowy można, a do tego jeszcze 2 dni opieki na dziecko - chyba że to maż u was je bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
vharia Re: urlop wychowawczy 29.08.06, 23:39 Jeśli masz zaległy- to nawet trzeba. Jeśli "tegoroczny" to chyba poprostu można Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: urlop wychowawczy 30.08.06, 11:44 Po macierzyńskim wzięłam odrazu 2 dni opieki nad dzieckiem, potem wykorzystałam urlop wypoczynkowy (w całości), a niedługo będę na wychowawczym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 Re: urlop wychowawczy 30.08.06, 13:07 a czy jak wezme najpierw wypoczynkowy to czy jest on płatny? no a pozniej wychowawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
molsze4 Re: urlop wychowawczy 30.08.06, 13:30 Tak, na wypoczynkowym i za 2 dni opieki placa normalne wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
intuicja77 Re: urlop wychowawczy 30.08.06, 14:53 tak jak pisały dziewczyny mozesz wziąć wypoczynkowy ,a nawet czasami sie to opłaca. Dlaczego? Bo za miesiące kiedy jesteś na wychowawczym nie przysługują ci w danym roku dni urlopu wypoczynkowego. Np. idziesz od stycznia na pół roku wychowawczego, wracasz 1 lipca i masz 13 a nie 26 dni wypoczynkowego. A jak wykorzystasz wcześniej / przed wychowawczym / wszystkie dni wypoczynkowego ,to nic nie tracisz , bo z nastepnego roku juz ci nie moga zabrac , a z bieżacego nie mają co. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: urlop wychowawczy 30.08.06, 16:10 macierzyński, wypoczynkowy i opieka nad dzieckiem jest 100% płatne. Na urlopie wychowawczym nic ci firma nie zapłaci jedynie jestes ubezpieczona Odpowiedz Link Zgłoś