Dodaj do ulubionych

przedszkole

IP: *.* 20.05.02, 20:39
Cześć,nie wiem, czy to właściwe forum, ale spróbuję. Nie przyjeto mego dziecka do przedszkola uzasadniając to miejscem zamieszkania i faktem, że w innych przedszkolach sa jeszcze miejsca wolne. Faktycznie nie jest to najblizsze przedszkole, jednak mieszkam w takim miejscu, że do każdego przedszkola mam daleko, a to mi się po prostu podoba. Jestem matką samotnie wychowującą dziecko, nauczycielką. Czy mogę się w mojej sytuacji odwołać od takiej decycji, i gdzie? Będę Wam wdzięczna za rady.MonikaS
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia_M Re: przedszkole IP: *.* 21.05.02, 08:17
      obecnie nie ma rejonizacji w przedszkolach, więc powód jaki ci podano jest moim zdaniem do dyskusji.... to, że w innych są miejsca też w niczym nie przesądza!a może w grupach było już dużo dzieci i dlatego ci odmówiono (może składałaś podanie w ostatniej chwili??)w naszym przedszkoludo 15 osobowej grupy pierwszogrupowców czyli maluszków na przyszły rok doszło tylko 6 dzieci i mamy 21 - chociaż limit jest aż 30!
      • Gość: eBeata Re: przedszkole IP: *.* 26.07.02, 12:17
        Nie wiem jak wygląda fachowe odwołanie, ale coś mi brzydko pachnie. Samotne matki i oświata mają pierszeństwo przy przyjęciach.
    • Gość: iwo1 Re: przedszkole IP: *.* 26.07.02, 17:29
      Ja na twoim miejscu nie dałabym dziecka do przedszkola w którym już na początku miałam jakieś zatargi,może wygrasz i malucha przyjmą tylko czy ta wojna o miejsce nie będzie miala wpływu na traktowanie dziecka w owym przedszkolu?Zastanów sie czy warto?PozdrawiamIwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka