IP: *.* 10.10.02, 07:57
Witajcie, pytam w imieniu mojej psiapsióły, więc gdybym coś niedokładnie przekazywała, to nie myślcie, że jestem całkiem głupia i ładuję się w coś, o czym nie mam pojęciasmile)Jej rodzinka to 3 osoby(oni 2 i wspaniała córcia), dochód ok.4000, stabilny, ale bez większych szans na nagły wzrost. Czy wybralibyscie tbs czy kredyt (zakłaDAJĄC, ŻE BY GO PRZYZNALI)?Sorry, to nie krzyk, tylko Caps lock, co chwila się sam załącza.Oszczędności mają ok.10000 i nie planują więcej dzieci. Czy ktoś mógłby cos poradzić, napisać o plusach i minusach?Pozdrawiam.Hania
Obserwuj wątek
    • Gość: Edzia Re: tbs-y IP: *.* 10.10.02, 11:45
      Trolka, jeśli chodzi o TBS-y, to mogę udzielić w miarę wyczerpujących informacji na ten temat, jeśli Twoi znajomi są zainteresowani, to pisz na priv"aPozdrawiam :hello:Edzia
      • Gość: joakar Re: tbs-y IP: *.* 10.10.02, 12:34
        Polecam kredyt bo zawsze wtedy masz świadomość że jak juz spłacisz to jest twoje, a w TBS-ach nie choć czynsz do najniższych nie należy to jeszcze spłacasz kredyn zaciągnięty na budowę tego mieszkania, a wykupić go nigdy nie możesz bo tak stanowi ustawa. Ja osobiście wybrałam kredyt i cieszę się już że za dwa tygodnie wprowadzę się do swojego m. Jeśli chcesz szczegółów dotyczących TBS-ów i kredytów służe swoimi doświadczeniami.Pozdrawiam :hello:
    • Gość: akacha Re: tbs-y IP: *.* 14.10.02, 19:12
      nic dodać nic ująć, dziewczyny świetnie doradziły :)zdecydowanie kredyt, w tbs-ach, zarówno w samej ustawie jak i umowie najmu są uregulowane sytuacje, gdy np. dochód wzrasta, to czynsz również! optymalnie wychodzi to drożej i niegdy nie może być własnością, a kredyty coraz bardziej ludzkie :)kacha
    • Gość: emama23 Re: tbs-y IP: *.* 14.10.02, 22:37
      Popieram dziewczyny ale widze jeden problem. Bank wymaga wkladu wlasnego w inwestycji (20-30%). Podobno sa takie ktore nie wymagaja ale np. PKO BP sie tylko chwali bo sprawdzilismy i tez wymagaja.Pozdrawiam
      • Gość: akacha Re: tbs-y IP: *.* 16.10.02, 21:36
        niestety dla tbsów jest wymagany podobny wkład :(akacha
    • Gość: ez Re: tbs-y IP: *.* 18.10.02, 09:30
      Ja wybrałabym bezwzględnie kredyt. Nie wiem czy to dochód netto czy brutto jeżeli netto to i tak będą mieć problem z dostaniem TBS ze względu na wysokie dochody. Ich oszczędności + dochód spokojnie starczą na kredyt 100 000 czyli małe mieszkanie używane 2 pokojowe.Czynsz w TBS jest o wiele wyższy niż w zwykłych mieszkaniach. Jak chcesz jakąś symulację chętnie pomoge pisz na priva.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka